Din Sömürüsü yaparak tarikatçı yetiştiriliyor

mokoko32

New member
Reaction score
0
Perşembe, 07 Ağustos 2008

Konya'daki yurt faciasına tepkiler yağdı. 18 çocuğun can verdiği olay derin üzüntüye neden olurken CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Taşkent'te meydana gelen olayın Türkiye fotoğrafı olduğunu söyledi

KONYA'DA 18 kız öğrenciye mezar olan kaçak Kuran kursu, bir Türkiye gerçeğini daha gözler önüne serdi. Her geçen gün mantar gibi çoğalan denetimden uzak, fiziki yapısı yetersiz ve izinsiz kurslar, ekonomik, sosyal ve siyasal çok büyük tehlikeleri de beraberinde getiriyor. Konya Taşkent Balcılar Beldesi'nde 18 çocuğun yaşamını yitirdiği facia acı bir gerçeği de ortaya çıkardı. Tarikatlar tarafından fakir ailelerden toplanıp yurda yerleştirilen çocukların denetimsiz bir şekilde beyinlerinin yıkandığı ileri sürüldü. Hemen yanı başında devletin izniyle açılmış Kuran kursu boş dururken, çocukların kaçak yapılmış bir yurt binasında, şehir merkezinden ve ailelerinden uzakta kursa tabi tutulması birçok kesimden tepki aldı.

Eğitim-İş Genel Başkam Yüksel Adıbelli, yaşanan olaya kimsenin sahip çıkmadığına işaret ederek, "Sanki bina kendiliğinden oldu da kondu oraya" dedi. Söz konusu yurtta Kuran kursu verildiğinden Valinin, İl Milli Eğitim Müdürü'nün ve ilçe Milli Eğitim Müdürünün haberi olduğunu belirten Adıbelli, "Gariban halk çocukları, din sömürüsü yapılarak tarikatçılıkla yerleştiriliyorlar bu yerlerde. Olan 18 çocuk ve bir sürü yaralımıza oldu" dedi.

Taşkent, Türkiye fotoğrafı

Konya'nın Taşkent İlçesi’ne bağlı Balcılar Beldesinde, üç katlı yatılı kuran kursunda patlama sonrası meydana gelen göçüğü yerinde inceleyen CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Taşkent'te yaşananların bir Türkiye fotoğrafı olduğunu söyledi. Atilla Kart, Türkiye'nin her ilçesinde bir iki adet kaçak kurs bulunduğunu iddia ederken. "Resmi görevliler kaçak kursları ve buralardaki sıkıntıları, 'yukarıdakiler rahatsız' olur diyerek yetkililere iletmiyor" dedi. Kaçak kursların genellikle kasabaların ve ilçelerin bitişiğinde, toplumdan izole edilmiş yerlerde bulunduğunu aktaran Kart, "Patlamanın olduğu Kuran kursu, imar kaçağı olan, yöneticisi ve öğrenci sayısı belli olmayan bir yapıda. Kuran kursu 100 metre yakınında Dinayet’in resmi kursu bulunuyor. Bu tabloyu bilen yerel yönetim ve valilik, kayıt dışı yapılanmaya nasıl müsaade ediyor. Çocukları resmi Diyanet kursuna göndermek yerine böyle bir kursu tercih ediyorlar. Çünkü bu yapıyla yönlendirilen bir siyasi otorite mevcut" diye konuştu. Kaçak kurslar için özellikle toplumdan izole edilmiş yerlerin tercih edildiğini vurgulayan Kart, kursları denetleyen kurumların sorgulanmasını talep etti.

Tercüman Gazetesi http://www.tercuman.com.tr/v1/arsiv_yeni/arsiv.asp

diyanetin resmi kurumu duruyor ama veliler 5-6 yaşındaki çocuklarını bile rahatça piyano, yüzme, bale, dans gibi kurslara gönderebilirken niye kuran kursuna 12 yaşından önce gönderemiyor birde bunu sorgula.
ama bazıları gibi küçük çocuğun aklı ermez neyi isteyip istemediğini bilmez o yüzden yaş sınırı var saçmalığını ileri sürme çünkü aynı durum diğer kurslar içinde geçerlidir

diyanetin resmi kurumu duruyor ama veliler 5-6 yaşındaki çocuklarını bile rahatça piyano, yüzme, bale, dans gibi kurslara gönderebilirken niye kuran kursuna 12 yaşından önce gönderemiyor birde bunu sorgula.
ama bazıları gibi küçük çocuğun aklı ermez neyi isteyip istemediğini bilmez o yüzden yaş sınırı var saçmalığını ileri sürme çünkü aynı durum diğer kurslar içinde geçerlidir

işte cevabı...

buda kapak olsun...:clap

tek taraflı bakmayın..

işinize geldiği gibi konuşmayın ..

bu ülkede sizden başkalarıda var...

çok güzel söyledin... ama şöylede bi durum var arkadaşım... 5-6 yaşında dini kurumlara değilde camilerdeki kuran kurslarına gönderiliyor... gözümün önünde olan bişey bu yüzden sınırlama olduğunu hiç düşünmüyorum....:goz::goz:

buda kapak olsun...:clap

tek taraflı bakmayın..

işinize geldiği gibi konuşmayın ..

bu ülkede sizden başkalarıda var...

olayı hemen kendi işinize geldiği gibi çevirmişsiniz o yasakla kapak bence size olmuş :hhmanD

arkadaş madem kur'an kursunu yüzme-piyano-dans kurslarıyla kıyaslıyosun bana yatılı piyano -yüzme-dans kursu veren bikaç örnek versene. pekala din eğitimi okularda verilmiyomu zaten. isteyen aileler yazında cocuklarını semt camilerine veya belirli camilare göndermiyomu. namazı kıldıran imam kuran ı mı yanlış öğretcek coçuklara. ardından da yaşını dolduran çocuklar da isteyen kur'an kursuna gider isteyen başka yere.

olayı hemen kendi işinize geldiği gibi çevirmişsiniz o yasakla kapak bence size olmuş :hhmanD

arkadaş madem kur'an kursunu yüzme-piyano-dans kurslarıyla kıyaslıyosun bana yatılı piyano -yüzme-dans kursu veren bikaç örnek versene. pekala din eğitimi okularda verilmiyomu zaten. isteyen aileler yazında cocuklarını semt camilerine veya belirli camilare göndermiyomu. namazı kıldıran imam kuran ı mı yanlış öğretcek coçuklara. ardından da yaşını dolduran çocuklar da isteyen kur'an kursuna gider isteyen başka yere.

çok haklısın

arkadaşım dediğim gibi kapak olmuşş

ayrıyetten öğrenilecek her şeyin bir yaşı vede ortamı olduğu gibi kuran kursununda belirli bir yaşı ortamı vede zamanı vardır..

sen baleye gönder bakalım 30 yaşındaki kadını k..nı kaldırabiliyormu ????

o yüzden çocuklarında belirli yaşta gitmesi gerekiyo...

çocukların velisi olarak anne ve babası nereye gönderiyorsa da oraya gidiyo..

lakin bale ve benzeri yerlerde bu kısıtlama yok..

o yüzden kısıtlamanın her türlüsünü haklı gören zihniyetteki insanları ben akıllarında sıkıntı var şeklinde görüyorum :goz:

kamer28 görüşüne katıldığın arkadaşın yorumunda kur'an kursunu piyano-dans-yüzme kurslarıyla kıyaslamış bende ozaman bunları doğrulıcak örnek istiyorum yazın yatılı piyano-dans-yüzme kursu veren yerleri. eğer yazamıyosanız da o yerlerle kıyaslamayın kur'an kursunu. bana kur'an kursuna gitme yaşını yazarmısın. bi çocuk kaç yaşında gitmeli kur'an kursuna?

kamer28 görüşüne katıldığın arkadaşın yorumunda kur'an kursunu piyano-dans-yüzme kurslarıyla kıyaslamış bende ozaman bunları doğrulıcak örnek istiyorum yazın yatılı piyano-dans-yüzme kursu veren yerleri. eğer yazamıyosanız da o yerlerle kıyaslamayın kur'an kursunu. bana kur'an kursuna gitme yaşını yazarmısın. bi çocuk kaç yaşında gitmeli kur'an kursuna?

Peygamber(s.a.v):Çocuk 7 yaşına geldiğinde ona namazı emrediniz buyurmuştur.

Namazda Kuran ayetleri okunduğunda göre,herhalde 8 yıllık mecburi eğitimden sonra olmasa gerek

Peygamber(s.a.v):Çocuk 7 yaşına geldiğinde ona namazı emrediniz buyurmuştur.

Namazda Kuran ayetleri okunduğunda göre,herhalde 8 yıllık mecburi eğitimden sonra olmasa gerek

Sizin gibiler adamı dinden soğutuyor işte. Sen çocuğun olunca yürümeye başlayınca namazı emret. O yaştaki bi çocuğun aklını bu tür manevi duygularla doldurursan , 20sinde kafayı yer. O yüzden din gibi yüce bir duygu akla kemâle erdiğinde alınmalıdır.

Ayrıca Allah akıl fikir vermiş. Bırakın da çocuğunuz kendi bulsun doğru yolunu. Onun kafasına itiştirmeyin.

bak kardeşim bu sorunda samimi isen beni dinle...

ben hafızım..vede hafız olmak için kursa gittiğim yaş 11 ...yani buluğe ermeden zihnimiz karışmadan ...vede tam buluğe erme aşamasında hafız oldum...

şimdi şöyle ele alalım ...bu yaş 11 değilde 15 olsa idi kuranı ezberleme şansım sıfır idi neden...çünkü bulüge eriyorsun ...bu çok önemli...

gelelim yatılı olayına ..bu sadece günün belirli saatlerinde yapılabilecek bir şey değil..
günün haftanın vede en az 1 yıl çalışmanın sonucunda hafız veya kuran öğreniyorsunuz..o yüzden yatılı kalınması gerekiyor..

o yüzden bale ile kıyaslanması bu anlamda yanlış.....

Sizin gibiler adamı dinden soğutuyor işte. Sen çocuğun olunca yürümeye başlayınca namazı emret. O yaştaki bi çocuğun aklını bu tür manevi duygularla doldurursan , 20sinde kafayı yer. O yüzden din gibi yüce bir duygu akla kemâle erdiğinde alınmalıdır.

Ayrıca Allah akıl fikir vermiş. Bırakın da çocuğunuz kendi bulsun doğru yolunu. Onun kafasına itiştirmeyin.

ya kardeşim aklı kemale erdiğinde doğruda ...ağacı iyice büyüdüğünde eğme şansın varmı???

doğru olan bir din var....buna iman ediyorsak ..sende ediyorsun..

bunun daha doğruyu bulmasını beklemek ne demek bana açıkla bakalım...????

ben hafızım..vede hafız olmak için kursa gittiğim yaş 11 ...yani buluğe ermeden zihnimiz karışmadan ...vede tam buluğe erme aşamasında hafız oldum...

şimdi şöyle ele alalım ...bu yaş 11 değilde 15 olsa idi kuranı ezberleme şansım sıfır idi neden...çünkü bulüge eriyorsun ...bu çok önemli...

gelelim yatılı olayına ..bu sadece günün belirli saatlerinde yapılabilecek bir şey değil..
günün haftanın vede en az 1 yıl çalışmanın sonucunda hafız veya kuran öğreniyorsunuz..o yüzden yatılı kalınması gerekiyor..

Yani buluğ çağına gelmeden hafız olduruldun öyle mi ? Olduruldun diyorum çünkü insan ergenlik çağına girmeden doğru kararlar veremez. Sen de ailenin yönlendirmesiyle hafız oldun. Kendin istemedin, istettirildin ve olduruldun.

Belki buluğ çağına erseydin doktor ya da mühendis olmak isteyecektin. O yüzden herkes kendi çizdiği doğru bulduğu yolda, beyinleri yıkanmadan yürüsün diye bu kurallar var.

Seni bir ormana bıraksınlar, hiçbir araç gerecin olmadan kendi olunu bulmanı beklesinler. Elbet bir zaman bulursun, bulamazsın orasını sana kalmış. Yanlız dinimizin emrettiği bir husus daha vardır oda tebliğ. Tebliğ tüm müslümanlara farzdır. Bir çocuğun velayetide anne ve babasında olduğu için gereken zamanda, gerekli dini bilgileri öğrenmezse vebali ebeveynlerindedir. Hangi devlet okulunda Kur'an eğitimi veriliyor. Arkadaşlar kendimizi kandırmayalım. Kaçak göçek işlere bende karşıyım fakat dini eğitim gözardı edilemez. Burası çoğunluğu müslümanların yaşadığı bir ülke. Herkes kendi inancını yaşamakta özgürdür tabiki ama adam müslümansa ve çocuğuna islam'ın şartlarını öğretmek istiyorsa bunda garipsenecek bir durumda yok.

Seni bir ormana bıraksınlar, hiçbir araç gerecin olmadan kendi olunu bulmanı beklesinler. Elbet bir zaman bulursun, bulamazsın orasını sana kalmış. Yanlız dinimizin emrettiği bir husus daha vardır oda tebliğ. Tebliğ tüm müslümanlara farzdır. Bir çocuğun velayetide anne ve babasında olduğu için gereken zamanda, gerekli dini bilgileri öğrenmezse vebali ebeveynlerindedir. Hangi devlet okulunda Kur'an eğitimi veriliyor. Arkadaşlar kendimizi kandırmayalım. Kaçak göçek işlere bende karşıyım fakat dini eğitim gözardı edilemez. Burası çoğunluğu müslümanların yaşadığı bir ülke. Herkes kendi inancını yaşamakta özgürdür tabiki ama adam müslümansa ve çocuğuna islam'ın şartlarını öğretmek istiyorsa bunda garipsenecek bir durumda yok.

Ben dinini öğrenmesine karşı değilim ki nereden çıkarıyorsunuz bunu ? Ama diyorsun ki Kur'an nerde okutuluyor. Neden Kur'an okutulacakmış söyler misin bana bunu ? Biz Arabistan mıyız ki Arapça okuyalım.

Her yerde Türkçe mealleri, tefsirleri var. Kur'anı Arapça okuyarak kim dinini öğrenecek söyle bakalım bana bunu ?

Yani buluğ çağına gelmeden hafız olduruldun öyle mi ? Olduruldun diyorum çünkü insan ergenlik çağına girmeden doğru kararlar veremez. Sen de ailenin yönlendirmesiyle hafız oldun. Kendin istemedin, istettirildin ve olduruldun.

Belki buluğ çağına erseydin doktor ya da mühendis olmak isteyecektin. O yüzden herkes kendi çizdiği doğru bulduğu yolda, beyinleri yıkanmadan yürüsün diye bu kurallar var.

ya demogoji yapma ...

kardeşim hafız olmam dinimi bilmem benim hayatımda ne istediğime ne isteyeceğime engel değil...belki dediklerini olmadım ama bilgisayar mühendisliği okuyorum...

elbette aile çocuklarını yönlendirecek..

hristiyan ailede çocuğunu papazın yanına götürüyor...bundan doğal ne varki ??????

Ben dinini öğrenmesine karşı değilim ki nereden çıkarıyorsunuz bunu ? Ama diyorsun ki Kur'an nerde okutuluyor. Neden Kur'an okutulacakmış söyler misin bana bunu ? Biz Arabistan mıyız ki Arapça okuyalım.

Her yerde Türkçe mealleri, tefsirleri var. Kur'anı Arapça okuyarak kim dinini öğrenecek söyle bakalım bana bunu ?

ya kardeşim neden bu kadar ön yargılısınız islamla alakalı sıkıntınız varsa söyleyin yazmayalım boşuna....
geçtiniz şimdi mealine..

her şeyin ana lisanı güseldir...

arapçada yani kuranı kerimin içinde yazılı olan surelerin türkçeye çevirilerinde sıkıntılar yaşanabiliyor....

birde arapça ezberlenmesi daha kolay...

Sonra dersinizki hurafe. Bu konuda çok defalar tartışma olmuyor mu? O yazıyor bu yazmıyor. Yok o öyle değilde bu böyle aslında yorum farkı. Benim şahsi görüşüm bu, isteyen Arapça okur isteye Türkçe.Sonra söz konusu olan yabancı dil ingilizce olunca herkesin yorumu aynı "Bir dil bir insan".

ya demogoji yapma ...

kardeşim hafız olmam dinimi bilmem benim hayatımda ne istediğime ne isteyeceğime engel değil...belki dediklerini olmadım ama bilgisayar mühendisliği okuyorum...

elbette aile çocuklarını yönlendirecek..

hristiyan ailede çocuğunu papazın yanına götürüyor...bundan doğal ne varki ??????

ya kardeşim neden bu kadar ön yargılısınız islamla alakalı sıkıntınız varsa söyleyin yazmayalım boşuna....
geçtiniz şimdi mealine..

her şeyin ana lisanı güseldir...

arapçada yani kuranı kerimin içinde yazılı olan surelerin türkçeye çevirilerinde sıkıntılar yaşanabiliyor....

birde arapça ezberlenmesi daha kolay...

Bak işte ben burasını anlamıyorum. " Her şey ana lisanı ile güzeldir, arapça ezberlenmesi daha kolay, Türkçe'ye çevirilirde sıkıntı yaşanıyor." demek öyle.

Yani biz bu sebeplerden dolayı Kur'an ı Arapça okumalıyız. Arkadaşım Kur'an sen sürekli oku da oku diye mi gönderildi ? Sen anlamadığın sürece okusan ne olur ?

Kur'an sana yol göstersin, rehber olsun diye mi gönderildi yoksa hiç bişey anlamadan koyun gibi okuyun diye mi gönderildi ? Ben arapça okumak sevep değil demiyorum ki, ama hiç Türkçe'sini okumamış biri de yalandan yere Kur'an ı hatim ettim demesin. Anlasın onu.

Bak işte ben burasını anlamıyorum. " Her şey ana lisanı ile güzeldir, arapça ezberlenmesi daha kolay, Türkçe'ye çevirilirde sıkıntı yaşanıyor." demek öyle.

Yani biz bu sebeplerden dolayı Kur'an ı Arapça okumalıyız. Arkadaşım Kur'an sen sürekli oku da oku diye mi gönderildi ? Sen anlamadığın sürece okusan ne olur ?

Kur'an sana yol göstersin, rehber olsun diye mi gönderildi yoksa hiç bişey anlamadan koyun gibi okuyun diye mi gönderildi ? Ben arapça okumak sevep değil demiyorum ki, ama hiç Türkçe'sini okumamış biri de yalandan yere Kur'an ı hatim ettim demesin. Anlasın onu.

zannedersem sorduklarına cevap aldın...yerine yazmadığına göre...

koyun lafını geri al öncelikle sonrada dinle ... dinle ki yüreğin çağlasın...

benim kuranı kerimi anlamadığımı anlamını bilmediğimi nerden biliyorsun..

hafızlık yaparken arapçayıda öğretirlerki doğru şekilde anlasın die ok......:goz:

biz hayatımızın her alanına kuranı kerimin emirlerini uyguluyoruski bu hayatın saadeti...

he birde türkçeden de okuyabilirsin tabiki kardeşş onda sıkıntı yok...lakin hafızlık yapamazsın...

evt samimiydim ve cvp için tşk ederim.:goz:

peki Kamer sen hafızlık için kursa gittiğin de 1 yılını buraya giderek değerlendirdin. yani tahminimce ilkokulu bitirdin orta okula gitmedn 1 yıl kur'an kursuna gittin eğitimini aldın hafızolarak ayrıldın daha sonrada ortaokula gittin sanırım yanlışmıyım?

diyelim üstte bahsettiğim gibi oldu. şuanki eğitim öğretim farklı ilkokul yerine ilköğretim olarak değişti 8 yıllık oldu. yani 7 yaşında okula başlayan bi çocuk blue cağına yani 14-15 yaşında ancak ilk öğretimini tamamlıyo ve ozaman ancak kur'an kursuna gitme şansı oluyo. yani yasada 12 veya 15 yaş sınırı veya bu yasa olmasa bile ilköğretimini tamamlayan çocuk daha sonra kur'an kursuna gidebiliyo. ozaman 12-15 yaş sınırı yasasını deil ilkokulla - ilköğretim okulu yasasını tartışmak gerekir. :melek

Geri