DVD-Writer Tavsiyeleriniz ?

Gizli Özne

New member
Reaction score
0
DVD-Writer almayı düşünüyorum; ama konu hakkında pek bilgim yok.
Hangi özellikleri ve markayı tavsiye edersiniz?

bende yeni aldım toshiba 45 ytl

teşekkürler arkadaşlar
ee başka kimse yok mu?
hadi arkadaşlar tavsiyeye ihtiyacım var :)

bicok marka kullandim ama fiyat performans olarak lg yada asus tavsiyemdir..

ozellikle lg alistik oyle gidiyor hem ucuz hem guzel degistirme vakti gelene kadar da bluray lar ucuzlar zaten :)

valla çok marka var arkadaşım. zaten hepsini karşılaştırsan da çok fazla fark olacağını sanmıyorum burada şunu al bunu al diye baskı yapacak değilim :) ilk aklından geçeni al işte

valla çok marka var arkadaşım. zaten hepsini karşılaştırsan da çok fazla fark olacağını sanmıyorum burada şunu al bunu al diye baskı yapacak değilim :) ilk aklından geçeni al işte

sana katılıyorum zaten o kadarda onemli birsey degıl standart kullanıcı ıçın zaten fıyat olarakta pek fark yok aralrında sadece bır sıgara fıyatı var ama sen ben professyonel olrak cok cd dvd koppyalıcam dıyorsan da zaten boyle bır soru sormazsın ıllkk aklına gelenı yazı turada atabılrısın
:)

lg sorun çıkarıyor arkadasım. yaklasık olarak 20 ye yakın cd yazdım birden bire gürültüler gelmeye başladı. şimdi yavaşladı okuması ve yazması.

acikcasi ilk olarak alacagin urunu kutulu alman onemli,
peki nedir kutulu almanin yaralari?

kargo vs. gibi islemlerde hasar ve cesitli darbeler sonucu olusacak hasarlari onler, gibi..
bir kac lira fazladir

ilk olarak alacagin dvd-writer sata olsun, yazim hizini ve kararliligi arttiriyor,
yinede hiz senin tercihine kalmis diyebilirim

aslina bakarsan ilk olarak ne islemler yaptigini sormak isterim??
asus markasi guzeldir fakat biraz problemli olabiliryor, cok cabuk sapitabiliyor,
ardarda cekimlerde problem cikarabiliyor,gibi...

mesela bugun bende bir problem yasadim, omru dolmaya yakin asiri sorun cikartan bir cihaz,
cok narin, yanlislikla kapak acikken carpsan, acma kapamada sorunlar cikartabiliyor

acikcasi ucuz, ortalama bir marka istiyorsan ve sik cekim islemi yapiyorsan,
lg derim, unutmamalisin ki sata olmasi veri yollarinin kullaniminida etkileyecektir,

nec gibi bir marka istersen son versiyonlar biraz sorunlu ilk gelen urunler oldukca iyiydi,
ama bulmak zor,

sony,philips gibi markalar oldukca iyidir, fakat sahte dvd-cd' lerde bolca secim yaparlar,
asus' uda dvd secme konusuna dahil edebiliriz, sadece yazma kismi icin kaliteli dvd'de bir problem olusturmuyor,
samsung' da hakeza

aslina bakacak olursan alacagin donanim biraz secemce karpuz gibidir, sans isi diyebilirim:vur

sonuc
oyumu fiyat-performans noktasinda====> lg' ye kullaniyorum

kolay gelsin

tavsiyeleriniz için teşekkür ediyorum hepinize
bir şeyi daha merak ediyorum
dvd-writerın bilgisayarın donanım özellikleriyle bir alakası var mı?
yani uyum sorunu falan olabiliyor mu; yoksa fark etmez mi ?

Bir de şu SONY nasıl? :) Fiyatı 55 YTL

product_format7_125440046.jpg

Ana Özellikler
Yazıcı Türü : DVD±RW
Yapı : Dahili
Arabirim : ATAPI - UDMA
Disk Standartları : CD-R - CD-RW - DVD-R - DVD+R - DVD+RW - DVD-RW

Diger Özellikler
Platform : PC
İşletim Sistemleri : Microsoft Windows Vista - Microsoft Windows XP - Microsoft Windows NT - Microsoft Windows 2000 - Microsoft Windows 98

Garanti
Garanti Süresi : 2 Yıl

Teknik Özellikleri
Depolama Türü : Disk Sürücüsü
Okuma Hızı : 16x (DVD) - 48x (CD)
Yazma Hızı : 20x DVD±R - 8x DVD±R DL - 12x DVD-RAM - 48x CD-R
Yeniden Yazma Hızı : 8x DVD+RW - 6x DVD-RW - 32x CD-RW
Maksimum Hafıza : 8.5 GB

abi degmez ya 55 lira daha ucuza bulabilirsin sonucta pek fark olmuyor..
donanimla bir uyumsuzluk olmaz sanirim sata ise sata arabirimli ide ise ide arabirimli aldigin surece bir problem olmaz..

ben tekrardan tavsiyemi soyleyeyim LG problem yasamadim cunku yasayan arkadas olmus dogrudur ama 6 ayda 400 den fazla makine topladim hep lg kullandim 1 adet problem geldi onunda sebebi acikken carpmasi olmus :)

tercih senin sonucta lens urunu hepsi zamanla sorun yasayacaksin..

bu sata-ıde olayı hdd ile ilgili herhalde
benim hdd ıde
o zaman ben ıde arabirimli lg markalara bakayım
tekrar teşekkürler

bence alma cunku blu ray teknolojisi geldi cattı artık :))
biraz pahalı ama yeni nesil o artık

yok illede acağım dersen ben sana su markaları öneririm

asus samsung lg ve dusuk kalite olarak ta benq derim

ben asus ve samsung kullandım samsung gayet performasnlı ve ekonomikkkkk

ide sata veriyollari abi anakartin sata destekliyorsa sata alabilirsin ama ide hepsi destekliyor su piyasada..

fiyatlari da uygun o yuzden soyledim yani ben turkiyeden ayrilmadan once uygundu simdi dolar yukseldi dediler ne durumdadir gercekten bilmiyorum aslinda..

ama bence bi dwd rw ye fazla para vermek mantiksiz

hayirli olsun simdiden ama sana birsey gostereyim normalde kimseye yapmam..

fiyatini bil bu benim bayi alis fiyatim :)

fazla düşünme samsung al hem kullanışlı hem hesaplı fazlada sorun çıkarmaz 5 yıdır kullanıyorum...

ide sata veriyollari abi anakartin sata destekliyorsa sata alabilirsin ama ide hepsi destekliyor su piyasada..

fiyatlari da uygun o yuzden soyledim yani ben turkiyeden ayrilmadan once uygundu simdi dolar yukseldi dediler ne durumdadir gercekten bilmiyorum aslinda..

ama bence bi dwd rw ye fazla para vermek mantiksiz

hayirli olsun simdiden ama sana birsey gostereyim normalde kimseye yapmam..

fiyatini bil bu benim bayi alis fiyatim :)

eyvallah üstat :goz:

bence alma cunku blu ray teknolojisi geldi cattı artık :))
biraz pahalı ama yeni nesil o artık

yok illede acağım dersen ben sana su markaları öneririm

asus samsung lg ve dusuk kalite olarak ta benq derim

ben asus ve samsung kullandım samsung gayet performasnlı ve ekonomikkkkk

guzel kardesim daha fiyatlarin dusmesine oldukca zaman oldugunu, ve arkadasin bu urunu bekleyecek zamani olmadigini dusunerek olmaz diyebilrim,

kardesim anakartinin uzerine baktiginda, ide ve sata girislerini anlayabilirsin,
eger anakartin sata girisi mevcutsa tavsiyem sata girisli bir writer alman yonunde olacaktir
resim yardimci olur sanirim,

1zyzyjb.jpg

dedigim gibi lg olur veririm,

kolay gelsin

Geri