Dexter -- Ekranların En İyi Seri Katili

bytan

LinuX GeeK
Moderatör
Reaction score
0
41° 0' 0 N, 27° 30' 0 E Amor en el exilio...

Adli tıp görevlisi Dexter Morgan'ın bir uzmanlık alanı daha var:planlı ve kararlı bir şekilde katillerin izini sürüp onları öldürmek.

Dexter Morgan,Miami Polis Teşkilatı'nda adli tıp görevlisi.Uzmanlık alanı,etrafa saçılmış kanı analiz etmek.Ancak bu kendi halinde adli tıp ızmanının,çevresindekilerce hiç bilinmeyen,karanlık bir hayatı daha var: Aslında kana susamış bir katil o.

Üç yaşında öksüz ve yetim kalan Dexter,bir polis tarafından evlat edinilmiş.Yeni babası,Dexter'ın karakterindeki karanlık tarafı çok geçmeden fark etmiş ve onun önü alınamayan şiddet arzusunu,insan öldürenleri öldürmeye kanalize etmesini sağlamış.Bunun sonucunda Dexter hem seri cinayet ileyenleri hem de kanundan yakasını kurtaran diğer katilleri kendine hedef olarak seçmeye başlamış.Planlı ve kararlı bir şekilde katillerin izini sürüp onları öldüren biri,bir nev', ''katil seri katili'' haline gelmiş.

Dexter Morgan içindeki müthiş öldürme arzusuna karşın,günlük hayatta insanlarda hayli sakin,iyi huylu ve kendi halinde bir adam izlenimi bırakıyor.Sempatik görünümü sayesinde,kimse onun böyle bir ''karanlık tarafı'' olabileceğinden şüphelenmiyor: Sevgilisi Rita da,kız kardeşi Debra da,patronu da...Sadece mesai arkadaşı Doakes,onda bir tuhaflık olabileceği hissine kapılıyor.

Yazar Jeff Lindsay,bu son derece farklı ''polisiye'' karakterin yaratıcısı.Dexter,ilk olarak onun Darkly Dreaming Dexter romanında görünmüş.Sonra ise Lindsay bu karaktee Dearly Devoted Dexter romanında yer vermiş.

Amerika'da bu sezon gösterilmeye başlanan ve kısa sürede gözde diziler arasına giren Dexter'ın başrolünde tanıdık bir isim var: Six Feet Under'da ailenin ortanca çocuğu David'i oynayan Michael C. Hall.Dexter rolündeki performansıyla büyük beğeni toplayan Hall,Altın Küre'de Drama dalında bir Tv dizisinde En İyi Erkek oyuncu ödülüne aday gösterildeki.Dizideki dğer tanıdık simaysa Dexter'ın sevgilisi rolünde,Joss Whedon'ın Buffy the Vampire Slayer ve Angel dizilerinde Darla'yı oynayan Julie Benz.

Alıntıdır..

İlk bölümlerde sıkılarak izlemiştim, daha dogrusu kesme biçme psikopat işleri bana göre değildi ama sonradan fena sardı tavsiye ederim =)

Geri