'Deniz Baykal güvenilmez biri'

KorsanhabeR

Editör
HH Üyesi
Reaction score
0
04112009122250.jpg

Erdal İnönü'nün ölümünden önce Can Dündar'a verdiği son röportajda Deniz Baykal için çok ağır ifadeler kullanmış......

İnönü'nün röportajında anlattığı diğer olaylar ise "esprili" yanını gözler önüne serdi. İşte Can Dündar'ın ölümünün 2. yılında yazı dizisi olarak Milliyet'te yayımladığı Erdal İnönü ropörtajı...

SODEP yıllarında Baykal ve ekibinin partiye girdikten sonraki faaliyetleri, Erdal İnönü'yü rahatsız etmişti. İnönü, kendisi genel başkan olmasına rağmen, yönetimin Baykal'ın sözünü dinlediğini anlatıyordu.

Özal'ı güldüren espri...

Erdal İnönü, SODEP'li yıllarda Deniz Baykal'la ilişkisini şöyle anlatmıştı: "Genel Başkan olduktan sonra Deniz Baykal, yanında bir iki gazeteciyle geldi. Gazetecileri içeri almadım.
Anladım ki bu bir propaganda manevrası. SODEP'e arkadaşlarıyla törenle üye olmak istediğini söyledi. Baktım ki hizip olarak girmek istiyor, 'Ona izin veremem' dedim."

"SODEP'e Genel Başkan olduktan sonra Deniz Baykal benden randevu istedi. Kendisini uzaktan tanıyordum. 'Eskiden hizip başıydı. Dikkat edin' diye uyarıyorlardı.

11 Ocak günü geldi. Ben kap...

Devami...

Geri