HardRhymeR
Çǿκ کε√díκ طę ∂طí
Aslında önceleri netten yabancı dizi izlemezdim. Sadece e2, cnbc-e gibi kanallarda gelişi güzel hangisi denk gelirse mantığıyla House, 24, CSI gibi dizileri izlerdim. Bu dönemde bir tek TNT'de yayınlanan MI-5 dizisini düzenli olarak takip ederdim. Belki netten pek dizi izlemememin nedeni sınırlı internetimin olmasıydı bilemiyorum. Velhasıl Spartacus: Blood and Sand diye bir dizi başladı malumunuz. İlk bölümden sezon sonuna kadar soluksuz izledim diyebilirim. Hastası oldum, hayranı oldum, delisiyim
2. sezon ne zaman başlayacak diye beklerken yine bildiğiniz üzere Andy (Spartacus) hastalandı. Ara sezon olarak Gods of The Arena yayınlandı. Blood and Sand tadında olmasada o da iyiydi. Özellikle final bölümü muhteşemdi, Blood and Sand'da ki gibi. 2. sezonunu iple çekiyorum. Ne zaman başlayacağı hakkında kesin bir bilgiye ulaşamadım. Bir web sitesinde Eylül-Ekim gibi başlayacağı yazıyordu. İnşallah daha erken hemen şimdi başlar
Girizgâh fazla uzun oldu sanırım. Buraya kadar kim okur ki bu yazıyı.. Her neyse, aynı azimle klavyenin tuşlarına basmaya devam.
Şuan da Supernatural isimli diziyi izliyorum. 2. sezondayım. Bu dizi hakkında herkes çok olumlu yorumlar yapmış. Fakat Spartacus'un tadını vermedi maalesef.
Bu arada Spartacus'un yayınlandığı starz kanalı "Camelot" adlı bir diziyi seyircisiyle buluşturdu. Bu dizi Merlin dizisine benzeten çok olmuş. Fakat sıkı dizi izleyicileri Merlin'le kıyaslamayın bu farklı diyorlar. Camelot'un ilk bölümünü izledim ve Spartacus gibi tarihi bir yapıya sahip olduğu için herhalde o da ilgimi çekti. 2. bölümü 1 nisanda yayınlanacak. 2-3 nisan gibi de Türkçe alt yazılı olarak bulabiliriz diye düşünüyorum.
Bu arada Spartacus'un yayınlandığı starz kanalı "Camelot" adlı bir diziyi seyircisiyle buluşturdu. Bu dizi Merlin dizisine benzeten çok olmuş. Fakat sıkı dizi izleyicileri Merlin'le kıyaslamayın bu farklı diyorlar. Camelot'un ilk bölümünü izledim ve Spartacus gibi tarihi bir yapıya sahip olduğu için herhalde o da ilgimi çekti. 2. bölümü 1 nisanda yayınlanacak. 2-3 nisan gibi de Türkçe alt yazılı olarak bulabiliriz diye düşünüyorum.
Gelelim konu başlığımıza... İzlediğiniz veya izlemekte olduğunuz tavsiye edebileceğiniz yabancı dizileri, konularını da özet olarak yazarak, yani bir açıklamayla birlikte, buraya yazarak birbirimize tavsiyelerde bulunalım. Ayrıca yeni dizi izlemek isteyenlerde nasıl bir dizi aradıklarını yazarak diğer arkadaşlarımızdan tavsiyede alabilir.
Ben şöyle bir iki dizi yazarak konuyu açayım..
- Spartacus: Blood And Sand
Mutlaka izlenmesi gereken bir dizi. Kan, şarap ve cinsellik üzerine yapılmış bir dizi olarak gözükse de tarihi bir yapıya sahip olması diziye çok farklı bir hava katıyor. Sanırım biraz erkeklere hitap eden bir dizi. - Spartacus: Gods Of The Arena
G.O.T.A. ise prequel olarak adlandırılan ara sezon. Kahramanımız Spartacüs gladyatör olmadan önce Batiatus hanesinin neler yaşadığınız anlatıyor. Blood and sand'ı izledikten sonra mutlaka izlenmeli. - Supernatural
2 kardeşin doğaüstü yaratıklarla mücadelesini anlatıyor. Şeytan, kötü ruh v.s. gibi konular işleniyor dizide. Son bölümüne kadar izleyenler her geçen sezon dizinin daha iyi olduğunu söylüyorlar. Şuanda da izlediğim dizidir kendisi. - Camelot
Kral Artur'la ilgili olan dizi. Merlin'e benzediği yönünde iddialar var. Merlin'i izlemediğim için bu konuda fikir sahini değilim ama yukarıda da söylediğim gibi hoşuma giden dizi. 2. bölümünü bekliyorum.
Sizlerin dizi tavsiyeleri nelerdir?