Faizmi, Katkı payımı ben karar veremedim

mr.boom

New member
HH Üyesi
Reaction score
0
Bu dini yaşamla ilgili değil, siyasi din politikalarıdır

Ben fikrinizi merak ediyorum, bunların siyasetiyle yaşama şekilleri aynı gibi geldi yada benim zekam yetersiz kalıyor, bu dinine, bağlı vatan, sever hak, yemeyen insanları yanlış anlıyorum?

bir bankaya gidiyosunuz kredi alıyosunuz adam buna katkı payı diyor para veriyor, veya 100.000YTL yatırıyosunuz adam yine katkı payı veriyor para kazanıyosunuz alınteri olmadan?

bir bankaya gidiyosunuz kredi alıyosunuz adam buna faiz diyor para veriyor, veya 100.000YTL yatırıyosunuz adam yine faiz veriyor para kazanıyosunuz alınteri olmadan?

benim fikrim ister dövün ister sövün; şimdi adı katkı payı olunca günah olmuyo, faiz olunca haram oluyo. Bide iranda ırakta 1 haftalığına kadınlarla evlenenler var buda haram değil nikahına alıyo sonra boşuyo vs (yarın alkole isim bulsak sevap olur mu?) vs. Şimdi sen işine gelen helal işine gelmeyen haram derken hadi bizi kandırdın tamam başımüstüne ama Allah var bi düşünün isterseniz.

Herkesi içine alarak söylemiyorum, ben sadece milletin gözünün içine baka baka dini işine geldiği gibi kullananlar var ya başta, ortalarda onlara sözüm. Bunun siyaset ve politikayla ne ilgisi var bunun yeri burası mı, yok sandıktan çıkan oyları yol kenarına atmayan zihniyetin politikası ve yaşam tarzı bu değildir, veya ailesini çevresini zengin edenin, kusura bakmayın bazen kendimi ne dediğimi bilmiyorum işte.

Kaynak: cemaat mensubu bir akrabam ve o cemaatten başkalarıda aynı düşünce içindedir(nur), şahit olduğum bi durumdur. Eğer sizde harama bulaşmak değil bu derseniz ve hangi bankaya gideceğinizden emin değilseniz yardımcı olurum.

Geri