Eurovision şarkısı yine İngilizce!

kent55

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaction score
0

Türkiye'yi Eurovision 2011 Şarkı Yarışması'nda temsil edecek olan Yüksek Sadakat, daha önceki senelerde olduğu gibi İngilizce şarkıyla yarışacaklarını söyledi.

NTV'ye konuşan grup üyeleri şarkının İngilizce olacağını ve hareketli bir şarkı olacağını söyledi.

Kutlu Özmakinacı (Bas gitarist): Bunun ağır bir yük olduğunu biliyoruz ama şikayetçi değiliz. Heyecanlıyız ama güzel bir heyecan. Şarkının İngilizce olacağını söyleyebiliriz. Ve hareketli, tempolu bir şarkı olacak.

Alpay Şalt (Baterist): İddialıyız, yarışmaya katılan herkes gibi... Yaptığımız işe güvendiğimiz için en iyi dereceyi almak için hazırlanıyoruz. Ama çıkacak olan sonucu biz belirleyemeyiz. Başka etkenler de var bildiğiniz gibi. Sosyal medyada da etkin olacağız.

ŞARKI SIKINTIMIZ YOK

Kenan vural (Vokalist): Besteler hazır. En büyük şansımız; şarkı yazma konusunda sıkıntı çekmeyen bir grubuz. 3 şarkı yazalım değil, daha fazla yapalım içlerinden birisi seçilsin istiyoruz. Yani şarkı sıkıntımız yok.

İngilizce şarkı yapmak istememizdeki temel neden; anlattığımız hikayeyi sadece Türkçe bilenlerin değil, İngilizce bilenlerin de anlaması.

Serkan Özgen (Gitarsit): Her şeyden önce bir Yüksek Sadakat parçası olacak. Zaten bizim müziğimiz içinde bizim coğrafyamızdan, kültürümüzden temalar var. Bu parçada da olacak. Yapacağımız en iyi şey; bu 3 parçayı en iyi şekilde hazırlamak. Şubat'ın ortası gibi karar verilecek hangisi olacağına. Yine karar verildiğinde Şubat'ın ortasında klip çekilecek ve single yayınlanacak. Mart ayının başında şarkı her yerde dinlenebilecek.

Kenan Vural: TRT, güvendiği için bizi seçti. İlk intibamız gayet olumlu. TRT, inisiyatifi bize bıraktı. Kendi kararlarımızı alıyoruz. Bu kendimizi istediğimiz gibi ifade etme anlamına geliyor. Yarışma gününe kadar böyle süreceğine hiç şüphemiz yok.

"İngilizce şarkı yapmak istememizdeki temel neden; anlattığımız hikayeyi sadece Türkçe bilenlerin değil, İngilizce bilenlerin de anlaması."

sadece türkçe bilenler şarkıyı nasıl anlayacaklar acaba ????

hobaaaaaaa nasıl ingilizce yaparsınız? bre cahiller... peh peh peh...

Eurovision'u vatan millet sakarya zihniyetiyle takip eden tek "ülke" Türkiye'dir heralde. Madem ki universal birşey yapılacak, elbette ki şarkıların "ilelebet" ingilizce yorumlanmasında sakınca görmüyorum.

Bi halt olmaz bunlar neye inanarak bu grupları çıkartıyorlar anlamıyorum adam akıllı bi sanatçı çıksa çok daha iyi olur ama onada yürek lazım sertap erener gibi bir sanatçı daha çıkmadı yazık valla

hersene aynı sohbet niye Türkce degil neden İngilizce vs vs..

İngilizce olmasında bır sakınca yok. Ama illa İngilizce olsun dıye ınat edılmesınde sakınca var bana göre.

Şebnem Paker Türkçe şarkısıyla bir dönem gayet ıyı bir derece almıştı.Demek ki İngilizce olmasa da iyi bir puan alınabılır.Önemlı olan şarkıyı , müziği iyi seçmek. Türkiye yi temsıl ettıgımıze göre elbette Türkçe sözlerle katılmamız daha mantıklı. Bunu savunanlara Cahil diyen kesıme ise sadece gülüyorum :smile:
Bu arada katılacak olan grup yerınde olmuş Yüksek Sadaket kalitelı bır grup bence

ya ne fark eder türkiyeyi temsil ediyo işte şebnem pakerden sonra kim türkçe söyledide dereceye girdi allah aşkına gerçekçi olun biraz her yıl aynı muhabbet sıktı artık...

ya ne fark eder türkiyeyi temsil ediyo işte şebnem pakerden sonra kim türkçe söyledide dereceye girdi allah aşkına gerçekçi olun biraz her yıl aynı muhabbet sıktı artık...

sıktıysa muhabbetını yapmayın o zman :durdurun
Ayrıca derece girmek için derece alabılecek onların standartlarında bır sanatcı ve müzik yeterlı aslında .Hangı dil oldugundan çok bu önemlı olması lazım .Bunu tartısın ;)

Seneye ben gideyim yürovizyona

Geri