Erkekler ağlasa şiddet olmaz

aSLihaN

New member
Reaction score
0
Türk toplumunda erkeklere ağır adam modeli çizilmiştir. Ağır adam asla ağlamaz! Oysa, bir ağlasalar!..

Ağlamanın ailede şiddetin panzehiri olduğunu savunan psikologlara göre, erkekler doğal davranamayıp, duygularını sürekli bastırdığı için en küçük olayda patlarlar ve de saldırganlaşırlar. Ağlamanın depresyona iyi geldiğini söyleyen uzmanlar, "Eğer erkekler ağlayabilseydi, kadınlara uyguladıkları olumsuzluklardan arınabilir ve şiddet de olmazdı" diyorlar.

Nevşehir Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Yusuf Çağlayan, ağlamanın duyguların ortaya konulmasında etkin bir iletişim rolü üstlendiğini belirterek, "Erkekler ağlayabilseydi, başta şiddet olmak üzere kadınlara uyguladıkları birtakım olumsuzluklardan arınabilirdi" dedi. Erkeklerin, kadınlara oranla daha az ağladıklarını ifade eden Çağlayan, "Ülkemizde erkekler, ağlamanın zayıflık olarak algılandığı bir kültür ortamında yetiştirildikleri için daha az ağlama eğiliminde. Ancak ağlayan insan psikolojik rahatsızlıkları daha kısa sürede aşabilir" diye konuştu. Uzman Rehber Çağlayan"ın bu görüşüne İzmirli psikiyatri uzmanı Dr. Hüsnü Uçar'dan destek geldi. Türk toplumunun erkeklerin ağlamasını, duygularını açığa vurmasını zayıflık olarak kabul ettiğini bu yüzden de erkeğin bu tür duygularını sürekli bastırdığını kaydetti. Dr. Hüsnü Uçar, "Türk toplumunda erkeklere ağır adam modeli çizilmiştir. Ağır erkek fazla gülmez, asla ağlamaz, oturmasına, yürümesine dikkat eder. Farklı davranırsa çevresi ona kötü gözle bakar, imajı zedelenir. Bu nedenle erkekler doğal davranamayıp, duygularını sürekli bastırdığı için en küçük olayda patlarlar saldırganlaşırlar. İşyerinde arkadaşlarıyla kavga ederler, evde karılarını, çocuklarını döverler" dedi. "Duygularınızı ne kadar bastırırsanız, o kadarçok sorunlara davetiye çıkarırsınız" diyen Hüsnü Uçar, kadınların gülüp, ağlayabildikleri için erkeklere göre daha rahat, sorunsuz ve uyumlu olduğunu sözlerine ekledi.

bu agır adamlar kategorisine giren erkekler takım elbiseli kabadayı gibi gozuken erkekler gibi tabir edilsede sonucta her erkegin icinde bir cocuk vardır kadınlar gibi uluorta aglayamasalar bile erkeklerde gizli gizli aglarlar sonucta erkeklerde insan...

Erqeqler neden ağlamıyormuş yaaa alla alla. biz meşe kütüğümüyüz benim de duygularım var yeri geldiği zaman herkesin gözü önünde ağlarım çekinmem kesinlikle yemek içmek gibi bu da çoq doğal birşey bence.

sorma ya biz de insanız birader sessiz ağlarız iiçimizden ağlarız ama ağlarız yani

Ağlamak çocuklara affetmek Allah'a mahsustur.Çocuk değilim ağlamam Allah değilim AFFETMEM!!

aman Allah ağlatmasın zati yafff vardar abi:D

bu arada Dr. hanım feminist olduğunuzu bilmiyordum:D

gerçi bu bayanların hepsi aynı yafff:D:D:D

şaka bir yana şiddete bir erkek olarak bende karşıyım....

mvardar' Alıntı:
Ağlamak çocuklara affetmek Allah'a mahsustur.Çocuk değilim ağlamam Allah değilim AFFETMEM!!

farklı bir bakıs acısı saygı duymak lazım

erkekler aglamaz diye sacma bir teori uretilmiş herkes peşinden gidiyor.. oyle bide aglar ki.. sadece tek sorun aglayan erkeklerin gucsuz oldugu kanaatidir.. oyle bir profil cizerler yada cizdigi dusunulur.. bu yuzden erkekler gizli gizli aglarlar...

mvardar' Alıntı:
kardeş kafadan kopardın yine akşam akşam beni.....

fofer' Alıntı:
kardeş kafadan kopardın yine akşam akşam beni.....

nie yazdım bende bilmiom :p öle esti birden ama ağlamayan bi kişilik olduumu anlatmaya çalıştım herhalde :p

her insanın duygularına yenik dustugu anlar vardır

mvardar' Alıntı:
nie yazdım bende bilmiom :p öle esti birden ama ağlamayan bi kişilik olduumu anlatmaya çalıştım herhalde :p
Rabbim ağlatmasın kardeşim, ama ağlamak acizlik değil. Rahatlamak için birebir bence:(

Erkeklerin çoğu için bir gerçek ağlamayı zayıflık olarak gördükleri. Arada istisnalar da cıkmıyor değil hani ama bence ağlayınca çok masum we tatlı oluyorlar. Bazen onların ağladıklarını saatlerce izlemeye razıyım:) Yani onları aşağılamak değil amaç sadece çok tatlı oluyorlar. Keşke bir sevgilim olsaydı da bana her gün ağlasaydı:D:D:D Neyse bence ağlayın beyler!!!!!

dj_aligator' Alıntı:
her insanın duygularına yenik dustugu anlar vardır

bende nie yok ben insan değilmiyim acaba :sigara: :eek:

fofer' Alıntı:
Rabbim ağlatmasın kardeşim, ama ağlamak acizlik değil. Rahatlamak için birebir bence:(

amin cümlemizi yok ben anlamıorum sorun bende mi kurudumu noldu

R_a_B_i_A' Alıntı:
Erkeklerin çoğu için bir gerçek ağlamayı zayıflık olarak gördükleri. Arada istisnalar da cıkmıyor değil hani ama bence ağlayınca çok masum we tatlı oluyorlar. Bazen onların ağladıklarını saatlerce izlemeye razıyım:) Yani onları aşağılamak değil amaç sadece çok tatlı oluyorlar. Keşke bir sevgilim olsaydı da bana her gün ağlasaydı:D:D:D Neyse bence ağlayın beyler!!!!!
nerdesin bakem sen sahabtan berş seni beqliyorum burda hesap ver çabuqqqq:eek:
İstemeye gelicez sen piyasada yoqsun yawww

fofer' Alıntı:
nerdesin bakem sen sahabtan berş seni beqliyorum burda hesap ver çabuqqqq:eek:
İstemeye gelicez sen piyasada yoqsun yawww

Cık cık cık kankamı da çaardım pasta börek fln yaptık beklioz nerdesin bakiim sen?? :p

off offfff neden hep erkekler ağlamaz derler anlamam Erkekler balgibi ağlar yürükleri kanayınca sevgililerinden ayrılınca sevdiklerinden ana babalarından ayrılınca ve en kötüsü herkese gecinden versin bir yakınını kaybedince ağlar biz kütük değiliz taş değiliz sadece fasondan ağlamayız eğer ağlayan bir erkek görürsen bil ki gerçekten ortada ağlanacak bir durum vardır.

Ona bakarsan her kız da öle bedawadan şeylere ağlamaz ( Mesela ben we kankam ağır şeylere ağlarım :) ) Tmm kabul ediorum öle kızlar da war ama zaten biz de onlara sinir oluoruz :mad: Uyuzuz onlara :D Bunun gibi işte erkeklere de genelleme yapılıo...

Geri