Elma Tatlısı

kuzay

Pesimist
Katılım
2 Nis 2007
Mesajlar
28,387
Reaction score
0
Puanları
0
Konum
Kalamazsın Bu Hayatta Bakire ,En Azından Hayat Koy

MALZEMELER(8 Kişilk)

8 adet elma
1 su bardağından biraz fazla tozşeker
Yarım su bardağı su
Kırmızı renk için isteğe bağlı bir avuç kadar vişne

Üzerine:
Yarım kg süt
3 adet yumurta
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı tozşeker
1 paket vanilya

Süslemek için:
Antep fıstığı
Nar taneleri
Nane yaprakları


HAZIRLANIŞI:Elmaların kabuklarını soyup çekirdek yataklarını sebze oyacağı ile
çıkartın.Tencereye dizin.Üzerine şekeri ve suyu ekleyin.
-Kırmızı renk vermesi için isterseniz vişneleride ekleyin.-
Suyunu çekinceye kadar pişirin.Pişen elmaları servis tabağına alın.
Bir tencerede süt, yumurta, un ve tozşekeri kısık ateşte karıştırarak
muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.Ocaktan indirmeden önce
vanilyayı ekleyip karıştırın.Muhallebiyi sıcakken elmaların üzerine
gezdirin.Muhallebi soğuyunca çekilmiş antep fıstığı, nar ve nane yaprakları
ile süsleyebilirsiniz.
 
Geri
Üst