Flashta Görünüp Kaybolan Neon Yazı Yapımı...

yasko_

New member
Reaction score
0
flashta yapacağımız yanıp sönen neon yazılara hoş bi efect vereceğiz...
Emeğe Saygı Teşekkür Butonunu Unutmayın...

1.Arka planı siyah olan bir sayfa açalım...

2yjtqvm.jpg

2.Beyaz renkte bir static text oluşturalım ve yazımızı yazalım...

2hzqumh.jpg

3.Yazıyı seçerek properties'in yanındaki Filters Sekmesine geçelim...

2iu5oqa.jpg

4.[+]'ya basın ve açıkan panelden "Glow" u seçin.

31520c0.jpg

5.Knockout'u seçili hale getirip diğer değerleride aşağıda belirlediğim gibi değiştirin...

359ihoy.jpg

6.Burası size kalmış ama ben görüntümün 40 framelik olmasını istediğim için 20. frame'e
bir keyframe ekliyorum..

znn40l.jpg

7.Bu seferde 40. frame'e bir keyframe ekliyorum..

doufpy.jpg

8.40. frame deki yazıyı seçin filters bölümünden glow a tıklayın ve değerleri aşağıdaki gibi değiştirin...

jiyik3.jpg

9.Aşaıda göründüğü gibi yazı kaybodu istediğimizde bu...

28rmdet.jpg

10.1. frame deki yazıyı seçin filters bölümünden glow a tıklayın ve değerleri aşağıdaki gibi değiştirin...

2guhc82.jpg

11.Aşaıda göründüğü gibi yazı kaybodu istediğimizde bu...

4ktxeu.jpg

12.Şimdi Layer'imizi seçip Properties bölümünden tween'i Motion olarak Uygulayın

28upnhh.jpg

13.Layer'imiz aşağıdaki Şekile Geldikten sonra işlemimiz tamamdır...

2qdwlcg.jpg

14. File > Export > Export Movie... yolunu izleyerek çalışmamızı kaydedelim

Sonucu Görmek İçin TIKLA.

çok iyi deneyecm aksam mutlaka

flash'ı zaten senden başka anlatan yok .. eLine sağLık

arkadaşım o glow olayı flashta bi yazı yazdıında ona bi efekt olarak veriliyo yani programın içinde bi özellik şimdi anladınmı?...

glow efektini açmak istediğinizde "This feature is not supported by by flash player 6. to use this feature, you must target flash player 8." hatası vemişti bende bakmadan yazdım kusura bakmayın:vur

glow efektini açmak istediğinizde "This feature is not supported by by flash player 6. to use this feature, you must target flash player 8." hatası vemişti bende bakmadan yazdım kusura bakmayın:vur

ingilizcemin yettiği kadarıyla bi açıklama yapayım... :D diyoki bunu versiyon 6 da kullanamazsın versiyon 8 i yüklemen lazım dio galiba ...

Aynı bizim yanıp sönmeye benziyor Güzel elijne sağLık.

Flashtaki ilk çalışmamı sayende yapmış oldu. Anlatım ve açıklamalar için çok teşekkürler.

This feature is not supported by by flash player 6. to use this feature, you must target flash player 8.
"bu özellik flash player 6 tarafından desteklenmiyor, bu özelliği kullanmak için flash player 8'i hedef olarak göstermelisin" diye tercüme ettim. flash player diyor.

Geri