En Sevdiğiniz KİTAP Hangisi:D

[COLOR="DarkRed"]Hangi tür kitapları daha çok seviyorsunuz..[/COLOR]

• [COLOR="Red"]Öykü - Masal[/COLOR]

Kullanılan: 0 0.0%
  • [COLOR="Sienna"]Korku-gerilim romanları[/COLOR]

Kullanılan: 1 20.0%
  • [COLOR="DarkSlateBlue"]Tarihi romanlar[/COLOR]

Kullanılan: 2 40.0%
  • [COLOR="Magenta"]Aşk romanları[/COLOR]

• [COLOR="DarkSlateGray"]Siyasi kitaplar[/COLOR]

• [COLOR="DarkRed"]Eğitim[/COLOR]

• [COLOR="DarkGreen"]Dini kitaplar[/COLOR]

Kullanılan: 4 80.0%
  • [COLOR="Blue"]Felsefe[/COLOR]

• [COLOR="Sienna"]Kişisel gelişim[/COLOR]

• [COLOR="Teal"]Şiir kitapları[/COLOR]

• Kullanılan toplam oy
    5

awd

New member
Reaction score
0
Gelip geçici bir dünyadan. Yerime yurduma doğru yo
Arkadaşlar En sevdiğiniz kitapları buraya yazarmısınız. Bu sayede bizde bu kitaplardan yararlanabiliriz.
Ben Halit ERTUĞRUL isimli yazarın kitaplarını çok seviyorum. Ve herkese tavsiye ederim. Çok akıcı ve insan okumaya dooymuyor bu kitaplara. Eğer okumak isteyen arkdarlar olursa sonuna kadar okumalarını tavsiye ederim. Daha diğer kitaplarını okuma aşamasındayım :D
Kendini Araran Adam ( En son 550.000. baskısını aldım. Ve 8 dile çevrilmiş bir kitap.)
Düzeceli Mehmet
Aysel
Canan
Selim ile Hande
Aşk Böyle Yaşanır
Kendini Arayan Kadın - Aradığını Bulan Kadın
Adım Adım Evlilik
Şark Kızı
Emre Vs...

Diğer sayfalardaki arkadaşların tavsiye ettiği kitaplarıda bu sayfaya ekliyeceğim. Böylece DayWalkerr isimli arkadaşımızın dediği gibi sayfalar arasında gezmek zorunda olmayız.

Bence başla kardeşim..İhya derken ihyayı ulumiddin'i kastettin sanırım...ihyayı ulumiddin güzeldir...Akan bir su gibidir...Eğer çalkantıdaysan seni yatağına sokar ve seni düzeltir....Eğer bulnıksan temizler, çamurunu akıtır...Ben özümseyemediğimi düşünüyorum ama hissettiklerimin gerçekliği benim kitaptan boş dönmediğim kanatinde olamamı sağlıyor...İnan kitaptan hiçbirşey hatırlamıyor gibiyim....Ama sanki içime gerçek bir oksijen yığını dolmuş gibi...Her nefesim tatlı tatlı yanıyor, sızlıyor....=)...
..yani ilk sayfayı hep güncel tutarak sayfaları tek tek gezmememizi sağlayabilirler mesela..=)...Zorlamak da istemem ama güzl olurdu..=)...İnsaşallah güzel kitaplar öğreniriz burdan..=)...
Ben çok fazla kitap okumayı sevmiyorum..Çabuk sıkılıyor ve yoruluyorum...Kitap okumayı seven arkadaşlarıma Marifetnamayi de öririm..Kimyayı Saadet gibi on da gerçekten hoşuma giden kitaplar listesinde...Açıkçası bu aralar feci bilim kitaplarına sardım..:p...Richard Phillips Feynman (Fizik yasaları üzerine, Altı kolay parça, Kuantum Elektro Dinamiği felan filan işte...)..tavsiye ederim...Çünki düşünüyorum da müslüman sadece roman okuyan değildir...Müslüman sadece geçmişten hikayeler, destanlar veya olayları okuyan ve öğrenen değildir...İlmi ve fenni de öğrenendir...=)..İnşallah Allah her kitabımızda okuma ve anlama gücü nasip etsin..Selamın Aleyküm...
en çok risale-i nur külliyatından mektubat bide yurt dışında okuyanları imana getiren fethullah hoca efendinin eseri sonsuz nur u seviyorum tavsiye ediyorum...
dєήίz¢ί;1597343' Alıntı:
şu çılgın türkler... tek geçerim :(
..Ama ençok etkilendiğim kitap İmam-ı Gazalinin Ölüm ve Ötesi isimli eseriydi. Risale-i Nurlarıda okumaya gayret gösteriyorum. Bunun dışında Kırık Testi de çok güzeldi. Şu günlerde ise Methini çokça duyduğum İmam-ı Gazali nin İHYA sını okumak istiyorum.

seyyid kutub : yoldaki isaretler ( islamin bütün temel bilgileri ancak bu kadar iyi yazilabilir)

seyyid kutub : kuranda edebi tasvir ( okuduktan sonra kuranin muceziligini eski sahabeler kurani dinledikten sonra neden iman ettiklerini anladim desem yalan olmaz)

daha cok kitaplari var sevdigim ama bu iki kitabin yeri ayri ..
(baska yazarlarda var elbet örnegin erdal demirkiran "ben dünyanin en akilli insaniyim" okuduktan sonra kendime güvencem % 200 üstünde artti :) :)

Bu forumda kimse kitap okumuyor mu? Sadece 1 kişi cvp yazmış. :D ne kadar cahiliz...

Awd'nin yazdığı kitaplardan düzceli mehmeti bende okudum. Çoooook güzel gerçekten. Ben daha önce çok yaramazdım. Evde çok kızıyorlardı. O kitap hayatıma başka bir yön verdi. Okumanızı tavsiye ederim.

İnşallah Ayşar'ın yazdığı kitabıda okurum. Ama büyük değilse. Yoksa dersler engelliyor. :D

Kitabı beğendiğine sevindim.Diğer kitaplarıda okumanı tavsiye ederim. Senin için çok yararlı olucağından eminim.İnşallah diğer arkadaşlarada tavsiye ederim.

bence her müslümanın okuması gereken ilk kitaplardan biri güvenilir bir ilmihal kitabı olmalı.herkes dini kuralları ii bilmeli.

ben erdal arslan adlı yazarın zalifre kitabından ve metal fırtına1 kitabından buyuk zevk aldım

evet güzel bir konu emeğine sağlık

Sağol kardeş eline sağlık.Ben Risale-i nur külliyatını okuyorum.Taberinin 'Tarihi taberi' adlı eserini begendim tavsiye ederim.İmam Gazalinin Kimya-yı saadet adlı eseri ni severek okudum tavsiye ederim.Prof.Süreyya Sırmanın dört halife kitaplarını begendim tavsiye ederim.M.Asım Köksalın Peygamberler tarihini severek okudum tavsiye ederim.M.Asım Köksalın İslam Tarihi adlı kitapları tavsiye ederim.İmam Nevevinin kırk hadisini okudum.Prof.İbrahim Canan abinin Hadis kitapları ,Kütüb-ü Sitte tavsiye ederim.Fethullah Gülenin
Asrın getirdigi tereddütler adlı eserini begenerek okudum tavsiye ederim.DR.Muhammed İkbalın ''benlik ve toplum''tavsiye ederim.Ayrıca'' Dini düşüncenin yeniden doğuşu''Adlı eserleri
tavsiye ederim.Fethullah Gülenin Yaratılış Gerçeği ve Evrim adlı kitabı tavsiye ederim.
Prof.Emre Kongarın Tarihimizle yüzleşmek tavsiye ederim.Prof.Mahir Kaynak ve
Ömer Lütfi Metenin ortak kitabı,Dünyayı kimler yönetiyor.Prof.Mahir Kaynak Başımıza Çuval Geçirenler tavsiye ederim.Mehmet Eymürün Analiz adlı kitabı güzel.Goethenin Faust adlı iki kitabı.Prof.İlber Ortaylının Osmanlıyı yeniden keşfetmek tavsiye ederim.
Tolstoyun HZ Muhammed S.A.S adlı eseri.Aytunç Altındalın Papa 16.Benedikt Gizli Türkiye gündemi kitabı tavsiye ederim. Tabiki en önemlisi Kur-an okuyorum.En fazlada bunu tavsiye ediyorum.

ozdemir01' Alıntı:
Sağol kardeş eline sağlık.Ben Risale-i nur külliyatını okuyorum.Taberinin 'Tarihi taberi' adlı eserini begendim tavsiye ederim.İmam Gazalinin Kimya-yı saadet adlı eseri ni severek okudum tavsiye ederim.Prof.Süreyya Sırmanın dört halife kitaplarını begendim tavsiye ederim.M.Asım Köksalın Peygamberler tarihini severek okudum tavsiye ederim.M.Asım Köksalın İslam Tarihi adlı kitapları tavsiye ederim.İmam Nevevinin kırk hadisini okudum.Prof.İbrahim Canan abinin Hadis kitapları ,Kütüb-ü Sitte tavsiye ederim.Fethullah Gülenin
Asrın getirdigi tereddütler adlı eserini begenerek okudum tavsiye ederim.DR.Muhammed İkbalın ''benlik ve toplum''tavsiye ederim.Ayrıca'' Dini düşüncenin yeniden doğuşu''Adlı eserleri
tavsiye ederim.Fethullah Gülenin Yaratılış Gerçeği ve Evrim adlı kitabı tavsiye ederim.
Prof.Emre Kongarın Tarihimizle yüzleşmek tavsiye ederim.Prof.Mahir Kaynak ve
Ömer Lütfi Metenin ortak kitabı,Dünyayı kimler yönetiyor.Prof.Mahir Kaynak Başımıza Çuval Geçirenler tavsiye ederim.Mehmet Eymürün Analiz adlı kitabı güzel.Goethenin Faust adlı iki kitabı.Prof.İlber Ortaylının Osmanlıyı yeniden keşfetmek tavsiye ederim.
Tolstoyun HZ Muhammed S.A.S adlı eseri.Aytunç Altındalın Papa 16.Benedikt Gizli Türkiye gündemi kitabı tavsiye ederim. Tabiki en önemlisi Kur-an okuyorum.En fazlada bunu tavsiye ediyorum.

Sen Neymişsin be abi? Maşşallah. Sölediğin kitaplar çok güzel. Seninle özel olarak tanışmak istiyorum. Hotmail üzerinden konuşabiliriz.Özel mesajlarına bakarsan sevinirim.:D Allah yardımcın olsun....

Bence okunması gereken başlıca kitap Allah kelamı olan KUR'AN I KERİM olmalıdır.Benimde başlıca kitabım budur....

en çok risale-i nur külliyatından mektubat bide yurt dışında okuyanları imana getiren fethullah hoca efendinin eseri sonsuz nur u seviyorum tavsiye ediyorum

kutlu doğum ayına girdiğimiz şu günlerde şiddetle okunmasını tavsiye ediyorum saygılar

bjkrize86' Alıntı:
en çok risale-i nur külliyatından mektubat bide yurt dışında okuyanları imana getiren fethullah hoca efendinin eseri sonsuz nur u seviyorum tavsiye ediyorum

kutlu doğum ayına girdiğimiz şu günlerde şiddetle okunmasını tavsiye ediyorum saygılar

kesinlikle katılıyorum lütfen tavsiye edilsin

Halit Ertuğrulun kitaplarını bende okumuştum.Gerçekten harika kitaplar.Ama ençok etkilendiğim kitap İmam-ı Gazalinin Ölüm ve Ötesi isimli eseriydi. Risale-i Nurlarıda okumaya gayret gösteriyorum. Bunun dışında Kırık Testi de çok güzeldi. Şu günlerde ise Methini çokça duyduğum İmam-ı Gazali nin İHYA sını okumak istiyorum.

Halit Ertuğrulun kitaplarını bende okumuştum.Gerçekten harika kitaplar.Ama ençok etkilendiğim kitap İmam-ı Gazalinin Ölüm ve Ötesi isimli eseriydi. Risale-i Nurlarıda okumaya gayret gösteriyorum. Bunun dışında Kırık Testi de çok güzeldi. Şu günlerde ise Methini çokça duyduğum İmam-ı Gazali nin İHYA sını okumak istiyorum.

Bence başla kardeşim..İhya derken ihyayı ulumiddin'i kastettin sanırım...ihyayı ulumiddin güzeldir...Akan bir su gibidir...Eğer çalkantıdaysan seni yatağına sokar ve seni düzeltir....Eğer bulnıksan temizler, çamurunu akıtır...Ben özümseyemediğimi düşünüyorum ama hissettiklerimin gerçekliği benim kitaptan boş dönmediğim kanatinde olamamı sağlıyor...İnan kitaptan hiçbirşey hatırlamıyor gibiyim....Ama sanki içime gerçek bir oksijen yığını dolmuş gibi...Her nefesim tatlı tatlı yanıyor, sızlıyor....=)...

Konuyu açan arkadaşım süper bir fikir olmuş...Moderatörlerimizin bu konu ile ilgili süper bir başlık yapabileceği kanatindeyim..yani ilk sayfayı hep güncel tutarak sayfaları tek tek gezmememizi sağlayabilirler mesela..=)...Zorlamak da istemem ama güzl olurdu..=)...İnsaşallah güzel kitaplar öğreniriz burdan..=)...

Ben çok fazla kitap okumayı sevmiyorum..Çabuk sıkılıyor ve yoruluyorum...Kitap okumayı seven arkadaşlarıma Marifetnamayi de öririm..Kimyayı Saadet gibi on da gerçekten hoşuma giden kitaplar listesinde...Açıkçası bu aralar feci bilim kitaplarına sardım..:p...Richard Phillips Feynman (Fizik yasaları üzerine, Altı kolay parça, Kuantum Elektro Dinamiği felan filan işte...)..tavsiye ederim...Çünki düşünüyorum da müslüman sadece roman okuyan değildir...Müslüman sadece geçmişten hikayeler, destanlar veya olayları okuyan ve öğrenen değildir...İlmi ve fenni de öğrenendir...=)..İnşallah Allah her kitabımızda okuma ve anlama gücü nasip etsin..Selamın Aleyküm...

Askı memnu nedense hıc sevemedım bu kıtabıda dızısınıde =)

Konuyu açan arkadaşım süper bir fikir olmuş...Moderatörlerimizin bu konu ile ilgili süper bir başlık yapabileceği kanatindeyim..yani ilk sayfayı hep güncel tutarak sayfaları tek tek gezmememizi sağlayabilirler mesela..=)...Zorlamak da istemem ama güzl olurdu..=)...İnsaşallah güzel kitaplar öğreniriz burdan..=)...

Aleyküm Selam. Diğer arkadaşların tavsiyet ettiği kitapları ilk sayfaya elimden geldiği kadar güncellemeye çalışıcam.
Ben bu kadar zamanda daha çok arkadaşın kitap tavsiye etmesini beklerdim.
Fakat kitap okumak sanırım biraz zor geliyor bize. :hhmanD
Ve genel olarak dini kitaplar yazılmış. fakat farklı alanlarda da çok güzel kitaplar olduğunu düşünüyorum. =) Kitap tavsiye eden arkadaşlara teşekkürler.

Konuya birde anket ekledim. Hayırlısı olsun inşallah.

Geri