Erkek düğmeleri neden sağda ?

aSLihaN

New member
Reaction score
0
Hakikaten, niçin erkeklerin tüm giysilerinde düğmeler sağda, ilikler solda iken kadın giysilerinde tam tersidir?

İşte, insanların daha çok sağ ellerini kullanmalarından dolayı yerleşen bir alışkanlık daha. Sağ elini kullanan bir insan için, sağdaki bir düğmeyi, soldaki bir iliğe geçirmek daha kolaydır. Bu nedenle de erkeklerin düğmeleri daima sağdadır.

Peki kadınların düğmeleri niçin solda? Kadınların çoğunluğu da, daha çok sağ ellerini kullanmıyor mu?

Giysilerde düğmelerin kullanılmaya başlanıldığı ilk zamanlarda, düğmeler hem çabuk kırılabiliyordu, hem de herkesin alamayacağı kadar pahalı idi. Düğme alabilecek zengin kadınlar da, uzun elbiselerini ancak hizmetçilerinin yardımı ile giyebiliyorlardı.

Hizmetçiler ise hanımlarının karşısında, onların düğmelerini, sağ ellerini kullanarak daha rahat ve daha hızlı ilikleyebiliyorlardı . Bu nedenle, terziler düğmeleri hizmetçinin sağına, hanımının ise soluna gelecek şekilde diker oldular. Günümüzde her kadın, kendi kendine giyinip soyunmasına rağmen nedendir bilinmez, bu adet değişmedi.

Bide burdan teşşekkür edelim :)
cidden bi ara bende merak etmiştim bu mevzuyu fekat sora boşver dedim sanki düğmeli ne giyiyorumki ha sağ ha sol ;)

waybeah ilginç bi bilgi teşekkürler...

hiç düşünmemi$tim ßunu.. ayrıca kadınLarın düğmelerinin solda oldugunuda senden öğrendim onada dikkat etmemi$tim:)

ilginç amaaaan ne fark etcek ha sağ ha sol

hehe düğmelemeyiz olur biter :D

Teşekkürler gerçekten çok ilginç bi öyküsü war hep düşünmüşümdür neden öle die ama hiç araştırmamıştım :D Ellerine, paylaşımına sağlık :)

ilginç....

Valla Şimdiye Kadar Hiç Farketmemiştim :)

ilginc bir tespit bravo...

aslında bu konuları üreticilere sormak lazım bide hata bizde kaptırdık gömlek pantolunu, sahip çıkamadık şimdi arena yarattık iyimi biz etek giyemiyoruz mesela...

bide bize iyilik yapmışlar gülünç duruma düşmeyelim diye düğmeleri ters dikiyorlarki yanlış pantolon gömlek giymeyelim.....

i49873_oley.bmp

Geri