Mayhoş
mayhoş
Sizlere hanımları yemek yapmaya nazlanan erkekler için bir 'Hanım nazı alan' isimli yemeğimin tarifini sunacağım.
Gerekli malzemeler:
Bir adet tava
Bir adet tencere
Bir adet kaşık çatal bıcak
Bir adet kola ya da gazoz
Bir adet etliekmekçi numarası (ne olur ne olmaz hanım beddua ederde ocak yanar bişi olur lazım olur.)
160 gr ton balığı
1 paket nuhun ankara makarnası (burgu makarna olursa yerken daha az tiksinirsiniz.)
Salça tuz biberi de yanınıza koyun lazım olur.
Yemeğin yapılışı:
Tencere içine suyu koyuyoruz.Kaynamasını beklerken elime bir parça ekmek alıp gazozla yiyyoruz.Su kaynayınca makarnayı suya atıp 5dk kaynatıyoruz.Kıvama gelince suyunu süzüp soğuk sudan geçirip bi kenara koyuyoruz.Tavamızı elimize alıyoruz ocağa koyup ton ton balığımızı ve salçayı tavada hafiften kavuruyoruz.Sonra bakıyoruz tava küçük makarnayı almaz tavadaki tontonlu salçayı tencereye aktarıyoruz.Makarnayıda üstüne ilave edip karıştırıyoruz salça topaç topaç durmuyorsa ocağı kapatıyoruz.
Yemeğimiz servise hazır hale gelmiştir.Abovv durun birşey unuttum son kısımda baharat katmayı unutmayın bakın mutfağa bulduğunuz güzel kokulu baharatlardan katın Hanım nazı alan dedik yemeğimize, hanımın burnuna koku gitmeliki canı çekmeli...Tamam şimdi yiyebiliriz.Yemeden önce tontonun kutusunu atmadıysanız son kullanma tarihine bakın sonra yemek tarifi uydurmaydı zehirlendim demeyin.Ben her gün yapıyom bu yemeği hiç zehirlenmedim.
Afiyet olsun beyler nazlı hanımlara inat bugünde doyduk şükür.
Evet Siz NazLı hanımLarı Kız arkadaşLarı oLan ßeyLer
Sana mı muhtacım yavrum Kendi yemegimi kendim yaparım diyorsanız(dedinizmi
)
TarifLerinizi aLaLım
Gerekli malzemeler:
Bir adet tava
Bir adet tencere
Bir adet kaşık çatal bıcak
Bir adet kola ya da gazoz
Bir adet etliekmekçi numarası (ne olur ne olmaz hanım beddua ederde ocak yanar bişi olur lazım olur.)
160 gr ton balığı
1 paket nuhun ankara makarnası (burgu makarna olursa yerken daha az tiksinirsiniz.)
Salça tuz biberi de yanınıza koyun lazım olur.
Yemeğin yapılışı:
Tencere içine suyu koyuyoruz.Kaynamasını beklerken elime bir parça ekmek alıp gazozla yiyyoruz.Su kaynayınca makarnayı suya atıp 5dk kaynatıyoruz.Kıvama gelince suyunu süzüp soğuk sudan geçirip bi kenara koyuyoruz.Tavamızı elimize alıyoruz ocağa koyup ton ton balığımızı ve salçayı tavada hafiften kavuruyoruz.Sonra bakıyoruz tava küçük makarnayı almaz tavadaki tontonlu salçayı tencereye aktarıyoruz.Makarnayıda üstüne ilave edip karıştırıyoruz salça topaç topaç durmuyorsa ocağı kapatıyoruz.
Yemeğimiz servise hazır hale gelmiştir.Abovv durun birşey unuttum son kısımda baharat katmayı unutmayın bakın mutfağa bulduğunuz güzel kokulu baharatlardan katın Hanım nazı alan dedik yemeğimize, hanımın burnuna koku gitmeliki canı çekmeli...Tamam şimdi yiyebiliriz.Yemeden önce tontonun kutusunu atmadıysanız son kullanma tarihine bakın sonra yemek tarifi uydurmaydı zehirlendim demeyin.Ben her gün yapıyom bu yemeği hiç zehirlenmedim.
Afiyet olsun beyler nazlı hanımlara inat bugünde doyduk şükür.
Evet Siz NazLı hanımLarı Kız arkadaşLarı oLan ßeyLer
Sana mı muhtacım yavrum Kendi yemegimi kendim yaparım diyorsanız(dedinizmi
TarifLerinizi aLaLım