Ülkemizde o kadar geniş bir kitleye hitap etmiyor olsa bile, boks dünyada ilgi gören bir spor dalı. Ülkemizde ilgi görmemesinin ana sebebi büyük ihtimalle, bu spor dalının yeteri kadar iyi bilinmemesi. Hani genel olarak boks denilince akla iki kişinin çıkıp birbirlerini ölümüne yumruklaması falan gelir. Ama işin biraz derinine indiğinizde, kuralları, kategorileri vs öğrendiğinizde işin boyutu biraz daha değişecektir. Tabi bir spor dalının tanınması için, o spor dalını tanıtacak bir öncünün olması şart. Misal 1-2 sene önceye kadar Sinan Şamil Sam, Türkiye’ye boksu bir hayli sevdirmişti. Neredeyse ağır sıklet dünya şampiyonu olacaktı ki, sakatlıklar, rahatsızlıklar milli boksörümüzün peşini bırakmadı. Çıktığı 35 maçın 31’ini kazanan, bu maçlardan 16’sını nakavtla kazanan Sinan Şamil Sam, şimdilerde ise akciğer yetmezliğinden dolayı yoğun bakımda tutuluyor. İşte boks dışarıdan her ne kadar güzel gözükse bile, ringin içinden bakıldığında iş o kadar basit olmuyor. Ama ben ringin içinden bakmak istiyorum, fakat cesaretim de yok diyorsanız, o zaman sizi sanal dünyadaki ringlere davet edelim.