Format...

| P C | C O P A T

New member
Reaction score
0
Arkadaşlar.Ben geçenlerden arkadaşımından virüslü bir cd aldım.Kendime güvendiğm için.Ne de olsa virüs girerse format atar kurtulurum dedim.:) .Cd yi taktım ve virüs girdi.Formatı attım.Bilgisayara reset attıktan sonra bilgisayar açılıyor fakat hiçbir program açılmıyor.Herşey donuyor.4 kere format attım ama nafile.Sizce ne yapmalıyım?Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.:eek:

aynı konuyu neden 2 kez açtın anlam veremedim..; )

güvenli kipde sağlam az tarat formata gerek yok..

bazı virüsler etkin bölümü silebiliyor.
yeniden fdisk atıp. c:\ sürücüsünü etkinleştir istersen.

kardeş en son nokta şudu ki
bilgisayarı baslangıc disketi ya da cd si ile baslatıp dos ortamına geldikten sonra
aşağıdaki kodu yazıp restart atarsan harddisk ilk üretildiği ana geri döner içinde ne bilgi ne de partition kalır.......

debug
a100
mov ax,301
mov bx,100
mov cx,1
mov dx,80
int 13 ;burda enter a bas
;tekrar enter a bas
p
p
p
p
p
fcs:200 ffff 0 ;enter a bas
;burda artık restart attıgında (ctrl+alt+del) harddiskin anasından dogdduğu ana geri dönecek daha sonra partitionları yeniden düzenlersin

hadi kolay gelsin umarım işine yarar

ben hüseyin h [email protected]

slm kardeşş geçmişş olsun ben sana şöyle yardımcı olayım makinan günümüz vürüslerinin gelişmiş bir sürümüne yakalanmış ama ki şöyle yani formatlarım diye konuştuguna göre makinanda önemli bilgi yok veya yedeklemişsin makinanın format aşamasıda önemli yan makinayı bios ayarların dan cd den başlattıktansonra format atarken bir format c:/q diye atarsan makina hızlı format atar ve saglıklı olmaz ama normal format atarsan saglıklı format olur yani makinaya virüs sadece c ye bulaşmamış d ye veya kaç bölüm varsa onlarada bulaşmış olabilir makinayı yedeklediysen fdisk attıktan sonra böl formatla ve kur ondan sonra günçelleştirilmiş bir anti virüs prgramı bul tarattır ve böçük proğramıda kur makinana unutma kardeşş sonra makina takılırsa yine ekran kartını tanıtmayı unutma byy yardımcı olabildiysem sevinirim

virüs olduğunu biliyonda niye takıyon cd yi amcaoğlu...ben takarım çünkü deep freeze var bende...

Bende de vardı deepfreeze fakat etkisiz kılmışım.Ondan olmuş hepinize teşekkürler.Problem çözüldü.

Geri