WhiteAngel
PASAKLI KONTES

Sakarya'da bir evi keneler bastı. İki kişiyi ısıran ve kendileri ile ilgilenecek makam bulumayan aile en son çare olarak jandarmaya başvurdu.
Sakarya'nın Arifiye İlçesi Nehirkent Mahallesi'nde bulunan Abdurrahman ve Nebiye Sayın çiftinin evini keneneler bastı. Nebiye Sayın, evlerinin bahçesini kenelerin bastığını ve evin içine de girdiğini belirterek, "Beni ve annemi kene ısırdı. Cumartesi her yer keneydi. Adım atacak yer yoktu. Yetkililere haber verdik. Tarım İl Müdürlüğü, Sağlık Müdürlüğü ve belediyeye. Ancak bize dalga geçerler gibi cevap verdiler. Bizimle ilgilenmediler. Belediyeden bir ekip gelip biraz ilaç atıp gitti. Ama hala her yerde keneler var. En son jandarmadan yardım istedik." dedi.
Eve girmekten korktuklarını ifade eden Nebiye Sayın, mutfakta ve halıların üzerinde kene öldürdüğünü ifade etti. Sayın yaşadığı korkuyu şöyle anlattı: "Üç gündür kene korkusuyla yaşıyoruz. Psikolojimiz bozuldu. Sürekli gözlerimiz evde kene arıyor, tavanlara, oraya buraya bakıyoruz. Eve misafirler de gelmiyor. Zaten biz de çoluk çocuğu olan akrabalarımıza haber verdik gelmesinler diye. Ne yapacağımızı şaşırdık. Yetkililer bu duruma çare bulsun."
Abdurrahman Sayın, Sakarya Valiliği Kriz Merkezi'ni aradığını ve merkezdeki bir görevliden çok ilginç bir cevap aldığını dile getirerek şunları kaydetti: "Merkezde görevli memur bizimle dalga geçer gibi 'kenelerin size zararı var mı?' dedi. Bizimle kimse ilgilenmiyor. Sesimizi kimse duymadı. İneklerimiz var. Kenelerin ineklerden olabileceği söylendi, ama ben hayvanlarımı ilaçlatıyorum. Ahırda kene yok. Keneler daha çok evin bahçesinde ve evin içine de giriyorlar."
Nebiye Sayın'ın annesi Firdevs Topçuoğlu kene tarafından ısırıldığını ve hastanede çıkarıldığını belirterek, "Bana hastanede 'etine girmemiş tehlikesi yok' dediler. Ancak büyük korku yaşıyoruz." diye konuştu. (CİHAN)
http://www.habervaktim.com/haberoku.php?id=73239