Albayrak
Can Feda
- Reaction score
- 0

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan'ın dün Rize'de katıldığı AKP İl Danışma Meclisi toplantısında yaptığı konuşma sırasında, `Ekonomik kriz ne olacak?' diye bağıran Sevim Topçu'yu DHA buldu. İşsiz olduğunu söyleyen Sevim Topçu, "İşsizliğe çare bulsun diye protesto ettim" dedi.
Başbakan Erdoğan'ın korumaları tarafından salondan çıkarılan 30 yaşındaki Sevim Topçu'yu DHA muhabirleri kentin Tophane Mahallesi'nde işçi emeklisi olan babasıyla birlikte yaşadığı evinde buldu. Topçu, hiç bir siyasi pariye üye olmadığını, toplantının yapıldığı İsmail Kahraman Kültür Merkezi'ne herkes gibi Başbakan Erdoğan'ı dinlemeye gittiğini söyledi.
Sevim Topçu, "Babam işçi emeklisi. Onun aldığı emekli maaşıyla geçiniyoruz. İş bulamıyorum, çevremde birçok işsiz var. Tüm işsizlere iş istiyorum. Rize'de işsizliğe çare bulmalarını istiyorum. Başbakan'dan işsizliğe çare bulmalarını, ekonomik krizi çözmelerini istedim" dedi.
Bu talebini dile getirince korumalar tarafından yaka paça salondan çıkarıldığını belirten Sevim Topçu, Başbakan Erdoğan'ın kendisi için söylediklerini duymadığını belirtti. Topçu, "Başbakan çayla ilgili konuşuyordu. Çay parasını erken aldığımızı söylüyordu. Çay parasını erken alıyoruz ama niye birinci sürgün parasını ikiye bölüyor. Bir ton çay topluyorum, aldığım gübrenin parasını bile karşılamıyor. Bunun için tepki gösterdim" dedi.
Sevim Topçu, kendisini salondan çıkaran polis ekiplerinin kimlik bilgilerini, adresini ve telefonunu aldıklarını, bundan sonraki gelişmelerin ne olacağını merakla beklediğini sözlerine ekledi.
'Kriz ne olacak' dediler salondan atıldılar
Videoyu izle
Kaynak