Devekuşu Yumurtası(SeLin)

Mayhoş

mayhoş
Katılım
17 Ağu 2009
Mesajlar
11,125
Reaction score
0
Puanları
0
Konum
ღ♥Sonu Ölüm de olsa O♥ღ
[sıze="4"]beyaz muhallebi için:

1çay bardağı mısır nişastası
6 çay bardağı süt
1 çay bardağı şeker

sarı muhallebi için:

6 çay bardağı su
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı nişasta
1 paket portakallı tang(toz içecek)

beyaz kısım için olan malzemeler bir tencerede,renkli kısım için olan malzemeler ayrı bir tencerede karıştırılır.mümkün-se aynı anda karıştıra karıştıra pişirilir.koyulaşınca ocaktan alınır.sıcak sıcak yuvarlak dipli derin bir kaseye önce beyazı dökülür,sonra tam ortasına yavaş tavaş renkli si dökülür.ılınınca dolaba konur ve 3-4 saat bekletilir.soğuduktan sonra kase ters çevrilip çıkarılır.kesildiğinde yumurta dilimi görüntüsü alır.servis yapılır. Arzu edilirse küçük yumurtalıklara hazırlanıp ,tavuk
yumurtası gibi de ikram edilebilir.

Afiyet olsun,kolay gelsin. [/sıze]
 
Geri
Üst