Fax Kablo bağlantısı ?

TheMetaor

тм ρRoduction
Reaction score
0
Yazıcı Fax Kablo bağlantısı hakkında bilgi sahibi arkadaşlar kablo bağlantı şeması nasıl olmalıdır ?

Eğerki googlede arayıpta bu bilgiye sahip olmak isteyenlerin kafası karışabilir yalnız bu konuyu okuyanlara gayet net bir cevap alacaklardır sözü fazla uzatmadan kendi deneme yöntemimle konuya geçelim.
1.) Fax Yazıcımız + Modemimiz+ Bilgisayarımız var.
2.) Kablo baglantılarının yapısı +Anahat telefon kablosu splintera bağlanır.
3.)Splinter hattı 2 ye ayırır ve biri telefona diğeri modeminize gider.
4.)Modeminize giden hat kablosunu ellemiyoruz.İşimiz telefona giden hat kablosuyla.Gayet açık telefona giden hat kablosunu çıkarıyoruz.Splinter telefon çıkışına çift çıkışlı bir metre boyunda olsa yeterli olur siwchli kabloyu takıyoruz.Sonra çıkış ucuna elektrikçilerde vardır bir swich çuvaltıcısı alıyoruz splintera benzer ama ufaktır onuda o uca takıyoruz.2 çıkış oldu bunun birini telefona diğerini faz cihazınızın arkasına bağlayacağınız uzunluklarda swichli kablolar alıp bağlıyoruz.Kesinlikle bağlantı böyledir yanlış giden bir nokta oluşturmayın.
5.)Yazıcı faxsınızın driverını bilgisyarınıza tanıtın tabiki cihazınızın usb cıkısını bilgisayara bağlamayı unutmayın.
6.)Eğer herşeyin doğru olduğunu düşüncesinde iseniz ve olmadıysa tek sorun inter sağlayıcınızı arayıp hattınızın faxa açık olup olmadığını öğrenmekte kalır.
7.)Sağlıcakla kalın teşekkürümü isterim :)

Samsung SCX-4623F makinası ben şöyle yaptım. Ana telefon kablosuna bir çoğaltıcı taktım 2 çıkış oldu.1.cisini yazıcı fax'a yolladım diğerini splinter'a.Splinter cıkısları biri telefon biri adsl modeme götürdüm.Yazıcı fax calısıyor fakat gönderme yapmıyor.Farklı şekildemi bağlantı yapmalıyım bir yerde hata mı var.

Sorun çözülmüştür konuyla alakalı sorunlarınızı bu başlık altından çözebilir hernekadar bana yardımcı olunmadı ama ben olurum arkadaşlar.

Geri