excell help plsssssss

chester26

♫Цпẳρρя&#1
Reaction score
0
Merhaba arkadaslar uzun bi arastirma yapmamin sonucu neticesiz kalan bi konuyu sizlerden yardim isteyerek neticelendirmek istiyorum.
askeriyede ulastirma takiminda arac sevk sorumlusuyum ve isim hep bilgisayar ustune kurulu. Araclarin cikis km ve donus km hesaplarini excell'den yapiyorum ve arac fazlaligi ayriyetten gorev yogunlugu nedeniyle isimi kolaylastirmak adina sizlere cozum bulamadigim konuyu arz etmek istiyorum...
Excell'de en bas kutuya aracin plakasini yaziyorum yanindaki kutuya cikis km ve yanindaki kutuya giris km'sini yaziyorum. Bir yanindaki kutuya otomatik olarak kac km oldugunu cikartiyorum.. benim istegim ben aracin donus kmsini yazdigimda baska bir excel dosyama arac plakasini tanimlayip son kmyi otomatik bi sekilde gecirmesini istiyorum yani iki klasor birbirine bagli olucak.. misal veriyorum

Arac cikis giris

7543876 45678 45789
Bu benim araca ocel klasorum buraya kayitliyorum bunlari baska bi liste daha var garaj gunluk klasoru diye ecxell 2007 dosyasi uzantisinda..
Oradada

Plaka geldigi Km
456543 56765
446544 54675
446545 645644
446546 554356
446547 54567
446548 45677
7543876 45678
V.b bunun gibi 30 tane wraba var ve en son araba bizim gorevden yeni gelen arabamiz
754376 ben bu son gelen km yi ilk belirttigim arac ozel dosyama yazdigiktan sonra ben diger ecxell dosyalarima girdigimde plakayi yazdigimda otomatik yan tarafina son kmsinin cikmasini istiyorum... yani bir diger deyisle plakayi tanimlamak istiyorum bu benim isimi cok rahatlaticak..

Uzun lafin kisasi arkadaslar excellde ben arac ozel dosyama son kmyi girdikten sonra diger excellerde o plskalarin tanimli olmasini ve hangi sayfayi acarsam acayim orda plakayi girdimde otomatik ordan son plakayi alip yan tarafinda gosterilmesini istiyorumm.
Cikip diger dosyalarda km aramak benim isimi cok aksatiyor

Arkadaslar soruya her cevap vatana bir hizmettir =)

Simdiden cevaplariniz icin cok tesekkur ediyorum....

bu sorun sonradan mı oldu... yoksa daha önce varmıydı.. eğer sonradan olan bir durumsa silip yeniden yükle ya da 2013 versiyonlarını yükle. yok sorun hep varsa hangi sürümü kullanıyorsan; sürümü youtube den bulup öğretici kişiler var ders veriyorlar. barış.... isminde bi öğretmen varı ama adını hatırlamıyorum çok excel e çok hakim bir öğretmen... kolay gelsin...

Geri