En çok tartışılan yasak için zirve toplandı

kent55

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaction score
0

"İnternet sitelerine erişim engelleme ve 5651 numaralı kanun" çalıştayı başladı. Turk Telekom, turk.internet.com ve Ankara Barosu işbirliğinde düzenlenen çalıştaya konuyla ilgili yaklaşık 70 kişi katılıyor. Katılımcıların yavaş yavaş toplanmaya başladığı ortamda konuya dair tüm yetkili ve ilgili kişiler mevcut. Çalıştayı planlayan ve düzenleyen kişi ve kurumlar çok iyi bir iş çıkartmışlar. Öyle ki zirveden gerek yargıya gerek yürütmeye ciddi bir referans çıkabilir. Neden mi? Katılımcılardan biraz bahsedersem anlayacaksınız:

Salon hakimler ve savcılarla doluyor

Adalet ve yargı sistemimizden ciddi bir katılım söz konusu. Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Departmanı, İstanbul, Ankara, İzmir, Balıkesir gibi farklı şehirlerden hakim ve savcılar, Yargıtay Askeri Cumhuriytet Savcısı burada. Elbette içlerinde ön plana çıkan isimlerden biri de youtube'u kapatan hakim olarak tanınan Cavit Marancı. Kurultay daha tam randımanlı başlamadığı için genel sohbetlerle geçirdiğimiz vakitte belirgin şekilde dile getirilen konu aslında aynı: Hakimler kişisel kanıya göre değil, kanuna göre karar vermek zorunda olduğu için youtube'un kapatılması tamamen yasal bir karar". Böylece Çalıştayın ilk konuşma maddesi de ortaya çıkmış oluyor, konunun muhataplarına yüklenmekten ziyade işleyişin ve kanunların düzenlenmesi.

1 saate kadar kapılar kapanacak

Yaklaşık 1 saat içinde kapıların kapatılıp resmen başlatılacak olan çalıştayda ilk etapta konu başlıkları tespit edilecek. Daha sonra bu konu başlıkları alakalarına göre sınıflandırılacak ve çalışma grupları oluşturulacak. katılımcılar kendi ilgilerine göre istedikleri çalışma grubuna dahil olacaklar. Konuyla ilgili en yetkin kişiler konuşma yapacak, bilişim, erişim ve güvenlik ile alakalı konular ve öneriler masaya yatırılacak. Hedef toplantıdan belge niteliğinde bir sonuç çıkarmak.

Gönüllülük esasıyla toplanan çalıştay

Daha önce de dediğim gibi ben bu çalıştaydan çok umutluyum, çünkü konunun muhatapları hiçbir kanuni zorunlulukları, maddi çıkarları olmadığı halde buraya gelip deyim yerindeyse ellerini taşın altına koymaya ve bir değer yaratmaya karar vermişler. Anlayacağınız bu çalıştay tamamen bir sosyal sorumluluk çalışması niteliğinde, kimseye bağlı olmadan, kişisel ve kurumsal bağımsız inisiyatifle düzenleniyor.

Genel Katılımcı Listesi:

BİLGİ İŞLEM MÜDÜRLÜĞÜ-ANKARA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI
ANKARA SAVCILIĞI-ADALET BAKANLIĞI
BİLGİ İŞLEM MÜDÜRLÜĞÜ – ÇANKAYA BELEDİYESİ
AİLE VE SOSYAL ARAŞTIRMALAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ-BAŞBAKANLIK
ULAŞTIRMA BAKANLIĞI
BTK – TELEKOMÜNİKASYON İLETİŞİM BAŞKANLIĞI
KANUNLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ-ADALET BAKANLIĞI
YÜKSEK SEÇİM KURULU BAŞKANLIĞI
GENÇLİK VE SPOR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ
TELİF HAKLARI VE SİNEMA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ – KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI
BAŞBAKANLIK
YARGITAY
BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ
ASKERİ YARGITAY
BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ
BİLKENT ÜNİVERSİTESİ
BİLGİ GÜVENLİĞİ DERNEĞİ
ANKARA BAROSU BAŞKANI
İSTANBUL SAVCILIĞI-ADALET BAKANLIĞI
İSTANBUL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ
AVUKAT-İÇDAŞ
TÜRK TELEKOM
HABERTURK.COM
TELCOM
VODAFONE

kaynak

Yine YouTube'a DNS ile girecez dimi?

Akıllarınca milleti internetten soyutlayabileceklerini sanıyorlar.

çok tutarlı ve akılcı kararlar çıkacağını düşünüyorum

kalkıp da youtube'u kapatmakla işin olmayacağını anlamışlar hiç olmazsa :goz:

Youtube yasaklandı DNS yada her hangi bir programlar giremiyorsunuz :)... Lakin hide ip vb. programlarla girilebilirmi bilmiyorum denemedim daha :)

yok yasaklayamazlarki Tr gücü google dns yasaklamaya yetmez şuan denedim giriyor:durdurun

Bunların toplanması hayra alamaet değil yeni yasaklar geliyor.

resim ekliyorum kaldırıyosun şu resmi artık kaldırmasan anasayfada resimsiz çıkıyo.. kaldırmayın..

Geri