Liste icinde Houston Islam Cemaati de var. Icerigi tam vermeden sadece isbirligi kismini alirsan olacagi o. Medyanin gucu diyebiliriz.
Ayrica alintida demis ki:
The FBI has always been a defender of civil rights, and in Houston we are proud of our partnerships with ethnic and cultural groups in the area. The special agent in charge has an “open door” policy with any ethnic or cultural group that would like to come and discuss issues that cannot be resolved local and state level. These are just a few organizations that we have built partnerships with:
The Anti-Defamation League
The NAACP;
The League of United Latin American Citizens (LULAC);
The Gulen Institute;
The Raindrop Turkish House;
The South Asian Chamber of Commerce; and
The Islamic Society of Greater Houston
FBI her zaman sivil haklarinin savunucusu olmustur, ve Houston`daki etnik ve kulturel gruplarla isbirligi yapmaktan gurur duyuyoruz.
Her turlu etnik ve kulturel gruba karsi kapimizin acik oldugu ozel ajansimiz bu topluluklarla bolgesel ve eyalet bazinda cozulemeyen meseleleri gorusmek uzere bir araya gelmek ister. Ortaklasa calistigimiz organizasyonlardan yalnizca birkaci sunlardir (yani bu verilenler hepsi degil daha cok varmis):
The Anti-Defamation League
The NAACP;
The League of United Latin American Citizens (LULAC);
The Gulen Institute;
The Raindrop Turkish House;
The South Asian Chamber of Commerce; and
The Islamic Society of Greater Houston
Bu topluluklarin hepsi bolgedeki buyuk topluluklar veya sirketler ve hukumet de bazi sosyal sorunlarin cozumu icin yardim alabilir nitekim sosyal sorun icin yardimlastigini da belirtmis sitede. Amaci sosyal sorun cozumuymus ve bu yuzden belki bunun gibi onlarca orgutle gorusme halinde hukumet. gulen fbi ile isbirligi yapiyorsa Houston Islam cemaati de mi isbirligi yapiyor. The Anti-Defamation League (ADL) anti semitizm karsiti bir orgutmus bunu hemen soyleyip Houston Islam Cemaatini hic yazmamak da sacma bi durum... Latin Amerikali vatandaslar dernegi de var bolge meksika sinirina yakin oldugu yerlerde etkin olabilir ve hatta bir donem amerikaya satilmis meksika topraklari oldugu icin orada bu topluluklar halkin yuksek yuzdesi uzerinde etkin gruplar. The NAACP denilen orgut ise amerikali zencilerin haklarini savunmak uzere 1909 yilinda kurulmus 100 yillik toplulukmus. Bi haber yaziyolar madem tum metni cevirin de millete de dogru lanse edin.
CIA sitesi olsa tamam diyecegim. Icisleriyle alakali durumda sivil toplum orgutleri ve sirketlerden hukumetin yardim almasinin ne sakincasi var anlayamadim.
Fethullah Gulen`in hicbir yaptigini tasvip etmiyor ve gayri-islami buluyorum hatta bazi soylemleri gercekten soylediklerine inananlar icin imani yonden tehlike arz ediyor velhasil site CIA olsa tamam derdim. Bir ulkede bir dernek kurmak icin oranin yasalarina uyacaginizi taahhut etmeniz gerekir. Bunun geregini de yaparsiniz. Almanya`ya gidin Almanyada hukumet zaman zaman oradaki Islami cemaatlerden yardim aliyodur anket yapimi, suc sebepleri, azaltilmasi vb. olaylar hakkinda. Son derece dogal bir devlet meselesi. Herhangi bir ulkede hukumet gelse sivil toplum orgutune senden sosyal konularda yardim alacagiz dese yok ben yardim etmem yikilin karsimdan mi diyecek =). Bunu diyememesi mi orgutu isbirlikci yapiyor?