Eski Zamanların Gaz-Benzin-Yağ Kuyrukları (Karaborsacılar)

Øguz

Altın Üye
Reaction score
0
Sanirim O gunleri Yasayanlar tekrardan O gunlere geri donmek istemiyordur..

- Ben Et ve Balik Kurumuna Sabahlari cok erken kalkip (04.00 - 05.00) gibi annemle giderdim.. Ozamanlar karaborsacilik ve stokculuk cok meshur idi..

- Sanayag Kuyruklarina giderdim...

- Surekli elektrik kesintileri olurdu, Evlerde gaz lambalarimiz vardi, bunun icin aldigimiz gaz icin de kuyruklara girerdik..

- Bircok Urunde Yokluktan dolayi Karaborsa olusuyordu. (Urun Bol Bile olsa stokculuk yapilip karaborsaya dusuyordu)

wasssdo286bdxmkn10mb.jpg

g5t4lhtqm2evbslv73u.jpg

Bilin bakalim burasi neresi?

i878eot05icmt0ko4v7.jpg

ov71vmnftpnu7v2jush7.jpg

0hy8jbhtzzc44txugug.jpg

b94ukaf7h5f6qp27jzt7.jpg

wezlisc2mlqiu6bya3ax.jpg

1fo80qmuwzspfnma75w.jpg

Insanlar degisti ama Trenler yine ayni :D Boyanip tekrar kullaniliyorlar, Pek dayanikliymis..

99ke07yttsa6s4rzfwxa.jpg

Neler cektirmişler bizimkilere yaff ....
Otobüs bizim oraya giderken akşamları bu gibi oluyo :p

10 yaşımda idim.Aklım ermişti ,iyiye yada kötüye.Ama aklımız ermediği bu kuyrukların varlığıydı.
Oysa bize okulda öğrettikleri temel öğreti;
Türkiye dünyada kendi kendine yeten 7 ülkeden biriydi,
sahi yalanmıydı?
Öğlen okuldan gelir,sabah küçük tüp almak için kuyruğa gitmiş annemin yanına varır,O'nu eve gönderirdim.Akşam 18:00 e kadar babamı bekler,nöbeti babama bırakırdım.Yazık bütün gece uyumadan kuyrukta beklerdi zavallıcağız.Ve nöbet sabah yine tekrarlanırdı.Taki torpilliden,rüşvetçiden artarsa 1 küçük tüp sahibi olabilene değin sürerdi bu döngü.
Emperyalizm,liberalizm,o izm,bu izm derken elin gavuru bizi hazıra alıştırdı,kendine bağımlı kıldı.
Allah bir daha o günleri yaşatmasın diyeceğim ama!!!!!

10 yaşımda idim.Aklım ermişti ,iyiye yada kötüye.Ama aklımız ermediği bu kuyrukların varlığıydı.
Oysa bize okulda öğrettikleri temel öğreti;
Türkiye dünyada kendi kendine yeten 7 ülkeden biriydi,
sahi yalanmıydı?
Öğlen okuldan gelir,sabah küçük tüp almak için kuyruğa gitmiş annemin yanına varır,O'nu eve gönderirdim.Akşam 18:00 e kadar babamı bekler,nöbeti babama bırakırdım.Yazık bütün gece uyumadan kuyrukta beklerdi zavallıcağız.Ve nöbet sabah yine tekrarlanırdı.Taki torpilliden,rüşvetçiden artarsa 1 küçük tüp sahibi olabilene değin sürerdi bu döngü.
Emperyalizm,liberalizm,o izm,bu izm derken elin gavuru bizi hazıra alıştırdı,kendine bağımlı kıldı.
Allah bir daha o günleri yaşatmasın diyeceğim ama!!!!!

cok güzel yazmısın be kardes...

ne günlermis... sagol hatirlatma icin

bizde otobüs iki dakka gecikse sinirden çatlıyoruz

Geri