Dinci Faşizmin Ayak Sesleri…

Kara Kartal

Banned
Reaction score
0
Yaşasın Yobazlar ve Kahpeler için İstiklal Mahkeme
Dinci Faşizmin Ayak Sesleri…

AKP iktidarı demokrasi sınavından geçemedi.

Zaten böyle bir sınavdan geçmek gibi bir derdi de yoktu…

Yıllardır yazıp çizdik, AKP’nin demokrasiyle uzaktan yakından ilişkisi olmadığını; Yıllarca anlattık, TV ekranlarında boy gösteren Fethullahçı müritlerin, dincilerin laik demokratik Cumhuriyet’in altını oyanlarla işbirliği yaptığını…

İşçimizi, köylümüzü, kentlimizi inandıramadık olup bitenlere…

Gecen yıl Ankara Tandoğan’ da, İstanbul Çağlayan’ da, İzmir Gündoğan’ da milyonlarca insan Cumhuriyet mitinglerine katılırken, onlara “ darbecilerle işbirliği yapıyorlar ” diyenler dün AKP yalakası kalemlerin, tarikat şeyhlerinin müritlerinin yazdıklarını okudular mı?

DİSK merkez binasına atılan göz yaşartıcı ve biber gazı içeren bombalar… Gözaltına alınan işçiler… Kolları bacakları kırılan gazeteciler, emekçiler, gençler…

Yazıklar olsun Türkiye’yi yönetenlere! Alkışlar sağduyulu davranan DİSK ve KESK yöneticilerine, CHP’li DSP’li milletvekillerine…

Beyrut sokaklarını anımsatıyordu dün sabah Şişli, Nişantaşı, Beyoğlu, Harbiye, Dolapdere, Pangaltı, Kurtuluş, Okmeydanı…

Panzerler, polisler yoldan geçen insanların üzerine su sıkıyor, 15-20 kişilik toplulukları copla dağıtıyordu.

Ben 1 Mayıs 1977′yi yaşamıştım Taksim Alanı’nda. 36 kişinin yaşamını yitirdiği o kanlı 1 Mayıs’ın tanıkları arasındaydım gazeteci olarak.

DİSK Genel Başkanı Kemal Türkler ‘in konuşmasının ardından bir otelin üst katlarından, Sular İdaresi’ nin çatısından ateş açılmıştı.

İnsanlar kaçıştı Kazancı Yokuşu’ na doğru…

Bir yandan silah sesleri, tıkanan Kazancı Yokuşu…

Kimileri panzerlerin altında kaldı , kimileri boğularak öldü…

36 kişinin katili devletti, devlet…

Hani sizin “ derin ” benim “ devlet içinde örgütlü silahlı güç ” dediğim grup…

Çetecilik, üç-beş emekli askerin, gazetecinin kuracağı örgüt değildir…

Şimdi ben soruyorum bazı liberal tosuncuklara, tarikat şeyhlerinin müritlerine , Soros ‘un Çocukları’na, din pazarlamacılarına, bazı sendikacılara:

“ Dün İstanbul’da yaşanan olaylara, DİSK’e atılan biber gazına ne diyorsunuz?”

Tarikatçı medya ve AKP yalakaları neredeyse şöyle diyecekler otuz yıl önceki gibi:

“ Komünistler Moskova’ya!..”

Fethullahçılar Moskova’ dan kovuldu, okulları devletleştirildi…

Önce onlar gitmişti Moskova’ya…

Acaba Fethullahçı gazetenin “ Feto müritleri “ onun hıncını mı çıkardılar dün eski faşist yeni dinci kalemlerle?

1 Mayıs 1977′ de devlet içindeki örgütlü silahlı güç, kontgerilla ve CIA işbirliğiyle bir katliam gerçekleştirmişti Taksim Alanı’nda…

31 yıl sonra dün İstanbul’ da yaşananlar, “ yasakçı düşüncenin ” en somut örneğiydi…

Türkiye bu yasakçı kafayla mı AB’ye girecekti?

Hâlâ “ provokasyon ” gibi halkı korkutan yazılarla, birinci sayfadan verdikleri haberlerle toplumun üzerine korku serpenler, bundan sonra yine CNN’ nin, NTV’ nin “ Salı ” programlarında “ demokrasi, özgürlük” nutku atacaklar mıydı?

DİSK ve KESK yöneticileri, biraz da sizden söz edeyim…

Gördünüz mü AKP’nin gerçek yüzünü?.. Gördünüz mü size sahip çıkan, yanınızdan ayrılmayan milletvekillerinin hangi partiden olduğunu?

Dinci faşizmin ayak sesleriydi dün İstanbul’da yaşananlar…

Bir polis devletinin yolu mu çizilmişti yoksa?

Panzerler su sıkıyor, insanlar coplanıyor, DİSK merkez binasına giren polisler göz yaşartıcı bomba kullanıyordu…

Bir çocuk gördüm annesinin eteğine yapışmış hüngür hüngür ağlayan. Cumhuriyet’in bahçesine sığınmış gençler gördüm Şişli’de…

1 Mayıs 1977′ yi anımsadım…

O kanlı 1 Mayıs’ı…

Dolmabahçe’ de bir gölgeye oturdum.

Denizin karşısında bir türkü dinlerken, gökyüzünün maviliğinde düşüncelere daldım!..

İstanbul yasaklar kentiydi dün tıpkı 12 Eylül 1980 sonrası gibi…

Dünya kentlerinde ise bayram vardı , bayram!..

Metro, vapur seferleri durdurulmuş , yollara barikatlar kurulmuştu…

Hep yazdım, bir kez daha yineleyeyim…

Demokrasi bir yaşam biçimidir. Laiklik olmadan demokrasi olmaz .

Önce bunu öğrenin!..

AKP ne demokrasi istiyor ne özgürlük…

AKP “ İslam devleti” istiyor, “ polis devleti” istiyor…

Tehlikenin farkında mısınız?

[email protected]
Faks numaramız: 0212/ 343 72 69
Hikmet Çetinkaya
Cumhuriyet http://www.ilk-kursun.com/2008/05/02/dinci-fasizmin-ayak-sesleri-hikmet-cetinkaya/

Geri