Diyarbakırspor-Bursaspor maçı tatil edildi!

Silverday

Altın Üye
Reaction score
0
Turkcell Süper Lig'in 24. haftasında Diyarbakırspor'un Bursaspor'u konuk ettiği tansiyonu
yüksek maç, 17'inci dakikada yarım kaldı. Olaylı maçta, bir basın mensubu, hakem ve
futbolcular üzerlerine isabet eden yabancı maddelerle yaralandı.

diyarbursaolaylar.widec.jpg

Zirve mücadelesi veren Bursaspor, tansiyon seviyesi çok yüksel olan maçta, zor bir dönem
geçiren Diyarbakırspor'a konuk oldu. Maç öncesi yapılan sağduyu çağrılarının etkili
olmadığı maçın başlama düdüğünün çalınacağı sırada anlaşıldı.

SAHAYA TAŞLAR ATILDI
Diyarbakırspor taraftarının aşırı tepkisi, sahaya atılan yabancı maddeler maçın 5 dakika
geç başlamasına sebep olurken, foto muhabiri olduğu gözlenen bir basın mensubu, gözüne
isabet eden bir yabancı maddeyle kanlar içerisinde yerde kaldı.

HAKEM DE YERDE FUTBOLCU DA
Sürekli yükselen tansiyon, 17'inci dakikada zirve noktasına ulaştı. 17'inci dakikada
tribünlerden atılan yabancı maddelerden biri yardımcı hakem Kemal Yılmaz'ın başına isabet
etti. Kemal Yılmaz yere yığılırken bir de Bursasporlu futbolcu üzerine isabet eden yabancı
maddeyle yere düştü.

HAKEMLER ODALARINA GİTTİ
17'inci dakikada yaşanan bu gelişmenin ardından hakem Mustafa Kamil Abitoğlu, yardımcı
hakemlerini de yanına alarak soyunma odasına gitti.

SAĞ DUYU ÇAĞRILARI
Bu arada Diyarbakırspor'da hakemlerin soyunma odasına gitmesinin kısa süre ardından bir
Diyarbakırsporlu idareci sahanın ortasına gelerek taraftarları sakin olmaya davet etti.
Diyarbakırsporlu Adnan Güngör de mikrafonu alarak taraftarlarından sakin olmalarını
istedi. Ancak taraftarlara yapılan bu çağrıların bir yardımı olmadı.

BURSASPOR STADYUMDAN AYRILDI
Yaşanan olaylar ve futbolcuların yanı sıra, basın mensubu ile hakemlere de isabet eden
yabancı maddelerin ardından 17'inci dakikada hakem Mustafa Kamil Abitoğlu tarafından
durdurulan maçta, ilk olarak Bursaspor kafilesi stadyumdan ayrıldı. Bursasporlu futbolcular
stadyumdan ayrılarak otobislerine bindi.

Bursaspor'un eski teknik direktörü Güvenç Kurtar'ın yeni takımı Diyarbakırspor'un başında
ilk maçına çıktığı maç 17'inci dakikada çıkan olaylarla yarım kaldı. İlk yarıda Bursa'da
oynanan maçta bazı taraftarların tezahuratları nedeniyle ortam gerilmiş ve istenmeyen
olaylar yaşanmaştı. Bursaspor taraftarının alınmadığı Diyarbakır'daki maç ise yaşanan
olaylar sebebiyle 17'inci dakikada yarım kaldı.​

kaynak:
NtvSpor-Logo_new1.png

futbolda görünmemesi gereken olaylar spor dostluk olmalı ne kazandılar şimdi

kocaman bir hiççççççççççççççççve bir sürü gelecek ceza

bence ankaraspordan sonra düşen ikinci takım da beLLi oLdu..

Diyarbakirspor taraftari Sezon basindaki fenerbahce maci olsun Simdiki bursaspor maci olsun hep ayniydi,yani Kendi iplerini kendileri cektiler ,cokta hayirli oldu herkes icin,diyarbakirspora bundan sonra amatör ligde basarilar...

bu olaylar bitmez. başka şehirde taraftarsız oynatacaksın akılları başlarına gelsin.

gerçi o tribündekilerin amacı futbol değil.

bide adamlık yapında şaşırtın bizi yaw ne olur .taş yerine gül verin utandırın bizi

biz bursa da söyledik doğruları eleştirdiler.

alın size gerçek. ilk yarıdaki maçta bizim söylediğimiz ve sonra kıyamet kopartılan sözler doğru muymuş?

Diyarbakırda taraftar deil teroristler vardı İstiklal marşının ıslıklıyan adamlardan ne beklenir...Deplasman otobuslerine mayın bile döşer bunlar...

Diyarbakırsporun forum sitesinden allıntı yaptığım yorumlara bakın maç öncesi ve sonrası

-siz hangi dogu insanının anasına saygı duydunuz
bursada gelen mesajlara bakıyorum apo dan başlıyorlar ta kundaktakı bebeklere kadar
küfür ediyorlar bu duruma siz düşürdünüz bizim kan aktı sıra sizin kanınızda akacak kan da son kandir

bursalı bi taraftar üye olmuş
-c B a nickli arkadaşım ben hayatta ortalığı karıştırmaya gelmedim,bursada yaşananları tüm bursaya mal etmemenizi dilerim ve 10 tane VATAN DÜŞMANI provakotörlerin yaptığı şeyler bunlar.Öncelikle cumartesi günü diyarbakırspora başarılar dilerim ve umarım bu sene türkcell super ligde umduğunuz konumda yer alırsınız

buna cavap.
-bak bursalı sende artık sinir olmaya başldım kes len tıraş artıkkkkk

ve başka bir bursalı ve aldığı cevap
-alemci azrail, ailen sana anaya saygı duyulması gerektiğini, "CENNETİN ANALARIN AYAKLARI ALTINDA OLDUĞUNU" öğretmedimi?
Diyarbakırlı ve Diyarbakırsporlu olduğu halde, Bursaspor forumlarında ADAM GİBİ yorum yazanların senden farkını biliyor musun?

Ahkam kestiğin şu klavye ile o sitelere bir gir bakalım, hangi diyarbakırlı'ya veya onun kutsal varlıklarına küfür edilmiş.

Ey diyarbakir.org yönetimi. Böyle çoluk çocuğa internet sitenizin kalitesini düşürmesi için müsade etmeyin. Her ne kadar Hamravat ve Diyarım 21 bunlara çok dikkat etsede, herkes bir olmuyor.

alemci azrail, Allah sana hakettiğini versin!

- ßunu Senmi ßana Diyorsun ? Koro Halinde Anamıza Bacımıza Küfür Edilmedimi Bursa'da Yemediğimz Küfürmü Kaldı ? ßu Maç Için Kimse Saçma Sapan Şeyler Yazmasın Yok Bursayı Tribüne Çağırmakmış ßilmem neymiş ! Herkes Ama Herkes Hak Ettiğini Alacak ! N.K.B.V.A.S !!!

ve başka
"TOPA VURMA ZAMANI GELDİ" diye başlık atmak ve bunu sitede yayınlamak ne kadar acı! Dün geldim dedim ki Misafirperverliğinizi gösterin,size yapılan yanlışa yanlışla değil iyilikle güzellikle karşılık verin utandırın bizi diye ama yanılmışım gerçekten,artık zihninizde bir düşman oluşturmuşsunuz,hayırlısı olsun,ne kadar iyi niyetli arkadaşta olsa aranızda bir o kadar da maalesef provakatör var ve sanırım onların istediği olacak,yazık olacak,umarım yanılırım...

cevabı
Konuşturmayın Bu Ş..... !!! yoL aL!!! biri Şu Bursalilari Atsin konuşmalarına biLe tahamülüm yohk !

Taraftarlarımız şimdi de bu saatlerde otelin yanında icraat yapıyorlar :):) uyku uyumak yok onlara

zaman daralıyor bursanın sonu yaklaşıor.DAYAN DİYARİBEKİR KOY ŞU TOPLARA!

buraya gelip konusan bursalilar g.t korkularindan konusuyorlar...maksatlari yarin dostca gecsin nasilsa seneye bize gelecekler ve aynilarini yapacaklardir diye...turkiyenin en adi yavsak taraftaridir bu grup..

bazi bursalilarda beni diyarbakir taraftarini kiskirtmakla suclamis..buna bi tarafimla gulerim..bursalilar diyarbekirliler siz gibi beyinsizmide benim lafima bakicaklar...onlar neyin ne olacagini cok iyi biliyorlar rahat ol.sende g.tun yemedigi icin gelemedigin diyarbekirden degil, annenin yaninda tvden izlersin maci...alayiniz kolpacinosunuz..bursadan baska yerde otemessiniz...

-bursa sahaya çıktı sahaya torpil yağıor :)

bursasporlu futbolcular sahanın ortasında yaptığı ısınma hareketlerinden sonra büyük tepkilerle soyunma odasına gitti.taç çizgisine dahi yaklaşamıorlar :)

diyarbakırspor sahada bursa yoğun polis güwenliğiyle sahaya gelior.sular kafalarına yağıor :)

ben birşey daha eklemek istiyorum.

bursada yaşıyorum. yaklaşık 2 yıl oldu geleli.
benimle ilk başlarda sende bursalısın felan alay eden arkadaşlarım oldu ama ben bir gelin görün buraları dedim.

gelenlerin daha sonra gittiklerinde anlattıkları şuydu. ulan bursadaki topların alayı doğulu. gelip iş bulamayınca içlerinde de varmış biraz direk dönmüşler.

nerden biliyorsun diyeceksiniz. sanki içinde yaşıyormuşsun gibi özetledin diyeceksiniz.
yaşadığım yer altıparmak-çarşamba. buralar da bursalılar iyi bilir her tür insanla muhabbetimiz olur.

öyle bilip bilmeye top diyor ucu sonra onlara dokununca kızıyorlar. :D

Buyrun size AçıLım..
Bursa taraftarı suçLu ırkçıLıktan doLayı.. Diyarbakır 'taraftarı değiL haLkı' (çünkü taraftarLık yapmıyorLar) suçLu futboLa şiddet karıştırdıkLarı için..

Sayın Uğur Dündar... yine giy d.bakır formasını öyle sun ana haber bültenini...
Yine bursa taraftarını kötüle.. yine d.bakır'ı mağdur göster..
Yine de ki D.bakır aslında bilindiği gibi değil onları yapan 3-5 provakatör....
Bakalım bu sefer ne kulp takacaksınız bursamıza Sahanın 4 bi yanında yağan yabancı maddelere rağmen...

Saygıdeğer istanbul takımlarının yaLaka kaLemşörleri...
Yine yazın yarın ki köşe yazılarınızda bursanın yaptıklarını..
Yazın yazın korkmadan alıştık biz.. yine kötü biz olalım..

Alkışlamaya devam edin sizde İstiklal marşımızı dahi dinlemeye tahammül edemeyen bu insanları ÇARŞI grubu... pof pof'layın daha bunları.. Sadece Bursa'ya inat olsun diye verin gazı...

Umarım düştüğünüz yerden kalkamazsınız bir daha D.bakır militanları.... Bulunduğunuz yeri hiç hak etmiyorsunuz...

Geçmiş oLsun Diyarbakır Kendini bitirdi Diyarbakır artık düşer

Tartışmasız Bursa Hükmen GaLip 3 Puan Bursa'nın...

Diyarbakırspor'da, GaLatasaray - Fenerbahçe Derbi Maçındaki Örnekten YoLa Çıkarak 5 Maç Seyircisiz Oynama ALacaktır...

Resmen Kardeşi Kardeşe KırdırıyorLar...

Bu ÜLkeyi Bu HaLe GitirenLer Utansın Ne Diyeyim... Yazık...

Az Önce Diyarbakırspor'un Başkanını DinLedim Hiç Birşey OLmamış Gibi Davranıp Üstüne Çok YaLan Konuştu.
Ayrıca Diyarbakır Taraftarının İstikLaL Marşını IstıkLaması Ne KaLitede OLdukLarını Gösterdi.
DüşürüLmesi Lazım BunLarın Gerçekten AmaçLarının FutboL İzLemek OLmadığı Çok BeLLi Eşek Hoşaftan Ne AnLar Fenerbahçe Maçındada Aynısını YaptıLar.
He Bursa Taraftarı MeLek mi? DeğiL.
En Az OnLar Kadar SuçLu.
Diyarbakır Maçında ŞehitLer ÖLmez, TeröristLer Dışarı Gibi SLoganLar Atmanın Hiç Bir Mantığı Yok.
Günahsız İnsanLarın OLduğunu Unutmamak Gerekir.

~SiLenT ScЯeaM~;4940100' Alıntı:
Az Önce Diyarbakırspor'un Başkanını DinLedim Hiç Birşey OLmamış Gibi Davranıp Üstüne Çok YaLan Konuştu.
Ayrıca Diyarbakır Taraftarının İstikLaL Marşını IstıkLaması Ne KaLitede OLdukLarını Gösterdi.
DüşürüLmesi Lazım BunLarın Gerçekten AmaçLarının FutboL İzLemek OLmadığı Çok BeLLi Eşek Hoşaftan Ne AnLar Fenerbahçe Maçındada Aynısını YaptıLar.
He Bursa Taraftarı MeLek mi? DeğiL.
En Az OnLar Kadar SuçLu.
Diyarbakır Maçında ŞehitLer ÖLmez, TeröristLer Dışarı Gibi SLoganLar Atmanın Hiç Bir Mantığı Yok.
Günahsız İnsanLarın OLduğunu Unutmamak Gerekir.

Sevgili kardeşim...
Bu söylediklerini BURSASPOR'u yeteri kadar tanımadığından söylediğini bildiğimden bi kaç söz söylemek istedim..

Abdulkerim BAYRAKTAR ismi sana eminim yabancı gelecektir.. Hatta kim o diyeceksin..
Ankaragücü ve Bursaspor taraftarı çok iyi bilir bu ismi..
90'lı yılların başlarında TEXAS tribününün en önde gelen isimlerinden biriydi bu kişi..
Her maça koşmuş çoğu deplasmanda yerini edinmiş bir bursaspor aşığı...
Ne oldu ona biliyormusun.. 1993'te mardin'de PKK tarafından şehit edildi....
17 yıldır yası halaa tutuluyor bursamda ve tribünlerde..
17 yıldır var o ŞehitLer ÖLmez tezahüratı.. D.bakır maçında da Sivas maçında da Fener maçında da...
Bundan sonra da olacak...
Bir laf vardır ya... "Yarası olan gocunur" diye.. Bunların yarası çok derin herhalde ki fena içerlemişler dediklerimize..

Geri