E8400 Hava soğutmayla 4,0 ghz Akasa fan Farkıyla

STINGER

New member
Reaction score
0
uzun uğraşlar sonucu 4,0 ghz ulaşabildim sıcaklık değerleri 45/55 derece crysis oynadım reset veya donma problemi yok akasa 965 fan gerçekten parasının karşılığını verdi

4ghz.jpg

DSC03602.jpg

güzel bi deneme tebrikler fakat galiba ramler 2 gb onu 4 yap:D

Donanımınızı yazsaydınız ;)
Anakart gigabyte sanırım modeli nedir?
ben de 3.9 Ghz ye kadar çıktım,
yeni bir cpu fan aldım biraz daha zorlayacağım, umarım elimde kalmaz :D

Unutmadan o/c sonrası sistem kararlılığı için referans olarak Orthos'u kullan derim

Allah Herkeze Nasip Etsin

Donanımınızı yazsaydınız ;)
Anakart gigabyte sanırım modeli nedir?
ben de 3.9 Ghz ye kadar çıktım,
yeni bir cpu fan aldım biraz daha zorlayacağım, umarım elimde kalmaz :D

Unutmadan o/c sonrası sistem kararlılığı için referans olarak Orthos'u kullan derim

Cpu E8400 3,0 owerclok 4,0
gigabayte p35 ds3 rev 1,0
kıngston ddr2 800 mhz 2x2=4 gb
1x500 seagate sata
3x500 samsung sata
ocz 600 wat power
samsung dvd rw
ati 3870 saphire vga
lg Flatron l 222WS lcd 22'
microsoft klavye +mause

kullandığım sistem bu biraz abartıya kaçtım ama arşiv ve oyun için şimdilik sistemler çok hızlı gelişiyor teknolojiye ayak uydurmak gerçekten zor :))

ekran kartını yükselt bence sana kırmızı hiç yakışmıyor bak sana ne alacağını söleim geforce 9800 gt
özellikleri 1 gb 512 rem çok baba fiyat 400$

Baba Saygılar Walaa....Alet Parasının Karşılığını Wermiş Harbiden

overclock olayı için soğutma sis. çok ii olması lazım yoksa performans derken elindeki bil. dan olursunuz

Arkadaşlar ilginiz için yürekten teşekkürler....

overclock olayı için soğutma sis. çok ii olması lazım yoksa performans derken elindeki bil. dan olursunuz

günlük kullanımda 4,0 akasa fanı aldığım günden beri sorunsuz çalışıyo bu 2 haftaya tekabül ediyo ne bir donma ne bir mavi ekran hatasıyla karşılaşmadım bir problem olsaydı sanırım şimdiye kadar olurdu uyarın içinde teşekkür ederim arkadaşım cpu giderse üzülürüm ama sanırım bişe olmayacak gibi görünüyor...

Baba Saygılar Walaa....Alet Parasının Karşılığını Wermiş Harbiden

Teşekkür ederim arkadaşım daha iyisi sana kısmet olur inşallah

İşlemci fanın sessiz mi ? Bu yönden memnun musun?

Fiyatına göre çok iyi bir cpu fanı akasa owerclok sonrası azda olsa ses oluyo ama owercloksuz bayağı sessiz stok fana kıyasla arada dağlar kadar fark var

ekran kartını yükselt bence sana kırmızı hiç yakışmıyor bak sana ne alacağını söleim geforce 9800 gt

maddi olarak şu an durumum iyi değil bende isterim 9800gt inşallah ileride

gıgabyte anakart ve atı1950 galba ekran kartın ve su haliyle çok güzell bir over olmuş helal olsun..benm sistem sende olsa herhal 6-7.0 mhz yaparsın 64 bit sistem kurrarsan tüm donanımını ramlarini tam görür...

Güzell bir gigabyte kasa al aliminyum akasaya felan gerek kalmaz bence,

İşlemci fanın sessiz mi ? Bu yönden memnun musun?

gıgabyte anakart ve atı1950 galba ekran kartın ve su haliyle çok güzell bir over olmuş helal olsun..benm sistem sende olsa herhal 6-7.0 mhz yaparsın 64 bit sistem kurrarsan tüm donanımını ramlarini tam görür...

Güzell bir gigabyte kasa al aliminyum akasaya felan gerek kalmaz bence,

ati 3870 saphire vga ekran kartı akasayı almamım sebebi günlük kullanım için valla intelin yeni çıkarttığı stok fanları pek beğenmedim sanırım hh aileside benle aynı fikirde yanılmıyorsam

resimlere bakarak yorumlarınızı merakla bekliyorum arkadaşlar

intelin ilk lga serisi stok fanı gayet büyük soğutucu bakımından sessizliği tartışılır

IN20F-LGA775.jpg

dikkat ettiyseniz işlemciye değen kısmı tamamen bakırdan ısı iletimi oldukça iyi idi

100649a-front.jpg

ve final intelin son nesil core 2 duo cpu kutularından çıkan işlemci fanı sağda eskisi solada aradaki fark gözle görülür derecede farklı dimi arkadaşlar ve bu yeni fanın işlemciye değen kısmı bakır değil aleminyum taban bakırdan iz yok

000000066293zz8.jpg

Bence İntelin işlemci fanının ne yenisi nede eskisi ikisinede yorum yapmaya gerek yok al birini vur ötekine. İdare etsin diye yapılmış bir fan işte. Açıkçası bakır alt tabaka yada boyunun küçük olmasınının performansını pek etkileyeceğini sanmıyorum. zaten overclock yapacak olan birisi her durumda bunu fanı çıkarıp atacak. İntel de bunu düşünmüş olmalı.

gayet mantıklı arkadaşım stok fan yetersiz

stok fan o/c için yetersizdir tabi
su olayına geçersen daha yüksek değerlerde sabitleyebilirsin stabilde çalışır
ama şu anda daha çok anakartına ve ramlerine kafayı takmış durumdayım

-ddr2 800 demişsin ramler için kingston ın hangi modeli ve timingler nedir?

-kasanın modeli nedir? içinde takılı fan durumu da önemli tabi =)) standart olanlar haricinde kasada fan var mı?

-bus speed 445 mhz, multiplier 9.0, core speed 4.005 gibi gözüküyor
ama inan bana rated fsb yi okumak çok zor =)

-voltajı otomatiğe mi ayarladın yoksa kendin mi değer verdin? küçük diyebileceğim ilk resimde 1.392 V olarak görünüyor

-işlemcinin stabil çalışması için kaç tur çaba harcadın??? ve 4.0 ın yukarısını deneysel amaçlı olarak denedin mi?

stok fanlar yetersiz muhabbetine gelecek olursak
intel maliyetleri düşürmek için stok fandaki bakır kısmı söktü ama buna rağmen dual core öncesi işlemcilere göre daha stabil ve daha serin çalışıyor işlemciler neden?
aldığın işlemciye bir bak 45 nm teknolojisyile üretilmiş (bende de 65 nm var E6750)
düşün ki artık eski teknoloji olarak kalan E6750 ler minimum işlemde 35 C de çalışıyorlar (kasam standart ASUS TA982 ekstra fan veya işlemci soğutcusu yok)
bundan bir önceki işlemcime baktık p4 3.0 95 nm teknolojisiyle üretilmiş, sıcaklığı çok çok fazlaydı
yani fanların kötüleşmesinde kimsenin bir suçu yok çünkü gerek artık yok bakır taban koyup maliyeti arttırmaya,
ve çok iyi biliyoruz ki E8400 ler stok fanla fabrika çıkışlı olarak çalışırıldığında bir işlem altında olmayınca içi serin bi kasada oda sıcaklığına kadar düşüyorlar şimdi 23-24 C
o da yazın olduğu için -yani kışın donucak bu işlemciler :D-
ayrıca eski fanlar kafa ütülüyordu açıkçası ufaldıkları hepimiz için iyi oldu
fan konusunda da intelin o/c yapacak olanları düşünmemesi gayet normal
isterse intel oraya maliyeti arttırıp dünyanın en güzel fanını da takar, fiyatı da ona göre olur ama :D

birde bir ricam olucak
HWMonitor programını çalıştırıp büyükçe bir caps alabilir misin???

akasa 965 olarak bahsettiğin fana gelecek olursak ortalama 45 YTL fiyatlı bir ürün

# Fan Hızı: 600-3000 RPM
# Fan Hava Akışı: 10.56 - 57.21 CFM
# Ses Seviyesi: 17-36 dBA

bence başarılı bir ürün fiyat performans olarakta iyi diyebilirim 30 YTL daha para verip sessiz çalışan sunbeam core contact te alabilirdin

bunun yanında 3870 büyük bir hata olmuş (benim X1050 almam kadar büyük olmasa da)
keşke bir süre daha bekleyip sapphire 4850 toixc alsaydın daha yüksek 3D performansı alırdın oyunlarda
malesef oyun için 8800 gt altındaki kartlar pek tavsiye edilbilir değil şu günlerde
ama 3870, Call of Juarez adlı oyunda en iyi performans veren ekran kartıdır hala
(oyunda güzeldir tavsiye ederim)
inanması güç ama GTX280 ve 4870 lere rağmen bu böyledir (çeşitli sitelerde testlere bakılabilir =))

ayrıca 2 tb hdd, bir arşivciye en fazla 1,5 - 2 yıl gider(ben her ne kadar sadece dizi ve film dediysemde 9 ayda 750gb oldu)
2 tane dahili hdd kullanman daha mantıklı olacaktır (raid 0) daha iyi performans alırsın ve de
bunların yanına da üçüncü hdd 1tb external olursa arşivi daha rahat taşıma şansın olur
ama bunlar varken 4 tane dahili almak pek mantıklı gelmedi, özellikle de 3 tane samsung büyük facia olmuş sanırım samsung hala 32mb cache teknolojisini çıkaramadı 500 lük hddlerinde seagate dururken çok mantıksız gerçektende :S

neyse uzun lafın kısası hayırlı olsun kazasız belasız çalışır inş
daha da birşeyler yazıcaktım ama kafam durdu walla
aklıma gelince diğer mesajıma eklerim

sorularıma cevap verirsen çok sevinirim, iyi forumlar :goz:

Dostum Atı ye akıl ermiyorki eskiden tüm kırmızı kartlar pcı olurdu sonra 1950 lerde pcı mavi oldu agp vga larda mavi oldu bizdede takip edecek hal kalmadı hergün yeni model çıkıyor..

13 ayda 3 ekran kartı aldım ...stoga girisn die 20 gün beklerek aldıgım 3870 ü artık bu son diyerek almıştım ,şimdi üstüne 10 a yakın model çıktı..,

Ama söylenenlerin aksine atı den çok memnunum ..

Ben sadece mavi oldugu için yanıldım agp olca aklıma gelmedi ve 1950 demiştim...

Ama hepsi biyana eger kaliteli geniş aliminyum biz kasa Alırsan...(gıgabyte aurora)gibi.. ne stok fana gerek duyarsın nede gürültüyle işin olur..sessizlik o derece ...3-4 tane 12 lik gıgabyte fan ın çalıştıgını bile düşünemezsin o derece yanii..Ayrıca serin olacağı ve anakartının ısınmayacağını bi düşün...

Pover ın kaç vatt lık markası ne acaba...

Dostum Atı ye akıl ermiyorki eskiden tüm kırmızı kartlar pcı olurdu sonra 1950 lerde pcı mavi oldu agp vga larda mavi oldu bizdede takip edecek hal kalmadı hergün yeni model çıkıyor..

13 ayda 3 ekran kartı aldım ...stoga girisn die 20 gün beklerek aldıgım 3870 ü artık bu son diyerek almıştım ,şimdi üstüne 10 a yakın model çıktı..,

Ama söylenenlerin aksine atı den çok memnunum ..

Ben sadece mavi oldugu için yanıldım agp olca aklıma gelmedi ve 1950 demiştim...

Ama hepsi biyana eger kaliteli geniş aliminyum biz kasa Alırsan...(gıgabyte aurora)gibi.. ne stok fana gerek duyarsın nede gürültüyle işin olur..sessizlik o derece ...3-4 tane 12 lik gıgabyte fan ın çalıştıgını bile düşünemezsin o derece yanii..Ayrıca serin olacağı ve anakartının ısınmayacağını bi düşün...

Pover ın kaç vatt lık markası ne acaba...

psu markası ocz 600 watt

resim çıkıyordur inşallah

DSC00021.jpg

Ŧ ℓ ε ŧ ¢ ħ;3500124' Alıntı:
stok fan o/c için yetersizdir tabi
su olayına geçersen daha yüksek değerlerde sabitleyebilirsin stabilde çalışır
ama şu anda daha çok anakartına ve ramlerine kafayı takmış durumdayım

-ddr2 800 demişsin ramler için kingston ın hangi modeli ve timingler nedir?

-kasanın modeli nedir? içinde takılı fan durumu da önemli tabi =)) standart olanlar haricinde kasada fan var mı?

-bus speed 445 mhz, multiplier 9.0, core speed 4.005 gibi gözüküyor
ama inan bana rated fsb yi okumak çok zor =)

-voltajı otomatiğe mi ayarladın yoksa kendin mi değer verdin? küçük diyebileceğim ilk resimde 1.392 V olarak görünüyor

-işlemcinin stabil çalışması için kaç tur çaba harcadın??? ve 4.0 ın yukarısını deneysel amaçlı olarak denedin mi?

stok fanlar yetersiz muhabbetine gelecek olursak
intel maliyetleri düşürmek için stok fandaki bakır kısmı söktü ama buna rağmen dual core öncesi işlemcilere göre daha stabil ve daha serin çalışıyor işlemciler neden?
aldığın işlemciye bir bak 45 nm teknolojisyile üretilmiş (bende de 65 nm var E6750)
düşün ki artık eski teknoloji olarak kalan E6750 ler minimum işlemde 35 C de çalışıyorlar (kasam standart ASUS TA982 ekstra fan veya işlemci soğutcusu yok)
bundan bir önceki işlemcime baktık p4 3.0 95 nm teknolojisiyle üretilmiş, sıcaklığı çok çok fazlaydı
yani fanların kötüleşmesinde kimsenin bir suçu yok çünkü gerek artık yok bakır taban koyup maliyeti arttırmaya,
ve çok iyi biliyoruz ki E8400 ler stok fanla fabrika çıkışlı olarak çalışırıldığında bir işlem altında olmayınca içi serin bi kasada oda sıcaklığına kadar düşüyorlar şimdi 23-24 C
o da yazın olduğu için -yani kışın donucak bu işlemciler :D-
ayrıca eski fanlar kafa ütülüyordu açıkçası ufaldıkları hepimiz için iyi oldu
fan konusunda da intelin o/c yapacak olanları düşünmemesi gayet normal
isterse intel oraya maliyeti arttırıp dünyanın en güzel fanını da takar, fiyatı da ona göre olur ama :D

birde bir ricam olucak
HWMonitor programını çalıştırıp büyükçe bir caps alabilir misin???

akasa 965 olarak bahsettiğin fana gelecek olursak ortalama 45 YTL fiyatlı bir ürün

# Fan Hızı: 600-3000 RPM
# Fan Hava Akışı: 10.56 - 57.21 CFM
# Ses Seviyesi: 17-36 dBA

bence başarılı bir ürün fiyat performans olarakta iyi diyebilirim 30 YTL daha para verip sessiz çalışan sunbeam core contact te alabilirdin

bunun yanında 3870 büyük bir hata olmuş (benim X1050 almam kadar büyük olmasa da)
keşke bir süre daha bekleyip sapphire 4850 toixc alsaydın daha yüksek 3D performansı alırdın oyunlarda
malesef oyun için 8800 gt altındaki kartlar pek tavsiye edilbilir değil şu günlerde
ama 3870, Call of Juarez adlı oyunda en iyi performans veren ekran kartıdır hala
(oyunda güzeldir tavsiye ederim)
inanması güç ama GTX280 ve 4870 lere rağmen bu böyledir (çeşitli sitelerde testlere bakılabilir =))

ayrıca 2 tb hdd, bir arşivciye en fazla 1,5 - 2 yıl gider(ben her ne kadar sadece dizi ve film dediysemde 9 ayda 750gb oldu)
2 tane dahili hdd kullanman daha mantıklı olacaktır (raid 0) daha iyi performans alırsın ve de
bunların yanına da üçüncü hdd 1tb external olursa arşivi daha rahat taşıma şansın olur
ama bunlar varken 4 tane dahili almak pek mantıklı gelmedi, özellikle de 3 tane samsung büyük facia olmuş sanırım samsung hala 32mb cache teknolojisini çıkaramadı 500 lük hddlerinde seagate dururken çok mantıksız gerçektende :S

neyse uzun lafın kısası hayırlı olsun kazasız belasız çalışır inş
daha da birşeyler yazıcaktım ama kafam durdu walla
aklıma gelince diğer mesajıma eklerim

sorularıma cevap verirsen çok sevinirim, iyi forumlar :goz:

elimden geldiğince resimleri atmaya çalıştım

DSC00023.jpg

DSC00022.jpg

Geri