Gönülçelen dizisinde Tuba Büyüküstün'le başrolü paylaşan Cansel Elçin'in seslendirmesini Kaya Akkaya yapıyor

Kaya Akkaya: "Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü mezunuyum. Yerli dublaj piyasası çok küçüktür, bu işi yapan 50-60 kişilik bir grup var. Buz Devri adlı animasyon filminde bir bokböceğini seslendirdim. Avatar’da Joel Moore’un dublajını yaptım. Mesela Asmalı Konak’ta her bölümünde başka birini seslendirdiğim oldu."
"Ama Gönülçelen dizisinde Cansel Elçin’in oynadığı Murat Hoca karakterinin seslendirmesiyle başrol dublaja geri döndüm. Cansel’le çok sık konuşuyoruz, fikir alışverişinde bulunuyoruz. Cansel iyi bir oyuncu ama uzun yıllar Fransa’da yaşadığı için seslendirme yapıyoruz. Fransızca’sı Türkçe aksanına yansıyor. Ama bazı manken oyuncuların mazereti yok. Kendilerini seslendiremeyenler “Oyuncuyum” demesin, çünkü oyunculuk sadece ekranda hoş gözüküp güzel gülümsemek değildir."
Kurtlar Vadisi Pusu'da Polat Alemdar karakterini canlandıran Necati Şaşmaz'ı ise, yedi sezondur Umut Tabak seslendiriyor

Umut Tabak: ""İstanbul Üniversitesi Konservatuvarı Tiyatro Bölümü mezunuyum. Seslendirmeye ilgim çocukluktan beri vardı. Filmlerin altyazılarını okuyarak dublaj yapardım. 10 senedir bu işin içindeyim. Bu işte önemli olan ses güzelliği değil. Doktorlar dizisinde Kutsi’nin canlandırdığı Dr. Levent’i seslendirdim. Kutsi’nin bir şarkıcı olarak sesi güzel ama onu oyunculuk açısından doğru kullanmak gerek. Tom Cruise, Matt Damon, Edward Norton, Leonardo di Caprio, Brad Pitt, Antonio Banderas, Johnny Depp ve Lost dizisinden Jack’i seslendirdim. Yerli dizilerde ise Kıvanç Tatlıtuğ, Kerem Cem, Emrah ve Kaan Urgancıoğlu’nun canlandırdığı karakterleri."
"Adanalı dizisinde Maraz Ali ve yedi sezondur da Kurtlar Vadisi’nde Polat Alemdar’ı seslendiriyorum. Aynı sezonda sekiz farklı karakteri seslendirdiğim oldu. Bu işin kötü yanı düzensiz mesai saatleri. Sabaha karşı dörtte işe çağrılabiliyorsunuz."
Gönülçelen dizisinin kadın başrolü Tuba Büyüküstünün'ün hayat verdiği 'Hasret' karakterinin şarkılarını, Eylem Aktaş seslendiriyor

Eylem Aktaş: "İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Şan Bölümü mezunuyum. Dizi müziklerinİ seslendirme serüvenim Hatırla Sevgili’yle başladı. Şu anda Gönülçelen’de Tuba Büyüküstün’ün canlandırdığı Hasret’in şarkılarını seslendiriyorum. Her seferinde, Hasret’in aldığı övgüler banaymış gibi hissediyorum."
Arka Sıradakiler dizisinde Oktay karakterini canlandıran Bülent Çetinaslan'ın seslendirmesini de Sarp Akkaya yapıyor

Sarp Akkaya: "1980 doğumluyum. Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü mezunuyum. 1996’da Bizim Aile’de kendimi seslendirerek işe başladım. Türkiye’de yerli dublaj bitmek üzere. Bu, kendini seslendirebilen gerçek oyuncuların sayısının arttığını gösteriyor aslında. Gonca Karanfil adlı dizide Alişan’ın oynadığı Karanfil Kemal’i, Nefes Nefese’de Mehmet Aslan’ın canlandırdığı Kaya’yı, Arka Sıradakiler’de Bülent Çetinaslan’ın canlandırdığı Oktay karakterini seslendirdim."