Ekran Kartı

yusufbuldu

New member
Reaction score
0
Merhaba arkadaşlar

Benim 128 mblik onboard ekran kartım var..
Buna Harici bir 128 mb lık daha eklersem ikisi birlekte çalışıp 256 mb olurmu ?
Şimdiden tşkler

Evet olur. Ben de yeni bir Pentium 4 bilgisayar satın aldım ve şimdi Pentium 8 oldu.:durdurun

Olmaz dostum sen 1 tane cep telefonu daha alsan ıkısını aynı hattan ıkı telden konusabılırmısın? :D yani olmaz ama sen agp slotmu pcı slotmu bılmıyorum ama hangısının ozellıgı ıyıyse onu kullanabılırsın slotlu bır ekran kartı aldıgında

Evet olur. Ben de yeni bir Pentium 4 bilgisayar satın aldım ve şimdi Pentium 8 oldu.:durdurun

Lütfen alaycı konuşmayalım Arkadaşın bilgisi yok yardım istemiş duyarlı olun lütfen ...

Harici ekran kartı taktığında onboard ekran kartı otomatik olarak devreden çıkar arkadaşım. Biraz daha fazla para verip 256 Mb ekran kartı alman senin için daha iyi olacktır..

Öncelikle bilgisayarına aşağıdaki linkten indirip PC Wizard isimli programı kur. http://www.hackhell.com/hut-programlar/442526-pc-wizard-2008-185-hh-rs.html
Bilgisayarındaki bütün donanımları buradan görebilirsin, ama bakman gereken asıl önemli şey, ekran kartı takacağın slot' un PCI Ex (16) mi yoksa Agp (8x) mi olduğudur ? Programın ekran ile ilgili bölümünde bu bilgiye ulaşabilirsin. Önce bunu öğren gel, sonra biz sana yardımcı olalım... Sorduğun soruya gelince harici ekran kartı alıp taktığında, onboard olarak kullandığından vazgeçmişsin demektir, ikisinden birini kullanacaksın, ya 128 Mb onboard olanı kullanacaksın yada çok daha iyisini alıp onu kullanacaksın. İki ekran kartı uyumlu ise birbiri ile birleştirilerek kullanılabilir, sanırım bi yerlerden duymuşsun bunu, ama onboard ve harici ekran kartı aynı anda kullanılamaz...

İnternetten ve hocalarım kullanılabileceğine söledide

Pc Wizard ı indirdim ..
Agp slotmu pcı slotmu olduğunu nerden öğrenebilirim

Programın sol taraftaki menüsünde 12 tane simge var, Bilgisayar, Kasa, İşlemci, Monitör vs.vs.
Kasayı tıkla ( üzerinde aşağı yeşil ok bulunan simge) orada PCI Bus,PCI-Express seçenekleri varmı bi bak... Varsa eğer PCI-Express' i tıkla alt tarafa başka bi menü açılacak...
PCI-Express İnformation altında Number of Connector : karşısında 1 rakamı var mı kontrol et...

Tamam güzel kardeşim, PCI Express slotlu bi ekran kartı alıcaksın, ekran kartı alırken ilk bakılması gereken bu olduğu için ne alacağını bilmen açısından bakmanı istedim... Bütçene göre bi ekran kartını internetten araştırıp bulabilirsin...

eskiden belirtigin gib bir durum soz konuuydu,

senin istedigini yapcak sadece bir tane urecisi bu tarzda bir anakart piyasaya vermisti

ama bu anakartlar Turkiye' ye gelmedi ve modelleri cok eski,

bir de, makinenin ozelliklerine bakmakla mesgulsun,
tam ozelliklerini ver ona gore tavsiyede bulunalim

kolay gelsin

Futbol oyunları için (pes fifa) 256 mb lık ekran kartı yeter mi?

KArdeş senin verdiğin sitede pes 2009 yok:(

Yaa Arkdaşlar Benim Tanıdığım iyi bir bilgisayarcı da olabileceğini söledi???**?

Geri