Ezber bozacak Kürt anketi!

icemen

New member
HH Üyesi
Reaction score
0
fft3_mf458070.Jpeg

Doğudaki Kürtler'e 'nerede yaşamak isterdiniz?', 'Kendinizi TC vatandaşı olarak görüyor musunuz?' diye soruldu. İşte cevaplar!

"Sizce, Güneydoğu Anadolu’da oturan Kürtler nerede yaşamak ister? Şu an oturdukları kentlerde, kasabalarda, köylerde mi? Yani, PKK’nın “Kürdistan” dediği bölgede mi? Yoksa Anadolu’nun başka yerlerinde mi?"

Bahçeşehir Üniversitesi Stratejik Araştırmalar Merkezi'nin araştırmasının bazı verilerini Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök, bugün köşesinden duyurdu...

Özkök, şu verilere yer verdi:

'Araştırmanın adı, “Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri sosyo-ekonomik araştırması.”

3000 hane halkına soru kâğıdı gönderilmiş.

Bunların 2401’inden cevap alınmış.

Araştırmada sorulan sorulardan biri şu:

DOĞUDAKİ KÜRTLER NEREDE YAŞAMAK İSTİYOR?
“İmkânınız olsa Türkiye’nin neresinde yaşamak istersiniz?”

Sorunun cevapları şöyle:
Buradan memnunum yüzde 50.2

İstanbul................yüzde 12.9
İzmir......................yüzde 4.8
Antalya..................yüzde 4.8
Ankara.................. yüzde 4.0

KENDİNİZİ TC VATANDAŞI OLARAK KABUL EDİYOR MUSUNUZ?
Peki kimdir bu insanlar? Kendilerini ne ölçüde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak kabul etmektedirler? Bölgede konuşulan insanların yüzde 78.9’u “Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığını”, “vazgeçilmez” olarak görüyor.

Bu rakamı düşük sanmayın.

Çünkü aynı bölgede yaşayıp anadili “Türkçe” olanlar arasında TC vatandaşlığını vazgeçilmez kabul edenlerin oranı yüzde 88.5.

Şimdi sıkı durun.

Anadili “Arapça” olanların, yani Arap kökenlilerin içinde TC vatandaşlığını vazgeçilmez kabul edenlerin oranı yüzde 89.4.

Yani bölgedeki Türklerinkinden de yüksek.

En düşük aidiyet duygusu ise Zaza kökenli Kürtler arasında çıkmış.

O da yüzde 60.​

ANKETİN DETAYI İÇİN TIKLAYIN​

KAYNAK

Ekli dosyalar

• fft3_mf458070.Jpeg
    fft3_mf458070.Jpeg
    9.9 KB · Görüntüleme: 5,705
bu kadar goc warken nesi sasrtıcı onu anlamadm

milliyet haberidir en nihayetinde, cok fazla üzerinde durmaya da gerek yoktur.

begenmeyen, sevmeyen Iraka veya abd ye örgütbaşı fethullah gülenin yanına gitsin.

begenmeyen, sevmeyen Iraka veya abd ye örgütbaşı fethullah gülenin yanına gitsin.

bu düşüncelerin ne zaman 1 cm'nin üstünde bir derinliğe çıkacak ?

yuh be kardeşim bunu da fetoya bağladınya valla helal , ama insan canı yandığı yerden bağırırmış ondan olsa gerek

bi tarafta ırak örneği vermişsin diğer yanda feto , antartika gel mantar tıka hesabı :goz:

onu da geçtim militanla feto'nun ne alakası var , olsa olsa ergenekonun olur ki o da var zaten

ankette ne anlatılmışş adamın son kelimesine bak hangi mantık bir ilkesiyle çıkarım yapıp sonucu yazmışsın anlamadım... yaww arkadaşım benim dilimi ve marşımı tüm dünyada açılan türk okullarında bunu ordaki çocuklar söylemesi bumu seni gocundurdu.... yada uluslar arası türk dili yarışmalarımı seni rahatsız ediyorki Fettullah Gülen hakkında örgüt başı sıfatını kullanıyorsun..... :thumbdown::thumbdown::thumbdown:

Ne güzel işte kardeşlerimiz burdan ayrılmak istemiyorlar ki ben buna kalpten inanıyorum bende olsam Anadoludan ayrılmam.Oradaki kardeşlerimizi ordan ayırmak isteyen kişilere ve zihniyete buğz ederek bu emellerine ulaşamayacaklar ancak onların şehid olmalarına vesile olacaklardır inşaAllah.
Biz kimseyi vermedik vermeyeceğiz tekrar söylüyorum Alevi Sünni Türk Kürt Manav Laz Şii Hatta Çeçen(çok sverim) ve bütün müslümanlar kardeştir.
Mü'minler ancak kardeştir-Hcurat suresi

“Sizden herhangi biriniz kendisi için arzuladıklarını mü’min kardeşleri için de arzulamadıkça îmân etmiş olmaz.”

“Mü’minler tek vücûd gibidirler. Bir organ acı çektiğinde vücûdun diğer organları da uykusunu kaybedip ateşler içinde onun acısını hissederler.

“Birbirlerine acımakta, birbirlerini sevmekte ve birbirlerine şefkat göstermekte mü’minlerin bir vücûd gibi olduklarını görürsün. (Bu vücûdun) bir organı acı çektiği zaman diğer organlar da uykusunu kaybedip ateşler içerisinde onun acısını duyarlar.”

“Mü’minler, birbirlerine kenetlenmiş (bölümlerden meydana gelmiş) bir bina gibidirler.”

“Mü’min Allah için sever ve Allah için sevilir. Sevmeyen ve sevilmeyen kimsede hayır yoktur.

“Mü’min kardeşiyle çok kendi başına azdır.”

“Benim için sevişenler, Benim için ziyaretleşenler, Benim için birbirlerine ikramda bulunanlar ve Benim için birbirlerine güvenerek dost olanlar, Benim muhabbetimi kazanmıştır.” Hadis-i Şerif
Selametle...

Geri