En garip bilim hikayeleri

ĦĄЯĄMÍ

" hayal taciri "
Katılım
6 Ara 2006
Mesajlar
3,674
Reaction score
0
Puanları
0
Yaş
44
Balina şiveleri




1-5.jpg






İnsanların farklı bölgelerde yaşaması farklı şiveleri de doğurmuş. Ya farklı denizlerde yaşayan balinaların farklı şiveler “konuşmasını” nasıl açıklarız? Bilimadamları denizaltı mikrofonlarıyla kuzeydoğu Pasifik’te balinaları dinlediler, ve buradaki balinaların batı Pasifik’te yaşayanlardan daha farklı sesler çıkardıklarına şahit oldular. Sebebi mi? Hala bilinmiyor!






Görünmezliğe çeyrek kala





2-5.jpg







ABD’de bulunan Duke Üniversitesi’ndeki araştırmacılar görünmezliğe bir adım daha yaklaştı. Mikrodalga ışınlarını objeye çarptırmadan etrafında yönlendiren, ve böylece ışının objeyi görmesini engelleyen mekanizma bilimdeki tarihi buluşlardan biri.





Bozuk paralar neden kokuyor?




3-5.jpg






Bozuk paralara dokunuduktan sonra eliniz neden kokuyor? Aslında koku yapanın metalin kendisi değil, derinin metalle temasından sonra salgıladığı hormon.





Kızıl Deniz ayrılıyor!




4-5.jpg






Kızıl Deniz’in üzerinde bulunduğu plakadaki değişiklikler denizin şeklinin de değişmesini sağlıyor. Arap tektonik plakası ve Afrika plakası birbirinden ayrıldıkça deniz de yarılıyor. Etiyopya ve Eritre’nin kuzeydoğusunu Afrika kıtasından yırtan oyuk yıllar sonra yeni bir denizin oluşumuna bile sebep olabilir.






Suya yazı yazmak




5-5.jpg






Biliminsanları dalga jeneratörleri kullanarak suya yazmayı başardılar. Yuvarlak bir tankın içinde yapılan deneylerde Japon ve Latin alfabelerinden karakterler suya yazılabildi.





Amazon Irmağı fikrini değiştirdi




6-6.jpg






Amazon Nehri tarihte birkaç kere fikrini değiştirdi. Güney Amerika’nın efsanevi ırmağı genelde doğuya, Atlantik Okyanusu’na doğru akıyor. Fakat biliminsanları geçtiğimiz yıl keşfetti ki Amazon bir zamanlar doğuya akıyormuş





Örümceklerin cinsel iletişimi




7-5.jpg






Physocylus globosus ailesine ait olan örümcekler çiftleşirken çığlık atarak partnerlerine ne yapmaları gerektiğini söylüyor.





Fareler çiftleştirildi




8-5.jpg






Ayrı cinslerde olan bir fareden sperm alınarak diğer farenin bünyesine yerleştirildi, ve çiftleşmesi sağlandı. Sonuç? Sağlıklı bir yavru doğdu! Biliminsanları bu metodu kullanarak soyu tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan hayvanların korunmasını amaçlıyor.





Talihsiz penis transplantasyonu




9-4.jpg





Çin’de kazada penisini kaybeden bir erkeğe penis transplantasyonu yapıldı. Daha iyileşme tam sağlanamadan doktorlar yeni bir operasyonla geriye almak zorunda kaldı, çünkü hasta ve karısı durumdan memnun değildi.




Katil vatoz




10-3.jpg






Hayvanlar dünyasıyla ilgili ilginç belgeseller çeken Avustralyalı televizyoncu Steve Irwin çekim sırasında bir iğneli vatoz tarafından öldürüldü. İğneli vatozların kendilerini tehlike anlarında kalp atışlarını yavaşlatan ve nefes almayı engelleyen bir salgıyla korudukları biliniyor. Bu salgı insanları nadiren öldürse de, Irwin kurtulacak kadar şanslı değildi.






:sigara:
 
güzel bilgiler emegine saglık
 
benimde vatozum var akvaryumda ay daha elimi sokamam içine.benimkiler zehirsiz cinsten ama ağızları yapışır diye korkuyorum..

80wbz38.jpg
 
Bİlgİlerİn İÇİn Tk Ederİz
 
paylasım için tesekkurler..
 
Geri
Üst