Fedakar anne...

icemen

New member
Reaction score
0
cocuklari-icin-kahvede-calisiyor.jpg

Erkek mesleği olarak günümüze kadar gelen kahve işletmeciliği yapan köylü kadın çocuklarını okutmak için 2 yıldır köy kahvesinde çay dağıtıp bulaşık yıkıyor.

Mersin’in Silifke ilçesine bağlı Kavak Köyü'nde ikamet eden 34 yaşındaki Nazife Kavak Üç çocuğunu okutmak için eşine kahvede yardım ederek çaycılık yapıyor.

Erkek mesleği olarak bilinen kahveciliğin zor yanlarının erkekler içinde çalışmak olduğunu belirten Kavak, bu konuda da kendisinin hiç bir rahatsızlık duymadığını, önce kendine sonrada köylülerine güvendiğini söyledi.
İki yıldır yaptığı çaycılık mesleğiyle kahvede erkekler çay dağıtıp bulaşık yıkıyor, Biri ikiz üç çocuğu bulunan Kavak, eşi Kemal Kavak’ın sezonunda elma tarlalarında çavuşluk yaptığını, sezon sonunda işe köye döndüğünü, kış aylarında köylünün de yoğun olması nedeniyle kahvede çaycılık yapıp bulaşık yıkayarak eşine yardımcı olduğunu kaydetti.
Maddi durumlarının da yetersiz olması nedeniyle 10 yıllık evli olan Kavak çifti aile dayanışması içinde kahvecilik yapmaları köy halkı tarafından da beğeni kazanıyor.

"ÇOCUKLARIMI OKUTMAK İÇİN BUNA KATLANMALIYIM"

Genç kadın Sabahın erken saatlerinde kahveye gelerek kömür odununda yaptığı çayı sabah namazından çıkan köylüye ikram ettiğini dile getiren Kavak, “Köy yerinde yapacak başka bir iş yok. Çocuklarım da okumak istiyorlar onları okutmak için köy kahvesinde çay dağıtıp bulaşık yıkıyorum. Bayan olarak elbette zorlukları vardır ama ben hem kedime güvendiğim için hem de köylünün bu konuda bana olumsuz bakmadıkları için bir sıkıntı yaşamıyorum.

Köy halkı ise, kahvecinin bayan olmasından dolayı hiçbir rahatsızlık duymadıklarını, aksine eşine yardım etmesinin takdire değer bir davranış olduğunu kaydettiler.​

KAYNAK

Ekli dosyalar

• cocuklari-icin-kahvede-calisiyor.jpg
    cocuklari-icin-kahvede-calisiyor.jpg
    20.7 KB · Görüntüleme: 1,815
Helal Olsun! Kimileride Yok Makyajım Bozulur Ben Hanımefendiyim Hiç Bişeye Karışmam Der Bakında Utanın

Geri