Flash Rektörler Tutuklandı

Newwave

Altın Üye
Altın Üye
Reaction score
0

24e3tap.jpg

Rektörler tutuklandı

Savcılık sorgusunun ardından şu isimler tutuklama talebiyle mahkeme sevk edilmişti:

TUTUKLANAN REKTÖRLER

Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal,

eski 19 Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ferit Bernay,

eski Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mustafa Yurtkuran,

eski İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu,

eski Van 100. Yıl Üniversitesi Rektör Yardımcısı Ayşe Yüksel,

TEK BİR REKTÖR SERBEST KALDI

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Metin Öztürk MAHKEME TARAFINDAN SERBEST BIRAKILDI.
Tutuklananlar arasında Prof. Dr. Erol Manisalı da var.

SERBEST KALAN İSİMLER

ÇYDD'nin öğrenci, yönetici ve üyelerinin de aralarında bulunduğu 22 kişi savcılıktaki sorgularının ardından serbest bırakıldı. İşte isimler: Ceren Ertürk, İpek Mavili, Özkan Akyol, Osman Karaduman, Cihan Demirci, Sibel Kanneci, Ali Naci Kılıç, Recep Aslan Eraslan, Sevtap Sema Murat, Ersin Aşnacı, Eda Yakmaz, Şeyda Eşsiz, Ayşe Ezgi Dilek, Sibel Musaoğlu, Senem Kurşun, Bahriye Uğurel, Vehibe Melis Yalçın, Hasan Karaoğlu, Derviş Özçelik, Fatma Nur Gerçel ve Filiz Meriçli.
Öte yandan tutuklanma istemi ile mahkemeye sevkedilen 68'ler Vakfı Genel Sekreteri Namık Kemal Boya da serbest bırakıldı.

ÇYDD'NİN FAALİYERLERİ SORULDU

ÇYDD Zeytinburnu Şube Başkanı Sema Murat, savcılıktaki sorgu işlemi biten ilk kişi oldu. Serbest bırakılan Murat'a ÇYDD'nin faaliyetlerinin sorulduğu öğrenildi.
Kartal Memleket Sevdalıları Derneği üyeleri, “Susma sustukça sıra sana gelecek” pankartıyla, Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyeleri “Deniz Feneri'nden haram yemedik, okumak için burs aldık” yazılı pankartlarla adliye binasının bulunduğu Çırağan Caddesi'nde toplandı.
ADD Kartal Şubesi üyelerinin de aralarında bulunduğu grup gözaltında bulunanlara destek olmak için sık sık, “Mustafa Kemal'in askerleriyiz”, “Aydınlar çıkacak yine yazacak”, “Türkiye laiktir laik kalacak” sloganları attılar.

MEHMET HABERAL TUTUKLANDI
Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesinde, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet
Savcılarınca sorgulanan Prof. Dr. Haberal, tutuklanması istemiyle sevk edildiği nöbetçi mahkemede hakim karşısına çıktı. Mahkeme, Haberal'ın tutuklanmasına karar verdi.
Bu arada Prof. Dr. Haberal, mahkemenin tutuklama kararının ardından
rahatsızlandı. Ambulansla adliyeye gelen sağlık ekibi, Haberal'a müdahalede bulundu.

Video İzle

Kaynak

Aslında söyleyecek çok şey var ama bosver bunları yaptıranlar allahlarından bulsunlar...

İnsanların Rektör Olmaları Suç İşlemeyecekleri Anlamına Gelmez Ki.
Her Kim Olursa Olsun Önce Yargılanmalı,Suçu Kanıtlanmış İse Cezası Neyse Çekmeli.

bunların yediği kul hakkını kimse yemedi.ben öbür dünyada zannediyodum acısı çıkar ama bu dünyadada başları ağrıycak.ya ilahi adalet

sen milletin başörtüsüyle,inancıyla,istikbaliyle oynarsan, kendini üniversitenin kralı ilan eder haramzade köpeklerini kadroya doldurup kadroyu şişirip gerçekten başarılı adamları sırf inançlarından dolayı almazsan işe, işte böyle hesabını verirsin.

umarım bu davada karatılmadan bi neticeye varır...ve bu haramzade ler cezasını bulur.

şimdi hepsi hastalanmaya başlamışlardır.

bunların yediği kul hakkını kimse yemedi.ben öbür dünyada zannediyodum acısı çıkar ama bu dünyadada başları ağrıycak.ya ilahi adalet

sen milletin başörtüsüyle,inancıyla,istikbaliyle oynarsan, kendini üniversitenin kralı ilan eder haramzade köpeklerini kadroya doldurup kadroyu şişirip gerçekten başarılı adamları sırf inançlarından dolayı almazsan işe, işte böyle hesabını verirsin.

umarım bu davada karatılmadan bi neticeye varır...ve bu haramzade ler cezasını bulur.

şimdi hepsi hastalanmaya başlamışlardır.

:) allah razı olsun söylenecek söz bırakmamışşın. :)

Bu davanın en kısa zamanda tüm çıplaklığyla en ince ayrıntısına kadar ortaya
çıkartılıp artık bir sonuca vardırılması tüm Türkiyenin yararına olacaktır diye düşünüyorum.

Bu davanın en kısa zamanda tüm çıplaklığyla en ince ayrıntısına kadar ortaya
çıkartılıp artık bir sonuca vardırılması tüm Türkiyenin yararına olacaktır diye düşünüyorum.

Çok Uzun Zaman ALacak Gibi Gözküyor Ama.İşLer Arap Saçına Döndü.Üçüncü İddianame HazırLnacak, Bir Dördüncüsününde HazırLanma İhtimaLi Varmış.
Avukat Kerinçsizin Savunması 10 İş Günü Sürdü.Uzun Zaman ALır..

Geri