Dexter & Rita

bytan

LinuX GeeK
Moderatör
Reaction score
0
41° 0' 0 N, 27° 30' 0 E Amor en el exilio...

Adli Tıp'ta çalışıyor ve dergideki tabir gibi ''kötü katillerin seri katili'' Dexter.Duygu beslemeyen,insanları normal bir insan olduğuna inandırmak için türlü türlü roller yapan biri ama dizinin gelişiminde fikirlerin az çok değişeceğine eminim.Çok küçükken hem yetim hem de öksüz kalınca polis memuru Harry onu evlatlık ediniyor.Üvey ailesiyle bir problemi yok Dexter'ın,zaten üvey babası Harry onun akıl hocası,ona yol gösteren bir adam,yani gerçek Dexter'ı tek bilen adam dünyada.Daha doğrusu -di'li geçmiş zamanı kullanmalıyım çünkü üvey ailesi de çoktan göçmüş bu dünyadan.Neyse efem üvey ailesinden ona tek kalan şey kardeşi Debra,o da polis teşkilatında çalışıyor.Kardeşiyle ilgili şeyler için onun sayfasına bakınız :=)

Michael C. Hall'u da hepiniz Six Feet Under'daki David Fisher karakterinden tanıyoruz.Bilmeyenler için söyliyelim;kendisi Six Feet Under'da bir eşcinseli canlandırıyordu.Sanırım bu kadar ilginç rollerde başarılı olmasının sebebi zamanında Broadway'de gösterdiği üstün performanslarının getirisi olsa gerek.

Dizideki sözleri şöyle başlar;

''Adım Dexter,Dexter Morgan.Beni içinde bulunduğum yola ne soktu bilmiyorum ama bu neyse içimde büyük bir boşluk bıraktı.İnsanlar ikili ilişkilerde birbirlerini kandırıyorlar ama ben sanki hepsini kandırabiliyorum ve bunu da gayet iyi yapabiliyorum.Sanırım bu benim sorumluluğum.Ama bunun için üvey ailemi suçlamıyorum.Harry ve Doris Morgan beni çok iyi yetiştirdiler.Fakat şu anda ikisi de ölü.Onları ben öldürmedim...Gerçekten.

Kan...Bazen dişlerimi sıkmama neden oluyor,diğer zamanlar ise kargaşayı kontrol etmeme yardımcı oluyor.Üvey babam Harry'nin sözü yerine getirildi.Benim de öyle.Harry Miami'nin iyi polislerinden biriydi.Ama nasıl onlar gibi düşüneceğimi,izimi nasıl saklayabileceğimi öğretti.Ben çok zarif bir canavarım.
''

Julia Benz'i Darla olarak tanıyanlar sakın öyle bir karakter beklemesinler :=) Şöyle diyebilirim ki;Darla Buffy'de ve Angel'da ne kadar vahşi,ne kadar ahlaksız,ne kadar vs. vs.'yse,Dexter'da Rita olarak karşımıza tam tersi bir karakter olarak çıkıyor.Dokunsan incinecek kadar naif,çok kırılgan,acımasız insanlara karşı lafını bile edemekten aciz [buradaki aciz kelimesini kötü anlamda kullanmıyorum çünkü onu çok seviyorum :=) ],2 çocuğuna bakmaya çalışan yalnız ve dünya tatlısı bir kadın o.

Dexter'la aralarındaki cinsel bir ilişki yok,zaten Dexter seksi onursuz bir davranış olarak gören biri.Erkeklerle karşı ilgisinin olmadığını üstüne basarak söylüyorlar ilk bölümden,sanırım Six Feet Under yüzünden :=)))) Ve Rita da zamanında eski hayvan kocası tarafından sürekli tecavüze uğradığı için seksten korkan biri,Dexter'la çok mazbut bir ilişkileri var yani.Tabi bizim Dexter'ın aklı hiç cinsellikte olmadığı için bu durumu umursamıyor ve bu da onu Rita'nın gözünde daha da değerli kılıyor.

Dexter ilk bölümde Rita'yı şöyle tanıtır bize;

''Uzun yıllardır normal görünmeye çalışan biri olarak sanırım artık kendim için doğru kadını buldum.Debra bir ev kavgası çağrısında onun hayatını kurtardı ve bizi tanıştırdı,altı aydan beri beraberiz.Rita kusursuz bir insan,çünkü o kendi çapında zarar görmüş biri,tıpkı benim gibi...

Rita'nın kokain bağımlısı olan eski kocası Rita'yı sürekli dövüyor ve ona tecavüz ediyordu.O günden beri,sekse karşı olan tüm ilgisini kaybetmiş.Benim için problem değil.
''

Alıntıdır...

Benzeri Türkiyede oldugunda herhangi bir kadın programına cıkabiletesi olan biri olarak görünüyor gözüme =).

Ama güzel bi oyuncu rolunun hakkını veriyor :p

Geri