Dizüstü Nelere Dikkat EdiLmeLi.. ?

visi0n

ѕтαη∂.ву &
Reaction score
0
Dizüstü Alırken Nelere Dikkat EdiLmeLi.. ?

Dikkatimi cekti bu ara notebook yane Laptop diger adıyla dizüstü pc'Ler revaçta.Bende bunları göz önünde buLundurarak size böyle bir konu hazırLadım ..

Hadi BaşLıyaLım..

Öncelikle alacağınız bilgisayarı nerede kllanacağınız çok önemli. Normal bir bilgisayar kullanıcısı isenizaldığınız notebookun öyle aman aman özellikleri olması gerekmiyor. Eğer bilgisayarınızda oyun oynayacak ve surf yapacaksanız iyi bir ram ve ekran kartı olan bir bilgisayar işinizi fazlasıyla görür. Aldığınız bilgisayarın ekran kartının da çalışırken ram'den çalmaması çok önemli. onun dışında işlemcisi mümkünse intel(tabi bu benim fikrimdir) core duo ya da core 2 duo olsun ki zaten artık bu işlemcilerden aşağısı pek kurtarmıyo.. ekran boyutu bilgisayarı kullanacağınız yere göre de değişebilir tabi.. 10" 11" 12" lik bile bilgisayarlar var ama ben 15" den aşağı ekranı olan bilgisayara bilgisayar demem:) kısaca bilgisayarın verdiğiniz parayı hakedecek bir config'i olması şart.bir de fazladan para ödemek istemiyorsanız freedos almanızı tavsiye ederim..

Özet olarak:
Ekran boyutu,İşlemcisi,Ram'i(ki rami max. kaç mb'a kadar yükseltebilirsiniz bu da önemli),ekran kartı,pili,hdd,işletim sistemi ve fiyatı
-
-dijital fotoraf makinelerinizin kartını direk okuyabilme özelliği olamasına
-bluetooth özelliğinin kendisinde bulunmasına
-gibi incik cincik şeyler önem taşıyor onlaraıda unutmayalım buakdar şeyin arasında.

BunLardan Anlamadınızmı ? O zaman birde videoLara Bakın :goz:

Bkz.Video
Bkz.Video-2

Geri