MAJESTE
Kadim Dost
Aşağıdaki ayarı Genel Yapılandırma içindeki sunucu sekmesi altındaki FTPbaşlığunda düzenleyin ya da aşağıda yazıldığı şekliyle configuration.php dosyasındaki ayarlarda değişiklik yapın.
Genel Yapılandırma içinde Sunucu sekmesindeki FTP ayarları
/public_html Linux sunucular içindir. Win sunucular için kendi erişim dizininizi yazmalısınız.
configuration.php dosyası içinde aşağıdaki satırları bularak düzenleme de yapabilirsiniz.
Ancak configuration.php dosyası yazılmak üzere açılamıyor hatası almadığınız sürece ayarlamayı 1. yöntemde anlatıldığı gibi yönetim merkezinden yapmanız önerilir.
2 nci yöntem Kurulum Dosyası Bulunamadı hatası ise genel olarak Safe Mode ile alakalı olabilir. Safe Mode (Güvenli Durum) durumunu sitenizin Help (Yardım) > System Info (Sistem Bilgisi) menüsü altındaki PHP Settings (PHP Ayarları) sekmesinden görebilirsiniz. Sunucunuzda Safe Mode (Güvenli Durum) açık ise kendi hesabınız için kapatılmasını talep etmelisiniz.
Genel Yapılandırma içinde Sunucu sekmesindeki FTP ayarları
PHP:
FTP Aktif ? Evet
FTP Sunucusu: 127.0.01
FTP Portu: 21
FTP Kullanıcısı: ftp kullanıcıadı
FTP Parolası: ftp parolası
FTP Erişim Dizini: /public_html
/public_html Linux sunucular içindir. Win sunucular için kendi erişim dizininizi yazmalısınız.
configuration.php dosyası içinde aşağıdaki satırları bularak düzenleme de yapabilirsiniz.
PHP:
var $ftp_enable = '1';
var $ftp_host = '127.0.0.1';
var $ftp_port = '21';
var $ftp_user = 'ftp kullanıcıadı';
var $ftp_pass = 'ftp parolası';
var $ftp_root = '/public_html';
2 nci yöntem Kurulum Dosyası Bulunamadı hatası ise genel olarak Safe Mode ile alakalı olabilir. Safe Mode (Güvenli Durum) durumunu sitenizin Help (Yardım) > System Info (Sistem Bilgisi) menüsü altındaki PHP Settings (PHP Ayarları) sekmesinden görebilirsiniz. Sunucunuzda Safe Mode (Güvenli Durum) açık ise kendi hesabınız için kapatılmasını talep etmelisiniz.