Duanin Kabul şartlari

pointır

New member
Reaction score
0
Cenab-ı Hak Mü'min Suresi'nin 60. ayetinde "Bana dua edin,size icabet edeyim"buyuruyor Demekki her duaya cevap veriliyor Kabul etmek meselesine gelince O Cenabı Hakkın hikmetine tabidir Mesela Bir hasta doktoru çağırdığı zaman doktor Buyur ne istiyorsun diye cevap verir Fakat bana şu ilacı ver dediği zaman doktor onun istediğini hemen kabul etmez hastalığına baktıktan sonra eğer uygunsa o ilacı verireğer daha faydalı bir ilaç varsa onu verir eğer hastalığına zararlı ise hiç vermez işte Cenab-ı Hak da kulu dua ettiği anda onun yalnızlık ve kimsesizlik dehşetini huzura ve manevi cevabı ile ünsiyete çevirir fakat insanın heva ve hevesine göre değil belki ilahi hikmetinin gereğine göre muamele eder
"İmranın karısı demiştiki: Rabbim, karnımda olanı hür olarak Sana adadım benden kabul buyur. Şüphesiz Sen işiten ve bilensin Onu doğurunca Allah onun ne doğurdunu bilirken yine şöyle dedi ; Rabbim onu kız doğrudum erkek, kız gibi değildir ona meryem ismini verdim Onu ve soyunu kovulmuş şeytanın şerrinden sana ısmarlıyorum " Rabbi onu güzel bir şekilde buyurdu onu güzel bir bitki gibi yetiştirdi." (Al-i İmran Suresi 35,36.37,)
Dualar , kabul sebebleri dairesinde olmalıdır" çünkü bazı şartlar dahilinde dua makbul olur Kabul şartlarının toplanması nisbetinde makbuliyeti zayadeleşir.
Dua edeceğimiz vakit istiğfar ile manevi olarak temizlenmeli
Sonra makbul bir dua olan Salavat-ı Şerifeyi şefaatçi gibi zikretmeli ve ahirinde yine salavat getirilmeli çünkü iki makbul duanın ortasında bir dua makbul olur

-Hem hülus, huşu ve huzur-u kalb ile dua etmek

-Hem namazın sonunda bilhassa sabah namazından sonra dua etmek

-Hem mübarek mevkilerde bilhassa mescidlerde dua etmek

-Hem Cumada, bilhassa duaların kabul saatlerinde dua etmek

-Hem üç aylarda bilhassa meşhur gecelerde dua etmek

-Hem Ramazan'da bilhassa Kadir Gecesinde dua etmek.

Bunların Kabul olması Rahmet-i ilahiyeden kuvvetle ümüt edilir O makbul duanın ya aynen dünyada eseri görünür veyahutta dua olunanın ahirettine ve hayatı ebediyesi cihetinde makbul olur Demek aynı maksat yerine gelmezse "Dua kabul olmadı" denilmez daha iyi bir surette kabul edilmiş denilir

ZİLZAL VE DUA

sağolasın kardeşim ALLAH senden razı olsun !!!!

allah razı olsun faydalı bilgi

Geri