En genç Microsoft sertifikalı

cfrkr

eXeLLanC
Reaction score
0
En genç Microsoft sertifikalı

9 yaşındaki Hintli kız M. Lavinashree, Microsoft’un düzenlediği MCP (Microsoft Certified Professional) sınavını başarıyla geçerek MCP sertifikasına sahip en genç insan oldu.

00083142.jpg

Hindistan’ın Tamil Nadu eyaletinde yaşayan 9 yaşındaki Lavinashree, bilişim teknolojileri alanındaki iş başvurularında sahiplerine avantaj sağlayan Microsoft Certified Professional (Microsoft Sertifikalı Profesyonel) belgesine sahip en genç insan ünvanını 10 yaşında bu ünvana sahip olan Pakistan’lı kız Arfa Karim’in elinden aldı.

9 yıllık kısa hayatına bir çok rekor sığdıran Lavinashree’nin daha önceki rekorları arasında Tamil klasiklerinden biri olan 2000 yıllık Thirukural’ın 1330 dizesinin tamamamını daha 3 yaşında ezberden okumak da var.

Microsoft’un işletim sistemleri ile ilgili problem çözümleri ve bunun gibi konularda soruların sorulduğu sınavdan geçen Lavinashree’nin puan ortalamasının hayli yüksek.

Küçük yaşında bu başarıya ulaşan kızın gelecek hedefleri arasında Microsoft’un MCSE (Microsoft Certified System Engineer - Microsoft Sertifikalı Sistem Mühendisi) sınavını geçmek var.

>>Kaynak<<

demekki al yaşta deil başta sözü gayet net 1 şekilde doğru insan oğlunun limitleri sınırsız gibi gözüküyor :D

valla helal olsun.kyle xy diye bi dizi var o geldi aklıma.insanoglunun basarma yaşı giderek gençleşiyor.

Tmm akıl yaşta deil başta sözü uyuyo ama

Aklı başa getirende yaş jnm

yanlişın war dostum akli basa yaş değiş yaşadıklarin getirir gördüklerin öğrendiklerin 10 yasindaki 1 cocuk sadece interneti kullanarak dünyanin her yerinden bilgi edine bilir halbuki yaşından dolayi otobus bileti bile alamazken dünyanin heryerine ulasabilir...

kız napsın , doğar doğmaz ingiliz sömürgesi altında Alexander Dumas okutuluyor , Shakespeare okutuluyor. Bunun yanında kalmayıp Logaritma haritası ezberletiliyor. Yalnız ben bu tür haberlere pek inanmıyorum. Bu aynı köyde çobanlık yapan gencin İstanbul Tıp'a girmesi gibi bişey. Bir de haberlerde falan çıkıyor , okuldan sonra babasına yardım edip akşam ders çalışıyormuş falan. Eğer sadece çalışmakla olsaydı dershane denemelerinde 1. liğe oynayan , psikopat gibi soru çözen gençlerin hepsi istanbul tıp'a girerdi. Konu dağıldı ama toparlayayım :) Tecrube olmadan bilgi hiçbir işe yaramaz. Bu işe ömürlerini vermiş insanlar var , onların yerini 9 yaşındaki bir veled mi dolduracak şimdi ??? Saçma geliyor bana

helal olsun be kıza insan demekki isteyince yapamayacaı şey çok az.. tebrk kıza

arkadaşlar zaten microsoft kod yazarları en iyi programcıları hintlilerden çıkıyor. zamanında ingiltre sömürgesi altında kalan bu yerlerde ingilizlerin yaptığı testlerde en başarılı ülke olarak çıkmış.. ve bu yörenin insanı genelde o özellik ve zekadaymışş.. insanların yaşamları inanışları yemeleri içmeleri akla gelebilecek herşey belirgin baskın özellikleri ortaya çıkarır..

Geri