bLue__qirL
Banned
- Katılım
- 1 Ocak 2007
- Mesajlar
- 8,368
- Reaction score
- 0
- Puanları
- 0
Floransa Usulü Yumurta
Malzemeler
500 gr ıspanak
1 yemek kaşığı tereyağı
1,5 bardak morney sos
50 gr kaşar peyniri
6 adet yumurta
1 lt su
1 yemek kaşığı tuz
1/ 2 kahve fincanı sirke
Hazırlanışı
1. Ispanakları ayıklayıp yıkadıktan sonra, üzerine biraz tuz serperek kısık ateşte 5-10 dakika haşlayın. Suyunu süzüp üzerine eritilmiş tereyağ gezdirin.
2. Haşlanmış ıspanağı, fırına dayanıklı bir cam tabağın içine döşeyin. Üzerine poşe yumurtaları sıralayın. Morney sosu yayıp kaşarpeyniri serpin. Üstten ısı verilmiş fırında pembe renkte kızartın.
Morney sosun ölçüsü ve yapılışı: 1,5 yemek kaşığı unla 1,5 yemek kaşığı tereyağı veya margarini hafifçe kavurun. 1,5 bardak süt koyup karıştırarak pişirin. İçine biraz tuz, karabiber, 2 yumurta sarısı ve 1/ 2 bardak rendelenmiş kaşarpeyniri katın.
Afiyet olsun.
Malzemeler
500 gr ıspanak
1 yemek kaşığı tereyağı
1,5 bardak morney sos
50 gr kaşar peyniri
6 adet yumurta
1 lt su
1 yemek kaşığı tuz
1/ 2 kahve fincanı sirke
Hazırlanışı
1. Ispanakları ayıklayıp yıkadıktan sonra, üzerine biraz tuz serperek kısık ateşte 5-10 dakika haşlayın. Suyunu süzüp üzerine eritilmiş tereyağ gezdirin.
2. Haşlanmış ıspanağı, fırına dayanıklı bir cam tabağın içine döşeyin. Üzerine poşe yumurtaları sıralayın. Morney sosu yayıp kaşarpeyniri serpin. Üstten ısı verilmiş fırında pembe renkte kızartın.
Morney sosun ölçüsü ve yapılışı: 1,5 yemek kaşığı unla 1,5 yemek kaşığı tereyağı veya margarini hafifçe kavurun. 1,5 bardak süt koyup karıştırarak pişirin. İçine biraz tuz, karabiber, 2 yumurta sarısı ve 1/ 2 bardak rendelenmiş kaşarpeyniri katın.
Afiyet olsun.