DVD sürücü hatası Yardım!!!

fatihkysr

New member
Reaction score
0
arkadaşlar dvd sürücüsü cdyi almıyor kapatıyorum tekrar cıkarıyor sürekli dışarda duruyor dc yuvası kapatamıyorum format atacam dc almıyor virüsle alakalı olabilirmi bilgisi olan varsa yardım etsin şimdiden teşekürler

Optik disk ile alakalı bir durum değil.
Optik sürücü hatası.
Yenisini almalısın bence.

bi ara böyle virusler olduğunu duymuştum bi virus taraması yaptır. dvd sürücüsü sürekllimi açık duruo yoksa sadece cd/dvd takıncamı?, bilgisayar açılırken mi oluo yoksa windows açıldıktan sonramı?

bide benim ekstradan çözümüm var benm dvd sürücüyü bilgsayar görmüodu çıkardım yaklaşık 30 cm yukardan serbest düşüşe bıraktım:durdurun bikaçtanede yumrukla düzelmişti. istiyosan sende son çözüm olarak deneyebilirsin(oluşabilcek bi zarardan sorumlu değilim:001_rolleyes:)

baslat calistir dan -> regedit.exe ->yönetici olarak calistir
>HKEY_LOCAL_MACHINE->System->CurrentControllSet -> Control->Class{4d36e965-e325-bc1-08002be10318} burada kayitlari sil "LowerFilters" und "UpperFilters"
bilgisayarini kapatip yeniden baslat ,isini görebilir .

Cd rom düğmesi basılı kalmış olabilirmi ? bi kontrol edermisin ayrıca ikinci ihtimal hani virüs olabilme ihtimaline karşılık : bilgisayarını guvenlı mod'da açıp detaylı vırus taramasından geçirmeni öneririm..

en son ihtimal format atarsın çünkü sorunun tam olarak neden kaynaklandıgı belirsiz . Şaka programıda yemiş olabilirsin . virüste girmiş olabilir ayrıca donanımsal bir hatada olabilir . dediklerimi sen yinede bi uygula kardesım ..

Ulash ın yazısı üstüne bir tek şey ekleyebilirim kasayı söküp takma merakın varsa ve CD sürücün ide ise ide kablusunu taktığın soketlerden birini içine göçertmişsin ve kısadevre yapıyor düzeltmeni öneririm aksi halde anakartını yakabilirsin(Anakarta taktığın yerdede olabilir......Eğer sorun o değilse Ulash la aynı görüşteyim..

cd sürücü sürekli acık duruyor dc takınca degil bu pozisyonda nsl format atabilirim yardimlarınız içn yinede tşlr

Geri