Deniz Feneri’nde örgüt de yok dolandırıcılık da...

degazor35

TÜRK oğlu TÜRK
Reaction score
0
forumda bu kadar HIYAR varken,ortalığın CACIĞA dön
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Almanya’daki Deniz Feneri e.V davasında gündeme gelen iddialar üzerine başlatılan soruşturmayı 3 yıl 7 ay sonra tamamladı. İddianamede, soruşturmayı başlatan ancak sonra görevden el çektirilen savcıların sanıklara yönelttiği “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve üye olmak ile nitelikli dolandırıcılık” suçlamalarının yer almaması ve çok daha hafif cezalar öngören “özel belgede sahtecilik ve güveni kötüye kullanma” gibi suçların yer alması dikkat çekti.

20 sanık hakkında “özel belgede sahtecilik, kamu görevlisinin sahtecilik suçuna iştiraki ve hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma” suçlarından ceza istenen iddianamenin Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi’ne (UYAP) yüklenmeye başlandığı ve ağır ceza mahkemesine gönderileceği bildirildi. Mahkemenin 15 gün içinde iddianameyi kabul etmesi halinde sanıklar hakkında dava açılmış olacak. Mahkemenin herhangi bir eksiklik görmesi halinde ise iddianameyi savcılığa iade ederek eksiklikleri tamamlamasını da isteyebilecek. Ankara Basın Savcılığı tarafından yürütülen soruşturmada 526 sayfalık iddianame hazırlandı. Delilerin toplam 230 klasörde toplandığı iddianamede Savcılık, sanıklara “özel belgede sahtecilik, kamu görevlisinin sahtecilik suçuna iştirak ve görevi kötüye kullanma” suçlamalarını yöneltti. 20 sanık arasında Almanya’daki davada hüküm giyen üç sanığın da yer aldığı belirtildi.

Savcılık, soruşturmayı şüphelilere sızdırmakla suçlanan kamu görevlileriyle ilgili ise takipsizlik kararı verdi. Soruşturmada gözaltına alınıp serbest bırakılan toplam 25 şüpheli hakkında da dava açmaya yetecek makul şüphe oluşmadığı gerekçesiyle “ek takipsizlik” kararı verildi.

Deniz Feneri soruşturmasını yürütürken sanık avukatlarının iddiaları üzerine dosyadan el çektirilen ve haklarında Yargıtay’da “resmi evrakta sahtecilik” suçundan dava açılan savcılar Nadi Türkaslan, Mehmet Tamöz ve Abdulvahap Yaren’in soruşturma yürütürken istedikleri tutuklama kararlarına dayanak teşkil eden nitelikli dolandırıcılık suçuna ise iddianamede yer verilmedi.

Yarı oranda indirim istendi

Sanıklar hakkında Türk Ceza Kanunu’nun 207. maddesindeki 1-3 yıl arası hapis öngören “özel belgede sahtecilik” suçundan hapis cezası istendi ancak savcılık sanıkların bu belgeleri Almanya’daki Deniz feneri e.V’den olan alacakların tahsili için sahte olarak düzenlemiş olabilecekleri gerekçesiyle TCK’nın “daha az cezayı gerektiren hal” başlıklı 211. maddesine göre yarı oranında indirim de istedi. Bu durumda sanıklar, düzenledikleri her sahte belge için sadece 6 ay ceza alabilecekler. Savcılık ayrıca 2 yıla kadar hapis öngörülen örgüt suçu ile 7 yıla kadar hapis öngören nitelikli dolandırıcılık suçlarından da ceza istemedi ve böylece sanıklar büyük bir ceza yükünden de kurtulmuş oldu.

GAZETEVATAN

Bir zamanlar yazmıştım da dini bütün arkadaşlar uyarmıştı:

Müslümanlık ve dindarlık bu ise....demiştim,ve tekrarlıyorum....

Soruşturmayı yapanın suçludan fazla ceza ile yargılandığı davada siz değil adaleti,o adaletin külodunu bile bulamazsınız

Fani dünyanın adaletinden bir şekilde kaçabilirsiniz ...Amma velakin asıl mahkeme olan hesap gününden
nasıl kaçacaksınız,kim kurtaracak sizi orada ....

Çok doğru bir karar olduğunu düşünüyorum

Zaten bu davanın Türkiye ayağı 2009 seçimlerin de AKP ye darbe vurmak amacıyla CHP+Alman Derin devletinin işbirliği ve CHP şakşakçısı medyanın da servisi ile başlatıldı

Ergenekon ve benzeri davalar da iddianame 6 ay yazılmasa postalcılar hep bir ağızdan "suçlarını bile bilmeden içerde yatıyorlar" diye tempo tutmaya başlıyor Deniz Fenerin de ise 3.yılın sonun da anca tamamlana bildi iddianme

Kaldı ki bu davanınb bayraktarlığını yapan CHP nin 3 Trilyon usulsüz harcama yaptığı Anayasa Mahkemesi tarafından onandı.Yani Bir nevi Kayıp 3 Trilyon olayı. CHP gitsin önce kendi yolsuzluklarının hesabını versin sonra AKP ye çamur atsın

Çok doğru bir karar olduğunu düşünüyorum

Zaten bu davanın Türkiye ayağı 2009 seçimlerin de AKP ye darbe vurmak amacıyla CHP+Alman Derin devletinin işbirliği ve CHP şakşakçısı medyanın da servisi ile başlatıldı

Ergenekon ve benzeri davalar da iddianame 6 ay yazılmasa postalcılar hep bir ağızdan "suçlarını bile bilmeden içerde yatıyorlar" diye tempo tutmaya başlıyor Deniz Fenerin de ise 3.yılın sonun da anca tamamlana bildi iddianme

Kaldı ki bu davanınb bayraktarlığını yapan CHP nin 3 Trilyon usulsüz harcama yaptığı Anayasa Mahkemesi tarafından onandı.Yani Bir nevi Kayıp 3 Trilyon olayı. CHP gitsin önce kendi yolsuzluklarının hesabını versin sonra AKP ye çamur atsın

bu muhteşem yorumundan ötürü dünyanın en güzel gözlerine sahip arkadaşımı tebrik ediyorum ve Allah Islah etsin !!! diyorum.

siz neyin peşindesiniz anlamıyorum.

adamların hırsız olduğu alman mahkemesinde ispatlandı. hatta muhasebecileri herşeyi itiraf etti. itirafçı oldu. siz daha derin devlet , bok püsür saçmaşıyosunuz.,

adamlar paranızı çaldı ve bunu yaparken allahın adını kullandı, siz hala adamları savunuyorsunuz. bu nasıl bir stockholm sendromudur. bu adamlar sizi nasıl soydu ki böyle bir aşkla bağlandınız adamlara.

ama istiyorum ki bu adamlar ceza almasın hatta bunalr gibi 100-150 dernek daha çıksın. siz buna müstehaksınız. hatta daha fazlasını hakediyorsunuz. ve deniz fenerinde, ihlas holdingde, kombassanda, jetpada ve sair şirketlerde parasını kaybedenlere hiç acımıyorum.

bir atasözü vardır. tamamını yazamayacağım. boşlukları doldurun.

Evvela zihniyeti anlamak gerek. Mesela siyaseti namussuzluk yapmak olarak algılayan bir zihniyet doğal olarak namussuzluk yapacaktır .namussuza neden namussuzsun diye sormak abesle iştigaldir çünkü zihniyet bu. hadi diyelimki sordun neden namussuz olduklarını, ne cevap almayı bekliyorsun? şöylemi diyecekler "-biz Türk değiliz, kürdüz arabız onun bunun çocuyuz bu nedenle ortalığı karıştırıyor namussuzluk yapıyoruz ayrıca biz namussuzluğu allah için yapıyoruz bunun dini boyutuda var yani allah için namussuzluk yapıp sevap kazanıyoruz bir nevi cihat anlayacağın." Böylemi diyecekler? Ben Milli Değerlerimize dil uzatanların aslını soruyorum sürekli, hiç birinde aslını söyleyen çıkmadı ancak başka bahanelerle beni banlattılar... Başka bir örnek daha vereyim mesela yahudiler için arap öldürmek sevaptır bir ibadettir bu nedenle gönül rahatlığıyla arapları hayvanlar gibi katlediyorlar, zihniyetleri bu kendileride yahudi. Sana tavsiyem hangi zihniyet olursa olsun önce o zihniyeti kavra sonra o zihniyeti savunanların ne olduğuna bak, aslına astarına bak.

Geri