Flash site Çok YAVAŞ (yardım)

tualtuana

New member
Reaction score
0
yapmış olduğum flash site çok yavaş açılıyor...bunu nasıl düzeltebilir ya da hızlandırabilirim...yardım ederseniz sevinirim..teşekkürler..

Siteni hızlandırabilmek icin eger içinde müzik varsa ya müzigi harici yuklmelisin yada kalitesini düşürmelisin. Sitende bulunan Fotografların Kalitesini düşürmelisin. veya resimleride dısarıdan almalısın. ancak bu sekilde siten hızlanır.

tavsiyem flash'la site yapma.Eğer illa yapacağım diyorsan,1-müzik vs varsa çıkart. 2-resimleri minimum boyutta tut. 3-ana sayfanın boyutunu küçük tut.bari ana sayfa çabuk yüklensin.bende flashta site yaptım tüm kısıtlamalarıma rağmen adsl'de 15dk.da açıyordu. ana sayfam 4.5MB olmuş. dial-upta 3 saati bulacaktı.Flash bu işe uygun değil bence.dreamweaver'ı kullan. daha kolay.yada html kodlarını.

öncelikle teşekkürler cvplar için...önce macromedia ile flash siteyi yaptım, daha sonra frontpage ile player, saat gibi eklentileri ekledim anasayfaya...müzik v.s dışarıdan nasıl çağırabilirim peki..

flash site yaparken,eğer sıfırdan yapıyorsan;
1- diğer arkadaşların söylediği gibi resim-müzik ve efekt'leri minimum düzeyde tutman gerekli.
2- mutlaka ve mutlaka bir preloader hazırlaman gerekli
3- tüm siteyi tek bir dosyada değil,birden fazla dosya halinde hazırlayıp,spritelar sayesinde tek bir scenede toplamanı tavsiye ederim..
türkiye'de web erişimi bilindiği gibi yerlerde süründüğü için,full flash siteler her ne kadar görünüm olarak çekiciyse de , erişim olarak da en az bir o kadar kullanışsız kanımca.

öncelikle sağol.. ben hazır full siteyi uyarlayıp eklentiler yaptım... spritelarla ilgili bilgi vermen mümkün mü nası yapabilirim..bir döküman veya örnek verirsen sevinirim..

gec acma sorununa cok ii bir cözüm var dısardan swf aktarmayı dene yani butun siteyi bir swf de toplama loader koy gsl olursa siyaretci sıkılmaz zaten ...

bir sitenin amacı içeriktir...
ierik güzel olursa nedeen beklenmesiNKi_?
ama tawsiem haici swf kullan...

gec acma sorununa cok ii bir cözüm var dısardan swf aktarmayı dene yani butun siteyi bir swf de toplama loader koy gsl olursa siyaretci sıkılmaz zaten ...

bir sitenin amacı içeriktir...
ierik güzel olursa nedeen beklenmesiNKi_?
ama tawsiem haici swf kullan...

peki bunu nasıl yapabilirim..örnekle anlatabilirmisin..

Geri