felsefik bi soru..(kendim buldum)

The_Ephee

New member
Reaction score
0
Bir filozof şu hayat felsefesine inanıyormuş:
"Nesnel olmayan hiçbir sözün doğruluğu kesin değildir.O zaman bu söz de kesin değildir.Ancak bu sözün de kesin olmaması kesin değilse; kesin veya kesin olmayan hiçbir söz yoktur"
işte soru: sizce bu filozofa göre "kesinlik" kavramı diye bir şey var mıdır? :eek:ha :D

bence vardır çünkü adam nesnel olmayan hiç bir şey kesin neğildir diyor.Konuştuğumuz bir çok şey nesnel olmadığı için kesinliği yoktur.Ama nesnel olan bir çok varlık vardır.Onlarda kesinliğin göstergesidir.BENCE:s

güzel yorum appiah saol..ama filozofun kendi düşüncesi de nesnel olduğu için zaten karmaşıklık var.. arkadaşların da dediği gibi paradox

Ben bunu bu gün de düşündüm the EPHEE ve suna ulaştım adamın bi şeyi kesin ve ya kesin olmaması yönünde bir saplandırmaya koyması kesindir.Yani kesin olan şey kesinlik kesin olmama durumudur.Her ne kadar çelişki olsada kafama takıldı tşk ler sana da okuyup cvp yazarsan sevinirim

apppiahh' Alıntı:
Ben bunu bu gün de düşündüm the EPHEE ve suna ulaştım adamın bi şeyi kesin ve ya kesin olmaması yönünde bir saplandırmaya koyması kesindir.Yani kesin olan şey kesinlik kesin olmama durumudur.Her ne kadar çelişki olsada kafama takıldı tşk ler sana da okuyup cvp yazarsan sevinirim
Kesin olan şeyin "kesinlik-kesin olmama" durumu olması; dediğin gibi adamın bu yönde saplandırma yapmasıyla mümkündür.Ancak filozofun bu düşüncesi de nesnel olduğu için kendisini ele vermiş oluyor ve bu "kesinlik-kesin olmama durumunun" kesin olmadığını gösteriyor..

Hımm ama ben hala aynı şeyi düşünüyorum.Yani adamın o düşüncesi kesin))))

Bence bu filozof kafayı yemiştir, bu kafayla nasıl filozof olmuş hayret????

Ama bu adam her nekadar kafayıda yese; kesinlik vardır ve yoktur.......

baz alınan şey nesnel olmayan sözlerdir..yani gerçekci olmayan hiç bir sözün doğruluğu kesin değildir..söylediği cümle nesnel dir ve bence bu kesindir..filozof a göre "kesinlik" vardır fakat soyledikleri "kesinlik" ile çelişkilidir..saçmalamış bence :D :D

ııııııııı bilmem bulamadım :vur

kesinliğin kesinliğinde kesinlik kesindir :durdurun

Geri