Mayhoş
mayhoş
[sıze="4"]beyaz muhallebi için:
1çay bardağı mısır nişastası
6 çay bardağı süt
1 çay bardağı şeker
sarı muhallebi için:
6 çay bardağı su
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı nişasta
1 paket portakallı tang(toz içecek)
beyaz kısım için olan malzemeler bir tencerede,renkli kısım için olan malzemeler ayrı bir tencerede karıştırılır.mümkün-se aynı anda karıştıra karıştıra pişirilir.koyulaşınca ocaktan alınır.sıcak sıcak yuvarlak dipli derin bir kaseye önce beyazı dökülür,sonra tam ortasına yavaş tavaş renkli si dökülür.ılınınca dolaba konur ve 3-4 saat bekletilir.soğuduktan sonra kase ters çevrilip çıkarılır.kesildiğinde yumurta dilimi görüntüsü alır.servis yapılır. Arzu edilirse küçük yumurtalıklara hazırlanıp ,tavuk
yumurtası gibi de ikram edilebilir.
Afiyet olsun,kolay gelsin. [/sıze]
1çay bardağı mısır nişastası
6 çay bardağı süt
1 çay bardağı şeker
sarı muhallebi için:
6 çay bardağı su
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı nişasta
1 paket portakallı tang(toz içecek)
beyaz kısım için olan malzemeler bir tencerede,renkli kısım için olan malzemeler ayrı bir tencerede karıştırılır.mümkün-se aynı anda karıştıra karıştıra pişirilir.koyulaşınca ocaktan alınır.sıcak sıcak yuvarlak dipli derin bir kaseye önce beyazı dökülür,sonra tam ortasına yavaş tavaş renkli si dökülür.ılınınca dolaba konur ve 3-4 saat bekletilir.soğuduktan sonra kase ters çevrilip çıkarılır.kesildiğinde yumurta dilimi görüntüsü alır.servis yapılır. Arzu edilirse küçük yumurtalıklara hazırlanıp ,tavuk
yumurtası gibi de ikram edilebilir.
Afiyet olsun,kolay gelsin. [/sıze]