Erkek keLLiğinin sorumLusu buLundu

mr.aLi

Moderatör
Moderatör
Reaction score
0
UzmanLar erkekLerde görüLen keLLik türünün asıL nedenLerini keşfettikLerini söyLüyor

110106-kelliginsebebi.hmedium.jpg

Erkek kelliğinde asıl sorun saçsızlık değil, yeni çıkan saçlar. 'Üretim sorunu' nedeniyle, yeni çıkan saçlar, insan gözüyle görülemeyecek kadar küçük oluyor, böylece ortaya alışılmış kellik görüntüleri çıkıyor.

Araştırmayı yürüten Amerikalı uzmanlar, sorunun yeni saçı üreten kök hücrelerde olduğunu açıklıyor.

KÖK HÜCRELER İÇİN KREM

Bu hücrelerin normal işleyişine döndürülmesiyle erkek kelliğinin tedavi edilebileceği umuluyor. Bunun, kafa derisine sürüldüğünde, kök hücrelerin normal saç üretmesini sağlayacak bir krem ile mümkün olabileceği düşünülüyor.

Pensilvanya Üniversitesi'ndeki araştırmacılar, bu sonuca saç ektiren erkeklerin kafasındaki saçlı ve saçsız bölgeleri karşılaştırarak ulaştı.

Bu karşılaştırmalar, kel bölgelerin de, saçlı bölgelerle aynı sayıda saç üreten kök hücre içerdiğini, ancak bu kök hücrelerin olgun olmadığını gösterdi.

UMUT VAR

Araştırmayı yürüten doktor George Cotsarelis, bu bulgunun önemini vurgulayarak "Kafa derisinin kel bölümlerinde aynı sayıda kök hücre olması, bize bu hücreleri yeniden canlandırabilme konusunda umut veriyor." diyor.

Şimdiye kadar erkeklerde görülen kellik tipinin tam nedeni bilinmiyordu. Ancak uzmanlar testesteron hormonun etkili olduğunu ve kelliğin kısmen ailevi olduğunu düşünüyor.

kellik te güzel ama nolmuş yani çok çok sırma saçlım diye sevilmiyecek .Testesteronun canı sağolsun :p

Çabuk üretin şu kremi

ben iLk okurken dedim ki kesin kadınLara bir atıf vardır ama baktım ki öyLe değiLmiş :)
hanımLarın da saç döküLmesinde etkiLi oLduğunu düşünüyorum şahsen :p
erkekLer ne diyor bu duruma???

Kellik aslında çok kötü bir şey değil bazı erkeklere kel olmak daha çok yakışıyor bence.

Aklıma Vitamin'in İsmail şarkısından bir şey geldi.

Kel kafandan sen suçlusun ismail =)

Geri