forumda bulamadım çok ilginç

trf

New member
Reaction score
0
arkadaşın pc si açılmıyordu xp yüklü imiş bakıtım pek hatırlayamıyorum ama windows boot hatası gibi bir şeydi.

format atmaya çalıştım win 7 dvd si ile format esnasında hdd bilgileri gelmesi gerekirken pc resetleniyor.

xp cd si ile denedim aynı sorunla karşılaştım.
hdd ölmüş olabilir diye düşündüm, söküp kendi pc me taktım TNC xp cd si ile hdd yi tamamen sildim ... Bu arada hdd 80 gb SAMSUNG 7200 devir. Win7 dvd si ile format attım gayet normal bir şekilde yüklendi, herşey normaldi ..
hdd yi kendi yerine yani arkadaşınkine tekrar geri taktım, sistem değişkliğinden veya elektirik kesilmesinden kaynatlanan bir sorundan bahsediyor ve 'olağan şikilde başlat' 'yapılandırarak başlat ' seçeneklerinden hiçbiri windowsa ulaştırmıyor reset atıyor kendi kerdine , hdd yi kendi pc m de deniyorum çalışıyor...
Bu seferde benim hdd yi taktım arkadaşınkine win 7 yüklü vaziyette tabiki, yine aynı sorun göründü . tekrar orjinal yerlerine taktım hdd leri beminkinde hata oluşturmuş neyseki win 7 kendi kendini onardı .. ama arkadaşınki yine aynı Ram takviyesi, yer değiştirmesi, ekran kartını çıkartmak takmak, güvenli modda başlatmak, biosta deneme yanılma yöntemlerini denemek gibi yöntemler denediysemde olmadı ...sorun ana kart mı acaba diye düşünmeye başlamışken bilgisi olan üstadlardan yardım için yazmaya karar verdim...sorunu biraz uzun anlattım ama kusura bakmayın ....

Donanım değişiklikleri ki HDD lere sistem kurup farklı pc ye taktığında çökmesi normal.
Ayrıca arkadaşının donanımlarında bir problem olduğu da aşikar.

işlemcinin soğutulamadığını düşünüyorum. Yada kasa stresi denilen olay. Anakartı söküp kasadan hariç bir yerde denemelisin. Bu ikisinden biri olablir en olmadı kendi ramini vs yi o makinaya tak. Benden bu kadar.

ram i söküp tekrar tak düzelir.

Geri