HeLtEdrEnG
Banned
Bilişim devi Microsoft ve Carnegie Mellon Üniversitesi tarafından yürütülmekte olan bir proje, uzay çağını avuçlarımıza getirmeye aday gibi görünüyor. Çünkü Skinput’ adlı yeni teknoloji, insan tenini, kelimenin tam anlamıyla bir dokunmatik ekrana dönüştürüyor.
Çok karmaşık gibi görünse de basit bir mantık ve mekanizma üzerine kurulu olan Skinput sistemi sayesinde, cep telefonu, bilgisayar, iPod ya da Tetris gibi basit oyunların menü ve kullanım ekranları, kola takılan bir mini projektör aracılığıyla ten üzerine yansıtılıyor.
DOKU YOĞUNLUĞUNA GÖRE ALGILIYOR
Kol ya da avuç içindeki eklem, doku ve kemik yoğunluklarının farklı olması nedeniyle, buralara her dokunuşta farklı titreşimler elde ediliyor. Mini projektör de bu ölçümler yapıldıktan sonra, menüyü bu bölgelere yansıtıyor.
Bu sayede, örneğin cep telefonunuzun tuşları avcunuzun içine yansıtılıyor ve kendi avcunuza dokunarak, girilen rakamı Bluetooth ile çantanızdaki cep telefonunuza ileterek numarayı çevirebiliyorsunuz.
YÜRÜRKEN VE KOŞARKEN DE KULLANILABİLİYOR
Halen geliştirilme aşamasında olan Skinput teknolojisi ile, yolda yürürken ya da koşarken, MP3 çalarınızdaki şarkıları avuç içinize dokunarak değiştirebilir, avcunuzun içine yansıtılan Tetris ekranını, parmak uçlarınıza dokunarak yönetebilirsiniz.
Şu anda sistemi test etmekte olan gönüllüler, bu yeni teknolojiyi kullanırken zorluk çekmediklerini belirtiyorlar.