Diyarbakır'da plakaya kürtçe ayar

KorsanhabeR

Editör
HH Üyesi
Reaction score
0
08112009125858.jpg

Diyarbakır'da bazı plakalar Kürtçe'de öyle anlamlar taşıyor ki sahipleri çok pişman.......

Diyarbakır'da Emniyet Müdürlüğü'nün verdiği plaka serisi 'G' harfine gelince sıkıntı başladı. Sıkıntının kaynağı ise 'GA', 'GU' ve 'GI' gibi harf gruplarının anlamları. Çünkü 'GA' Kürtçe'de 'Öküz', 'GU' 'Dışkı', GI ise Zazaca'da yine 'Dışkı' anlamına geliyor.

Sabah Gazetesi'nin haberine göre; Plakalarına bu harf grupları gelenler önce Trafik Şubesi'ne başvurarak plakaları değiştirmek veya iptal etmek istediklerini iletti. Sonuç alınamayınca devreye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Galip Ensarioğlu girdi. Ensarioğlu, Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam ile görüşerek vatandaşların sıkıntısını dile getirdi ve çözüm bulunması yönünde talepte bulundu.

Bölge halkının hassasiyetini değerlendiren Sağlam, Emniyet Genel Müdürlüğü ile görüşerek bu harf gruplarında plaka verilmesinin durdurulmasını sağladı. Sağlam, itiraz halinde verilen plakaların değiştirileceğini bildirdi....

Devami...

:durdurunehhhhehhh:durdurun:durdurun

Aman ne büyük dert uğraşacak başka bişe yok sanki :)

çok büyük problem hemen ortalığı karıştırsınlar,devlet kasıtlı yaptı diye taşlı sopalı yürüyüş yapsınlar olmadı eline silahı alan dağa çıksınlar....:sneaky2:

benim plakada o ç yazsa bnde deistiririm

NEDEN "pesymeest" ODA BİR DİL DEĞİLMİ ŞOVENİST YAKLAŞIMLARLA ONLARI HABİRE KIŞKIRTIYOSUN HABERİN OLSUN SEN VE SENİN GİBİLER....

show-image.php
NEDEN "pesymeest" ODA BİR DİL DEĞİLMİ ŞOVENİST YAKLAŞIMLARLA ONLARI HABİRE KIŞKIRTIYOSUN HABERİN OLSUN SEN VE SENİN GİBİLER....[/QUOTE]

dostum durum sadece dille kalsa tamam. ama dilimizi de istismar ediyorlar, haklarımızı da günden güne istismar etmeye başlayacaklar. bu büyük bir sorun bence. kimse kötü anılan bir plaka taşımak istemez...

Haklılar. Ben de olsam değiştirmek isterim.

onlara layık plakalarmış aslında. uyum sağlamış.

NEDEN "pesymeest" ODA BİR DİL DEĞİLMİ ŞOVENİST YAKLAŞIMLARLA ONLARI HABİRE KIŞKIRTIYOSUN HABERİN OLSUN SEN VE SENİN GİBİLER....

İnan ortalığın kızışmasının kimseye bir faydası olmaz plakasında "GA" yazıyormuş sence bu çok büyük bir dert mi ? senin dilin Türkçeyse bunu o kadar dert etmemen gerekir.Ayrıca ortalığı habire kışkırtıyosun demişsin.Bu forumda düzenli olarak 3 senedir takılıyorum sence o kadar ortalığı kızıştıran birisi olsam forum yetkilileri bunu fark etmezmiydi?

az bile be bunlara

aslında daha ağır ifadeler varsa onları verecen zorla inat olsun diye :D

tamam plakayı değiştirebilir arkadaşlar bunda bukadar bişi yok.doğuda kürtçeyi büyük bi çoğunluk bilir bazı yerlerde ana dil gibi bazı yerlerde 2.dil olarak kullanılır.bazı yerlerde adamlar türkçeyi bile bilmezler çünkü orada hep kürtçe konuşulur ama araştırın bakın kürtçe diye bir dil yoktur.kürtçe oradan buradan toplama bi dildir.

İnan ortalığın kızışmasının kimseye bir faydası olmaz plakasında "GA" yazıyormuş sence bu çok büyük bir dert mi ? senin dilin Türkçeyse bunu o kadar dert etmemen gerekir.Ayrıca ortalığı habire kışkırtıyosun demişsin.Bu forumda düzenli olarak 3 senedir takılıyorum sence o kadar ortalığı kızıştıran birisi olsam forum yetkilileri bunu fark etmezmiydi?

Tek birşey söyleyecem..
Sizin plakanız 34 öküz 456 olsa kabul edermiydiniz ??:smile:

arkadaşlar hepiniz güzel düşünüyorsunuz ama kürd dilini hiçbirimiz ne değiştirebiliriz nede bu sorunu çözebiliriz o yüzden siz fazla takmayın böyle konuları ama baya anlamca komik olmuş açıkçası

Arkadaşlar şayet sorun sadece plakadaysa GA, GU, GI numaralı plakalar Diyarbakır ve hatta diğer doğu illerinde verilmesin, hatta kaldırılsın. Bu hiç bir şekilde sorun teşkil etmez. Ancaaak bu isteğin altında ilerde oluşacak Ulusculuk beklentileri yatıyorsa, işte orda bir dakika durup düşünmemiz lazım.

şimdi mi akıllarına gelmiş yıllardan beri aynı çeşit plakalar veriliyo..

Geri