Eşek Hıyarının Faydaları

€rd@ls10

Altın Üye
Reaction score
0

Acı Kavun ve Acı Kavunun Faydaları

Şifalı Bitkiler: Acı Kavun ve Acı Kavunun Faydaları, Ecballium elaterium, eşek hiyari :thumbup:

displayimage.php

Acı Kavun (Ecballium elaterium): 1,5 metreye kadar boylanabilen, sarı çiçekli, otsu bir bitki ve bu bitkinin sulu meyveleridir. Eşek hiyarı olarak da bilinir. İçerdiği en önemli madde Elaterin'dir.

Acı Kavunun Faydaları ve Etkileri: Acı Kavun sinüzit hastalığına karşı oldukça etkilidir. Kronik sinüzitte meyvesinin suyu suyla seyreltilip buruna damlatılırsa faydası görülür. Fakat çok zehirli bir bitki olduğu için doktor kontrolünde ve çok dikkatli kullanılmalıdır.

Acı Kavun Nasıl Kullanılır? Meyvesinin özsuyu ve kökleri kullanılır. Taze yaprakları hafif yaralanmalarda kanı durdurmaya yardımcı olur. Kökleri lapa haline getirilip egzama olan bölgeye sürülürse iyi gelir. Özsuyu sinüzüte karşı oldukça faydalı olmakla birlikte, şiddetli acı ve hatta ölümle sonuçlanabilecek zehirlenmelere neden olabilir.

bizim orada buna şeytan kelegi derler :D

Eşekler yediği için mi acaba eşek hıyarı denmiş
Eşeklerin yediği bir bitki daha var onlar çok sever yol kenarlarında ülkemizin her yerinde görülen dikenli baş kısmı pembe renkte Deve Dikeni adı verilen bir bitki. Karaciğer çok faydalı baş kısmı pembe tüylü kısmı temizlenip yiyor. tat olarak aynı çiğ enginar tadı. yabani enginar deniyor zaten. Enginarda biliyorsunuz karaciğer için çok faydalı.
Benim karaciğerde yağlanma vardı. hepastatoz en son aşamada higtgrade 3 düzeyinde idi doktor ursofalk verdi kullandım karaciğer enzimlerimi düşürmedi. Alt Ast GGT hep yüksek
Saraçoğlunun sitesinden maydonoz limon kürünü uyguladım 15 gün 1 hafta boşluk 15 gün enginar kürü 1 hafta boşluk 15 gün deve dikeni tohumunu demleyip içtim. 1 hafta doktora gitmedim bekledim doktora gittim karacigerdeki 19 cm olan büyüme 17 ye düşmüş normal tam sağlıklı karaciğer 15 cm büyüklüğünde oluyormuş. ve ultrason kontrolünde hightgrade 2 ye düşmüş . karaciger enzimleri alt ast ve ggt normal değerlere düşmüş. Alt ast çabuk düşermiş ancak ggt çok geç düşer demişlerdi. normal değerlerin 6 katı olan ggt değerim normale inmişti.
Niye anlattım ben bitkilerden gelen sağlığa inanıyorum birebir yasadım.
Bilgi ve paylaşım için teşekkürler.

Geri