Elektrik projesi ?

by.erce

New member
Reaction score
0
Bana elektrikle ilgili proje lazım...Proje yarışması var ona giricemde sağlam bişey olması gerek zorluk derecesi sorun değil resimli ve anlatımlı olsun yeter...[Motor vs gibi düzeneklerle yapılan tasarrufları amaclayan bir proje]
İlgilenirseniz sevinirim arkadaslar...

elektrik elektronik müh okuorm.
yapabileceğin şeyler projeye ayırabileceğin bütçeye bağlı.
sponsorun varmı öncelikle? mesela hidrojen pilleri ile yüksek verimlilikle akü şarj edebilir veevin ihtiyacını gerektiğinde bununla sağlayabilirsin.

oda olmadıysa, minyatür bir ev yapıp (yada satın alıp) dışını güneş panelleriyle döşedikten sonra, LDR tarzı bir sensör ile ortam ışığına göre bir akıllı ev kurabilirsin.
ışık varken içindeki pilleri şarj eder, yokken ise şarjı kullanıp aydınlatır. ayrıca ışık varken panellerin konumu değişebilir ve içeri daha fazla ışık girmesini sağlayabilirsin.
hareket sistemi olarak hobi uçak ve helikopter malzemesi satan yerlerden(veya sitelerden) servo motor diye tabir ettiğimiz motorlardan alabilirsin, bunlar sana derece cinsinden hassasiyetli hareket sağlar..

:) kolay gelsin..

elektrik elektronik müh okuorm.
yapabileceğin şeyler projeye ayırabileceğin bütçeye bağlı.
sponsorun varmı öncelikle? mesela hidrojen pilleri ile yüksek verimlilikle akü şarj edebilir veevin ihtiyacını gerektiğinde bununla sağlayabilirsin.

oda olmadıysa, minyatür bir ev yapıp (yada satın alıp) dışını güneş panelleriyle döşedikten sonra, LDR tarzı bir sensör ile ortam ışığına göre bir akıllı ev kurabilirsin.
ışık varken içindeki pilleri şarj eder, yokken ise şarjı kullanıp aydınlatır. ayrıca ışık varken panellerin konumu değişebilir ve içeri daha fazla ışık girmesini sağlayabilirsin.
hareket sistemi olarak hobi uçak ve helikopter malzemesi satan yerlerden(veya sitelerden) servo motor diye tabir ettiğimiz motorlardan alabilirsin, bunlar sana derece cinsinden hassasiyetli hareket sağlar..

:) kolay gelsin..

Dai msnden konusalım senın elektrik elektronik müh okudugunu bılmıyordum...

Başka arkadaslarında fikirlerine acıgım yazarlarsa sevnirim

Bende böyle şeylere pek ilqili olmuştum her zaman ama pek fırsatım olmadı proje vs vs vs gibisinden sana kolay gelsin erce'cim

nete pek giremiyorum, msn e çok nadir...
sorun varsa pm yada burdan yazarsan yardımcı olmaya çalışırım

Geri