Elveda Bagımsızlık Ve Demokrasi

64general1

New member
Reaction score
0
Anayasa mahkemesi AKP’yi kapatmadı. Para cezası verdi ki AKP’nin de çok umurundaydı. AKP’de sorun olmayan tek şey para, devletin tüm ekonomik damarları ellerinde, emperyalist ABD-AB arkalarında, Cumhuriyeti, Atatürk’ü, Ulusal ne varsa AKP’nin ortadan kaldıracağına inanıyorlar ki bu nedenle bütün fonlar emirlerine amade, Sömürgesiyle, anti-emperyalistiyle, bütün Araplar kendilerine benzememiz için emperyalist kontrollü iktidarlarıyla şeriat getirirler diye desteklerini esirgemiyorlar. Anayasa Mahkemesi Başkanı açıklamasında; Başkanı olduğu Anayasa mahkemesinin kuruluş nedenini unutup, neredeyse böyle şeylerle bir daha bizleri zor durumda bırakmayın,”İktidar mandalık, şeriat ne isterseler yapsınlar. Bizi rahat ettirecek yasaları çıkartın” anlamında şikâyet edilen AKP çoğunluğuna pas atma gafletinde de bulundu artık AKP’yi bundan sonra kimse tutamaz.

Siz bakmayın Başbakanın böyle ipin ucunu tekrar ele geçirmek için başvurduğu birlik nutuklarına, iki gün sonra bir başka atağıyla karşılaşmayacağımızı kim söyleyebilir? Söy-le-ye-mez çünkü AKP o koltukta kalabilmesi için emperyalizme tavizler vermesi lazım. Tavizler vermek içinde; Kendi nitelemeleriyle dışarıdaki Ergenekoncularla karşı karşıya kalması lazım. Emperyalizme taviz için, Ergenekoncuların yine gereğine bakar ve bir şekilde hiç yapamasa gündem değiştirecek bir şey bulur. AKP olur da tavizler biter mi? Birde iç taviz sorunu var. O da şeriatçıların yemlenmesi sorunu, gerçi ekonomik olarak eksik bırakmıyor ama şeriat planında geri kalmaması lazım. Onların da bu konuda tatmin edilmesi lazım yok öyle “zor paçayı yırttık biraz şöyle durun” demek. Emperyalist kanadı nasıl besliyorsan, Şeriatçı kanadı da yemlemelisiniz ki ittifak yürüsün.

Bazı aklı evvellerimiz çok seviniyor “Anayasa Mahkemesi kararı çok iyi oldu” diye. Onlara göre kapatılsaydı; Mazlumu oynayıp, bahaneleri olacaktı ve daha güçlü geleceklerdi. Oysa şimdi AKP bitti onlara göre, ekonomi kötü, hele birde Ergenekon’dan bir şey çıkmayınca parti dağılıp gidecek. Eğer gerçekten böyle düşünüyorsanız; Emperyalist işbirlikçiliğini de, emperyalizmi de hiç bilmiyorsunuz demektir. Emperyalistler çıkarlarına oldu mu öyle materyaller kullanır ki bütün tavuklarını bir kümeste toplayıverir. Tabidir ki emperyalistlerle iş tuta tuta bizim şeriatçılar da entrika yönünden hiç geri kalmazlar. Bu Ergenekon soruşturmasıyla bu konuda uzmanlaştıklarını dostlarına ve düşmanlarına ilan ettiler. O birleşememe, yekvücut olamama bizim sözde anti-emperyalist partilerimizde mevcuttur. Çünkü AKP’de olan emperyalizmin ve arabın dolarlarıyla emperyalist partileri birleştirme gücü, anti-emperyalistler için çalışmaz. Zaten olsa maddi güç onun adına da anti-emperyalist denemez. Olsa da öyle bir güç, liderlerimizin tek adam kompleksleri ve yetersizlikleri olası bir yekvücutluğu engeller. Örneğin CHP başarısızdır emperyalizmin karşısında ve yenilmektedir ama ne hikmetse tek bir lider partiyi yönetmek zorundadır ve onun karşısına göstermelik bile olsa birinin çıkmasına izin verilmez. Yani Osmanlılığın hilafet anlayışıyla günümüzün emperyalizmine kafa tutmaya kalkarsanız; Adama fesi ters giydirip, No yerine yes tuşuna bastırıp “ti” ye alıverirler. O kadar teknoloji özürlüsüdürler ve dışa kapanıklardır ki; Bir vatandaş olarak iki kez parti merkezine e-mail gönderip parti yararına şikâyet ve dileklerimi belirtmeme rağmen, adam yerine konup cevap bile alamamışımdır. Tabi seçim zamanı seçmende onları parti yerine koymamaktadır. Öteki sözde Anti-emperyalistimiz DSP’ de malum öyle bir anti-emperyalist ki Karaoğlan’ımız ABD’nin ve Vatikan’ın kaptan köşkünde oturan emperyalist işbirlikçisini övmüş, aklamış ve onun icazetiyle de koalisyon lideri olmaya hak kazanmıştı. Bugünkü DSP ise ülke kargaşa içinde, sivil darbeyle karşı karşıyayken ve CHP lideri bile mücadele verirken; Onların gündeminde; parti içi darbeyle koltuğa sahip olma çalışmaları hâkimdi. Biz şimdi emperyalizmin karşısında böyle partilerle mi mücadele edeceğiz de AKP’nin korkunç ideallerini dizginleyeceğiz de Kemalist açılımımızı yapacağız?
Sonuç olarak; ABD-Vatikan ile FGÖ işbirliğinin önünde Anayasa Mahkemesi engeli de bertaraf edilmiştir. Van, Şemdinli gibi başarısız hücumlarından sonra FGÖ, Ergenekon ile gücünü denemiş ve başarılı olmuştur. Artık yargı ayağında iktidar ve mevcut yapının yardımıyla daha derinlere kök salacaklar ve yeni Anayasa değiştirme hikâyesiyle Anayasa Mahkemesini etkisizleştiremezlerse, zamanla ve Cumhurbaşkanlığı marifetiyle, emekli olan Anayasa Mahkemesi üyeleri yerine Ulemalar Yüksek Kurulunu oluşturacaklardır. Ilımlı İslam Cumhuriyetimiz hayırlı olsun demekten de başka seçeneğimiz olur mu artık onun yorumunu gelecek başka bahar varsa o zamana bırakalım.
İsmet Yıldırım

ilk hedef avrupa yasalarını çar çabuk anayasaya monte etmektir kemalist ideolojinin hiç bir izi anayasada kalamamalıdır .mümkünse anayasa komple değiştirilmelidir.

kabadayılıkla olmadı biraz daha gizli çalışmak lazım ne yapıp edip anayasayı değiştirmeli avrupa yasalarını demokrasi kılıfıyla monte etmeli.

Yola devam...

BELKİ bundan sonraki buluşma yerleri "halanın evi"dir...

Halanın evindeki buluşmaya ilk gelen Cumhurbaşkanı, işaretparmağı ile perdenin tülünü hafif aralayıp açık tek gözü ile sokağa bakarken:

"Hala bir ses duydun mu?.."

Hala:

"Kedidir Abidullah..."

Cumhurbaşkanı:

"Kedi değilse o’dur hala... Bak, yine geldi tıkırtı... Sanki tık tık gibi..."

Hala:

"Pencerenin önünden de kara bir şey geçti mi?.."

"Geçti..."

"Kaç ayağı vardı?.."

"Neyin?..."

"Geçen şeyin... Dört ayağı varsa kedi... İki ayağı varsa demek ki Başbakan..."

*

Başımıza gelene bakın; Cumhurbaşkanı ile Başbakan’ın gece karanlığında, sivil plakalarla "eniştenin evinde" devletten gizli buluşmalarıdır konumuz...

Aynı gün Independent Gazetesi’nin başyazısında şöyle diyordu yorumcu:

"Dünyanın en önemli siyasi projesi tehlikede..."

Siyasi projenin ne olduğunu da açıklıyor yazı:

"Müslüman, ama demokratik bir ülke yaratma projesi..."

Hangi proje bu, bilirsiniz; ABD’nin BOP kapsamında, Türkiye’de bir "ılımlı İslam" yaratma projesi...

Oysa bizim tek projemiz vardı; Mustafa Kemal’in, onurlu özgürlük savaşını vererek, Müslümanların yaşadığı Anadolu’da kurduğu "laik, demokratik, çağdaş, hukuk devleti" projesi...

Bizler için "yeryüzünün en önemli siyasi projesi" bu değil miydi?

Ama AKP ile birlikte her şey değişti.

Yeni bir projeleri var arkadaşların; laik cumhuriyeti silip, yerine ılımlı İslam devleti kurma projesi...

*

İşte dün Anayasa Mahkemesi tüm bunlara "Devam" dedi.

Artık en yüce yargı tarafından "aklanmış" AKP’yi kimse tutamaz.

Güya tarafsız olması gereken Cumhurbaşkanı ile ülkenin Başbakan’ı, devletten, hatta kendi odalarının duvarlarından dahi gizledikleri "projelerine" devam edebilirler.

Eniştenin mekánı olur...

Halanın evi olur...

Bekir COŞKUN

demek bu memlekette her iki kişiden biri ya emperyalist yada şeriatçi..

pes diyorum ismet yıldırıma....

peynir ekmek gibi ev araba satılıyor..

sürekli yeni bankalar dev alışveriş merkezleri açılıyor

hala ekonomi kötüye gidiyor deniyor..

halk demek ki zenginleşiyor

hala emperyalizim batıya peşkeş deniyor..

yasak olmamasına rağmen başörtülü okula alınmıyor.
başörtülüler de paşa paşa başlarını açıp okula giriyor.

ille de türban isteriz diye yakıp yıkmıyor

kuru kuru yıllardır bağırıyor
sesini duyan yok ..

hala şeriat diyorlar..

ne diyelim kimse görmek istemeyen kadar kör değildir....

demek bu memlekette her iki kişiden biri ya emperyalist yada şeriatçi..

pes diyorum ismet yıldırıma....

peynir ekmek gibi ev araba satılıyor..

sürekli yeni bankalar dev alışveriş merkezleri açılıyor

hala ekonomi kötüye gidiyor deniyor..

halk demek ki zenginleşiyor

hala emperyalizim batıya peşkeş deniyor..

yasak olmamasına rağmen başörtülü okula alınmıyor.
başörtülüler de paşa paşa başlarını açıp okula giriyor.

ille de türban isteriz diye yakıp yıkmıyor

kuru kuru yıllardır bağırıyor
sesini duyan yok ..

hala şeriat diyorlar..

ne diyelim kimse görmek istemeyen kadar kör değildir....

ya şaka gibisin haa gerçekten ekonomik olarak bir bilgiye sahipmiisin bazen şüphe ediyorum dostum.

o dediklerini çogunu yabancı kaynaklar tarafından açılıyor. toplumu üretmekten çok tüketime yöneltmeye çalışıyolar. hiç birşey yapma sen sadece para ver ve al böyle bir anlayış dünyanın neresinde var.

alış veriş merkezi açılcagına dostum nie fabrikalar açılmıyor. sen şimdi dersinki alışveriş merkezlerinde de insanlar çalışıyor ama bilmezmisin ki biizim paralarımız aynı günün gecesinde amerikaya dogru yada baska bir ülkeye dogru yola çıkmaktadır.

yabancı bankalar açılıyor demissin söylesene bana

bankalar tüm paraları dışarıya rahatlıkla çıkarabilmek için güsel bir kurum degilmidir. türkiyede kredi borçlusu insan her geçen gün artmaktadır dostum bankaların yapmış oldugu haciz sayılarına bak.

türkiye içeriye gelen ve çıkan paradan vergi almayan tek ülkedir dostum sıcak para bu ülke rahatlıkla giriyo ve rahatlıkla çıkıyo sıkıysa dewlet biraz vergi koysunda güsel ekonomi nasıl gidiyo yapsın. emperyalist bütün ülkelerinde ülkeye giren paralardan vergi alınır belki bilmiyosun diye söyleme hissi uyandırım dedim.

yazılar gerçekten güzel :clap

Keşke kapatılsaydı iyi olurdu. Çünkü para cezası hafif bir cezaydı. Bir başka Atatürkçü'nün mal varlığına el koyarlar, yeni arazileri satarlar gene bulurlar parayı. Devleti sömürüyorlar zaten para yardımı kesilmiş lafı mı olur ?

Bence kapatılmaması daha iyi oldu cunku zaten kriz kapıda...

Eger kapatılsaydı "Biz olsak kriz olmazdı" diyeceklerdi...

AKP zaten adım adım kendi sonunu hazırlıyor...

ALLAH sonumuzu hayır etsin
gerçi hükümette kendi adamları var bizi düşüneceğini pek sanmıyorum sonuçta biz kafiriz :D

Ne Ben Nede Benim Gbi Düşünenler Bu ülkeyi Savunmaktan Asla Geri Durmayacağız
Ister Yargıtay Ister Anayasa Istersede Ordu Onların Tarafında Olsun
BİZ Atatürkün 60.000 Askerin 3.ordunun Bize Hediye Ettiği Vatanı Din Kisvesi Altında Satmaya çalışanlara Herzaman Karşı Duracağız!!!!

Yaşasın Tam Bağımsız Laik Demokratik Türkiye!!

Ne Ben Nede Benim Gbi Düşünenler Bu ülkeyi Savunmaktan Asla Geri Durmayacağız
Ister Yargıtay Ister Anayasa Istersede Ordu Onların Tarafında Olsun
Ben Atatürkün 60.000 Askerin 3.ordunun Bize Hediye Ettiği Vatanı Din Kisvesi Altında Satmaya çalışanlara Herzaman Karşı Duracağız!!!!

Aferim yiğidim.

80 yıldır siz halkı sömürüyodunuz ak parti sizi (malum kesimi) sömürüyor. mesele budur...

dostum söümürlümkten kastın eğer medeni kanunu korumak ve çağdaşlaştırmk eğitm seviyesini yüklsetmeye çalışmak imam hatipte olmadını anlatmak
en önemlsi KADINLARIMIZN BİZİMLE EŞİT HAKLARI OLDUĞUNU SAVUNMAK onlara kapatarak deil kendimizi eğiterek bişeyler başarmaya çalışmaksa eğer BEN SONUNA KADAR SÖMÜRECM AKPYİ!!!

dostum söümürlümkten kastın eğer medeni kanunu korumak ve çağdaşlaştırmk eğitm seviyesini yüklsetmeye çalışmak imam hatipte olmadını anlatmak
en önemlsi KADINLARIMIZN BİZİMLE EŞİT HAKLARI OLDUĞUNU SAVUNMAK onlara kapatarak deil kendimizi eğiterek bişeyler başarmaya çalışmaksa eğer BEN SONUNA KADAR SÖMÜRECM AKPYİ!!!

hela olsun kardeşim verebilcek en güzel cevabı verdin!

ELveda Demokrasi: haLkın %46sını savunmak demokrasıye aykırıdır..

İşin garip olan tarafı demokrasiyi araç olarak gören bir başbakanın arkasındaki çok demokrat %47 den bahsediyorsun degilmi?

80 yıldır siz halkı sömürüyodunuz ak parti sizi (malum kesimi) sömürüyor. mesele budur...

Yani karşılıklı sömürüşelim diyecegimde ne yazık ki Atatürk'ten beri Kemalizm iktidar olamadı o nedenle karşılıklı sömüreşelim diyemiyorum.

İşin garip olan tarafı demokrasiyi araç olarak gören bir başbakanın arkasındaki çok demokrat %47 den bahsediyorsun degilmi?

şahsi fikrimi söyLiyeyim,akp taraftarı değiLim..
ancak haLk -ne oLursa oLsun- birini başkan seçtiyse,biz ne yaparsak yapaLım değişen bişi oLmaz.. bakın dün açıkLanan sonuca göre yine değişen bişi oLmadı..
bnm demokrasi anLayışım budur.. 'üLkemizde' her iki insandan biri o partiye oy verdiyse kim biLir bizim göremediğimiz birşey görmüşLerdir yada bu miLLet o tarz yönetiLmeye muhtaçtır.. yani bir üLkenin yarısının aptaL oLma ihtimaLi oLacağına ihtimaL vermem düşünüLemez..

yaw ingiliz hocam demokrasinin ingilizcesiyle karıştırdın sen heralde
yok yane öleyse bide tayyeapin sözlüğünden bak derim :D :D

yazılar gerçekten güzel :clap

Keşke kapatılsaydı iyi olurdu. Çünkü para cezası hafif bir cezaydı. Bir başka Atatürkçü'nün mal varlığına el koyarlar, yeni arazileri satarlar gene bulurlar parayı. Devleti sömürüyorlar zaten para yardımı kesilmiş lafı mı olur ?

kim onların yerine gelicek

Geri