Ekran kartını üşüten fanlar

kuzay

Pesimist
Reaction score
0
Kalamazsın Bu Hayatta Bakire ,En Azından Hayat Koy
46a.jpg

Japon asıllı PC soğutma çözümlerinde uzmanlaşmış Scythe, "Musashi" kod adlı SCVMS-1000 ekran kartı soğutucularını tanıttı. Çift fana ve alüminyum plakaya sahip olan ürün, piyasadaki popüler hemen her ekran kartı ile uyumluyken, şaşırtıcı şekilde GeForce GTX 200 serisine destek vermiyor. Alüminyum kanatların üzerine oturtulan fanlar, ısıyı dört adet heatpipe ile nikel tabandan uzaklaştırıyor. İki adet 100 mm'lik ve 12 mm kalınlığında fanlar, 800 ile 2500 devir arasında dönmesini sağlayan bir kontrolcü ile birlikte geliyor.

Kaynak

O Nebiçim Fan Ya Mübarek Sanki Vantilatör

Bilgisayarcı bir arkdaşımda kaliteli bir pc fanı var vede çok sessiz çalışıyor fakat bilgisayarda kullanımıyor vantilatör niyetine kullanıyor . Bilgisayar fanlarının boyutu bundan sonra daha fazla büyümez. Büyüsede zaten pc'ye sığmaz önümüzdeki senelerde muhtemelen ya su ile soğutmma yada azot ile soğutma kullanılır pc'lerde

bunu e.k.'ya baglarsan anakartida esnetirsin, baya agirdir,

emegine ve ellerine saglik kuzaycim,

kardesim bu cihazatin teknik ozellikleri falan var mi? agirlik isi tahlihe ses seviyesi vs.bunlar gibi...

alaşımını ona göre yapmışlardır ağır malzeme kullanılmaz zaten soğutucuda fakat bu fazlar adamı sesten öldürür gibime geldi kısaca;
her zamanki gibi
"ZalmaN is king."

http://www.zalman.co.kr/eng/main.asp

bu deıl ekran kartını tum kasayı sogutur :D

okulda görmüştüm böyle bi tane işlemci fanı vardı:D

Bu tür fanlarda (yada soğutuculara neyse işte )sinir olduğum bir şey var. Bu fanların amacı sadece GPU yu soğutmak.Ekran kartındaki ramler yada güç transistörlerine ufacık yapıştırma soğutucu veriyorlar onları takıyorsunuz. Özellikle GPU yu besleyen güç transistörleri benim mantığımıa göre (yük altında) çok çok fazla ısınması lazım.
Sonuç olarak elinizde güç transistörleri yanmış, işlemcisi ve soğutucusu güzel bir kart kalabilir.

Şahsen HD 4870 almayı düşünüyorum Çok ısınan bir kart ve fanı gürültülü Sırf ses sorunu olmasın diye fanını değiştireceğim ama tüm parçlarını kaplayan bir soğutucu (kendi standart soğutucusu kapatıyor ama dediğim gibi gürültülü işte) bulamadım daha.

Geri